שאלה דחופה

שאלה דחופה

בני באוגוסט הקרוב יהיה בן 12. הוא סבל סובל מהפרעות קשב ריכוז זעם קיפוח חרדות תמיד עושים לי לוקחים לי דווקא ודווקא ולא אוהבים אותי וכו'. בקיצור כל מה שההורים אתם מתארים על ילדכם היה אצל בני. היו העדרויות רבות בבית הספר התקפות זעם וכו' וכו'. השנה הוא עולה לכיתה ו והחלטנו לשלוח אותו לחינוך מיוחד כיתה קטנה זה מה שהילד צריך. עכשיו בני באוגוסט הקרוב יהיה בן 12.הילד מטופל בטיפול תרופתי כבר שנים עקב התקפות זעם, הרגשת קיפוח היפר וכו' וכו' כל מה שאתם ההורים מספרים ומתייעצים לשאלה: בני לא יודע שהוא עובר הוא יידע בסוף השנה. אני רוצה לחגוג לו יום הולדת לעשות לו מסיבת הפתעה לא בבית כי הבית קטן. החשש שלי שהילדים מהכיתה לא יבואו היות ובמשך כל השנה היו התקפות זעם ריבים העדרויות ממושכות והוא לא היה כל כך מקובל חברתית בעצם בכלל לא מקובל חברתית. המסיבה נועדה בעצם גם לפרידה מהילדים שלא הם ולא הוא יודעים שהוא עוזב וגם לחגוג לו יום הולדת. הילד לא אוהב ימי הולדת ותמיד הוא ויתר על כך למרות שאני חושבת שהחשש שלו היה שילדים לא יבואו. לכן... מה אני עושה? איך אני יכולה לקחת סיכון ולסגור מועדון ולגרום לו להפתעה בזמן שרוב הילדים אולי לא יגיעו.?.???????? אני מחכה לתשובה דחופה ביותר כי החודש אני צריכה לתכנן זאת. תודה מראש

veredkk

New member
ADHD?

האם לבנך יש ADHD זה הפרעות קשב ריכוז והיפראקטיביות בזמנו הקמנו עמותה בק. אתא "ידע וה.ק.ר.ה" לילדי ADHD עבדתי שם שנה שלמה, שוחחתי עם הרבה הורים, עברתי הרצאות וסדנאות. ילד ADHD, לא אוהב הפתעות ילד ADHD , משבש את טפוסי ההתנהגות. למשל אם ילד בא אליו מאחור ורק נוגע בו, הילד מגיב מיד כאילו רצה להכות אותו הוא לא ממש מתכוון לכך, ובברור לאחר מעשה יגיד "הוא התחיל איתי" אם זאת הבעיה אצלך הייתי ממליצה לך לא לשמור סודות, לשתף אותו הרי בסופו של דבר זו אמורה להיות המסיבה שלו. אם תרצי עוד פרטים אשמח לענות ולעזור ורד

ורד תודה על עזרתך ותשובתך

תיארת את עידן בדיוק לא אוהב הפתעות לא אוהב החלפת רהיטים בבית ואם חלילה מישהו נוגע בו סוף העולם. כמו כן אם צוחקים צוחקים עליו ואם קורה משהו עשו לו דווקא. או קי. אנחנו יודעות את דפוסי ההתנהגות אך בואי נניח שאני אכין את הילד ואתן לו לבחור את המקום והכל והוא כן ירצה איך אני מביאה את הילדים לשם אני הרי לא ארצה שהמורה תדבר איתם על זה כי ממתי שיש יום הולדת מדברים ומבקשים שיבואו. שנית זה מוסיף לחריגות. וחשוב לי לעשות לו יום הולדת מכיוון שבשנה הבאה הוא לא ילמד שם. וכן אם יבואו הרבה ילדים הוא בסך הכל יגיד לעצמו שאוהבים אותו כי אחרת לא היו באים. לא לדעתי הוא יגיד הם רצו אוכל בחינם או רצו לרקוד או רצו סתם מקום בילוי להיות עם החברים שלהם נו טוב אנחנו מכירות אותם. בכל אופן לפני שלושה שבועות לאחותו עשינו יום הולדת במועדון הוא די שיתף פעולה אגב הם בכיתות מקבילות ומן הסתם מזמינים את שני הכיתות לכל ימי ההולדת. הוא התעצבן שבמתנות שקיבלה היו רק מתנות לבנות. אז אמרתי לו יאללה עושים גם לך והוא אמר לא רוצה אבל רק היא מקבלת מתנות. נו אז מה עושים

a44

New member
לא הייתי מפתיעה את בנך

במסיבת יומולדת עם כיתתו הנוכחית. כפי שאמרה כבר ורד, ילדים כמו בנך - רצוי לא להפתיע. מה גם שציינת שיתכן שילדי כיתתו לא ירצו לבוא... לפחות חלקם. הייתי משוחחת עם המחנכת של הכיתה ושואלת האם תוכל לשוחח עם ילדי הכיתה לקראת המסיבה. יתכן שהיא צריכה להערך לשיחה כללית, כמו: מסיבות פרטיות בכיתה - מה עושים? כיצד מתנהגים כחברים/ות לכיתה - אני רואה בכך ערך עליון. אבל כמובן שזה תלוי באישיות של המחנכת. אם היא מסוגלת לטפל בבעיה, לכי על המסיבה. הכיני את בנך מראש, לפחות כמה ימים... בהצלחה והמון מזל טוב

a44

New member
אם אינך סומכת על המחנכת...

עלייך לשוחח עם בנך על רעיון המסיבה. את מתארת שערכת מסיבה לאחותו - יתכן שזה מה שיעורר בו חשק גם למסיבה עבורו. הכיני אותו מראש לכל אפשרות: א. שיבואו כוללללללם. ב. שלא יבואו בכלל. ג. שיבואו רק חלק מילדי הכיתה. במובן, שאפשרות א' הכי טובה, אך גם ג' כלל לא רעה. דברי בכל זאת עם המחנכת שתעזור רק בחלוקת ההזמנות ובתזכורת ביום שלפני. הכל בשיתוף פעולה עימו, אחרת אין טעם, לדעתי. חזקי ואמצי

למעלה