שאלה דחופה

hadarfarber

New member
שאלה דחופה

הכלבה שלנו בת 13, מעורבת ככל הנראה עם גולדן. לפני כשבוע היא הרגישה לא טוב, בהתחלה שלשלה, חשבנו שזה בגלל שהיא אכלה אוכל גורים (נגמר לה האוכל וזה היה חד פעמי) אבל אחרי יומיים פתאום היא היתה במצוקה ואכלה כמויות גדולות מן הרגיל של דשא. לקחנו אותה לווטרינר, הוא חשש שאולי מדובר בתולעת הפארק, אם כי היא מחוסנת. בערב לקחנו אותה לביה"ח הווטרינרי, שם עשו לה צילום וראו קיבה מוגדלת. באנדוסקופיה שללו תולעת הפארק וראו גוש גדול של דשא שחסם את המעבר מהקיבה למעי. בסופו של דבר היא הקיאה את זה, וגם איבדה את ההכרה לכמה רגעים, ואז חשבו שזה משתפר, גם בצילום ראו שינוי לטובה בקיבה. נתנו לה גסטרו, אולסניק, אוגמנטין ופרמין, אבל מצבה לא משתפר, מצב רוח רע מאד, היא אמנם אוכלת (רק אוכל רטוב, לא רוצה אוכל רגיל) ועושה צרכים אבל מצב רוח רע מאד לא אופייני לה, ומאד חלשה. מכירים מקרה דומה?

מה קורה כרגע?

היא עדיין מאושפזת? האם עשו אולטראסאונד? על איזה בית חולים מדובר? זה לא נשמע כמו משהו סתמי, ואני לא מרגיש שאני יכול לעזור במשהו על גבי הפורום - מצבים כאלה דורשים התעמקות ויש צורך בכל התמונה - זה אומר היסטוריה מלאה, בדיקה מקיפה, כל תוצאות הדם וההדמיה שנעשו וכו'.

hadarfarber

New member
כרגע היא בבית

ובכן תחילה תודה על המענה היא היתה מאושפזת בביה"ח הווטרינרי בבית דגן עשו לה צילומי רנטגן ואנדוסקופיה היום היינו אצל הוטרינר שלה ונראה שהמצב טיפה משתפר התבקשנו לעקוב ולראות אם מצב הרוח משתפר ועמו גם האנרגיה, ובנתיים אותו דבר (יותר טוב מהבוקר) אבל קצת יותר אופטימי היא בהחלט עם תיאבון, גם כבר שיחקה איתי בבית עם כדור אולטרסאונד לא עשו כי אמרו שאם עושים אנדוסקופיה זה רק משהו מקביל ולא חייבים כי האנדוסקופיה בהחלט תעזור. מה דעתך

תשובה

אנדוסקופיה לא לגמרי מקבילה - אבל אם לא ראו שם צורך באולטראסאונד אז אני מניח שזה המצב. יש בתמונה מספיק וטרינרים (בבית החולים והוטרינר שלך) ואני מניח שזה עלה להם בראש. בכל מקרה - אם הא משתפרת אז יופי.

hadarfarber

New member
שוב הדרדרות

לצערי, באמת חל שיפור באותו היום אך למחרת שוב החלו אותם תסמינים שהיו לפני האשפוז, כלומר מעין רפלוקס כזה בגרון ולקוק של הפה, וגם ירידה במצב הרוח. אני הולכת איתה היום לוטרינר אך תוהה - אחרי שבוע אף אחד לא הצליח לעלות על משהו - אילו עוד אופציות ישנן? האם מישהו שמע על סימפטומים דומים? כולל תזוזה, בכל שתיים שלוש דקות, של הרגל האחרוית, כשהיא נחה, כמעין רפלקס?

הסימפטומים האלה לא מאד מכוונים

כבר דיברנו על אפשרות של אולטראסאונד. והתזוזה של הרגל יכולה להיות על רקע של בעיה במערכת העצבים, ויכולה להיות סתמית ולא קשורה לכלום. היו לה מחלות בעבר? כגורה? חשוב מאד לשלול גידולים בגיל זה. מצטער שאני לא יכול לעזור יותר - אם תוכלו לצרף עו פרטים ותוצאות בדיקות אולי אוכל לחשוב על משהו, אבל זה לא מקרה פשוט וצריך לראות את כל התמונה

hadarfarber

New member
תודה

היא כלבה מאד בריאה, מלבד גידול סרטני שהיה לה בגיל 10 היא ממש ממש בריאה. כרגע אצל וטרינר שוב... לא היו לה בעיות לב, העניין הוא שהעוויתות האלה הולכות ומתרבות, לכן אני מודאגת. מה שהכי מטריד אותי זה שכל הסיפור קרה אחרי שיומיים נתנו לה אוכל של גורים כי אצל מלאי האוכל שהיא אוכלת (לבעיות בעצמות, בוין-אנד-ג'וינט), נתנו לה פדיגרי גורים. נכון שזה מקריות?

hadarfarber

New member
תוספת

הבדיקות עצמן נמצאות בביה"ח הווטרינרי שם היא היתה מאשופזת. אבל אני יכולה לומר שעשו בדיקות דם והן תקינות, כולל כבד, ובצילום רנטגן הקיבה נראית בסדר וגם הוושט, מלבד כמה 'שריטות' שאמרו שהן ככל הנראה מניסיונות ההקאה הקודמים בשבוע שעבר. לחץ הדם שלה לרוב 130 וחום 38+.

למעלה