שאלה דחופה

שאלה דחופה

בעלת הבית שבו גרתי בשכירות דרשה הגדלה של שכר הדירה. סרבתי והיא הגישה תביעת פינוי וזכתה. עורכי הדין שייצגו אותה היו הוד וסוקול. סוקול היא בתו של השופט אור. עורכי הדין רשמו כתובת לא נכונה שלי בכתבי הטענות ועשו פעולות כדי שלא אקבל אותם. בכל פעם שהזכרתי את "התרגילים" האלה קנסו אותי השופטים בהוצאות בל להתייחס לטענות לגופן. לאחר הפינוי הגישה בעלת הבית, באמצעותם, תביעה כספית בסדר גודל עצום על נזקים דמיוניים ודמי שימוש. בשלב זה כבר הייתי מודע למעמדה של סוקול והגשתי עתירה לבג"צ לפסול ייצוג בעלי דין בידי עורכי דין שהם ילדיהם של שופטי ביהמ"ש העליון, בבתי משפט מחוזיים ושלום. לדעתי, השופט שלפניו הם מופיעים נמצא בניגוד ענינים. אם יפסוק נגד לקוחו של עורך הדין המיוחס ילך זה וישמיץ אותו לפני אביו שיושב בועדת המינויים ויפגע בקידומו. התופעה בולטת במיוחד אצל נשיא ביהמ"ש העליון שיושב בועדה באופן קבוע וילדיו מופיעים בבתי משפט. השופטת בתביעה הכספית היתה חנה הורוביץ. לאחר ששמעה שהגשתי עתירה החליטה ביוזמתה להפסיק הדיון, למרות שכבר הוגשו סיכומים, והורתה לי להודיע לה על פסק הדין בבג"צ מיד לכשינתן. זה קרה במרץ 98. חודשיים אחר כך, הופעתי בתוכנית הרדיו "דין ודברים" ושוחחתי על העתירה. חודשיים אחר כך, נתנה השופטת פסק דין, למרות שבג"צ טרם דן בעתירה, ובניגוד מוחלט למה שהחליטה. חוייבתי בעשרות אלפי שקלים. לדעתי קיים חשש ממשי שהשופטת התנכלה לי בעקבות הבקורת ברדיו. לא ערערתי על פסק הדין אלא ביקשתי תיקון העתירה. שופטי בג"צ סרבו לדון בטענות נגד השופטת וציינו שזהו ענין לפסלות שופט. העתירה נדחתה וענין השופטת לא הוזכר בפסק הדין. במהלך החודשים שלאחר מכן ביקשתי מספר פעמים מבג"צ לרשום בכתב את מה שאמרו בענין הפסלות, כדי להקל עלי לבקש הארכת מועד להגשת ערעור במחוזי, אך הם סרבו. הגשתי בקשה להארכת מועד והיא נדחתה. פניתי לשופטת הורוביץ וביקשתי שתבטל את פסק הדין עקב חשש ממשי למשוא פנים. הבקשה נדחתה. לטענתה לא היה מקום לכבד את ההחלטה כיוון שחלפן 4 חודשים מיום הגשת הסיכומים ובג"צ טרם נתן פסק דין. הטענה הזאת מפוקפקת. התובעת לא ביקשה פסק דין. הוא ניתן ביוזמת השופטת בלי לתת לי הזדמנות להגיב על כוונתה לא לכבד את החלטתה וגם לא ברור מנין ידעה שלא ניתן פסק דין. לכן החשש למשוא פנים קיים. כיום אני במצב של חוסר אונים מוחלט. אני חייב עשרות אלפי ש´ כתוצאה מפסק דין שניתן בנסיבות מאוד מאוד מפוקפקות . התובעת נוקטת הליכי הוצל"פ ולפני כמה ימים לקחו ממני את הטלביזיה. לא ערערתי על ההחלטה האחרונה כיוון ששופטי הערעור אינם הכתובת. הנסיבות מצביעות על התערבות מגבוה. בעלה של סוקול מכהן לצידה של השופטת באותו בימ"ש ואדם סביר יאמין שהשופט אור, או בתו, שנפגעו מהבקורת העבירו לה מסר דרך השופט סוקול לפגוע בי. שאלתי למשתתפי הפורום שבקיאים במשפט מינהלי, האם יש טעם להגיש עתירה חדשה בג"צ והפעם נגד ההחלטה האחרונה שניתנה בתקופת הפגרה. לפי בג"צ הלפרין בג"צ יתערב בהחלטות בתי משפט אם ניתנו תוך חריגה מסמכות. פסיקה מאוחרת יותר קובעת שההתערבות נתונה לשיקול דעת בית המשפט ולא כל חריגה מסמכות תצדיק התערבות. אני טוען שבמקרה דנן הצדק דורש התערבות. קיים חשש ממשי שפסק הדין ניתן מתוך משוא פנים, שכמוהו כחריגה מסמכות, והענין לא כשיר להתברר בביהמ"ש המחוזי בגלל הפגיעה במראית פני הצדק. הנסיבות בהן ניתן פסק הדין מצביעות על חשש אפילו תאורטי למעורבות מצד שופט ביהמ"ש העליון, וביהמ"ש המחוזי לא כשיר לדון בטענה בגלל הכפיפות המקצועית שלו לביהמ"ש העליון. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם, או כל עצה מועילה אחרת.

עוד פ.ק.

New member
חשבת לפנות לתקשורת?

אני לא מומחה למשפט מינהלי. אני זוכר שתארת את המקרה עוד בפורום הישן של IOL. אבל מהתסבוכת שתארת, אני חושב שכדאי לפרסם את זה ולראות איך יגיבו. יש לי היכרות מסויימת עם המשרד של הוד-סוקול וכמה תיקי נזיקין משותפים. קשה לי להאמין שלצורך תיק כמו שלך בענין שכירות הם ינסו להסתבך בהפעלת קשרים עם בית המשפט העליון. קשה לי גם להניח שהשופט אור או השופט סוקול ינסו להשפיע על תוצאות התיק הזה. אני לא מכיר את השופטת הורוביץ ואולי אי אפשר לשלול את האפשרות שהופעתך בדין ודברים השפיעה עליה לחזור בה מההחלטה הקודמת שלה. לכן, אולי כדאי לחזור עם זה לתקשורת.

הבעייתיות מצדיקה דיון ציבורי רחב

הבעייתיות של הנושא הזה מצדיקה דיון ציבורי רחב יותר מאשר בפורום הזה. העניין הזה חורג מעבר לתלונה ספציפית נגד שופט ספציפי, והשאלה היא מה עושים כאשר שופטים ומתדיינים ישבו זה עם זה על סיר אחד, וחלקם עדיין יושבים כך. קשה להאמין ... היום אני כבר מוכן להאמין לכל דבר, ועובד-הציבור אשר מבקש את אמוני, שיזכור שאני בעל-הבית, ושעליו להוכיח פוזיטיבית, יום-יום ושעה-שעה, את נקיון-כפיו. ושופט לא כל שכן. ממליץ לפנות לעיתונאי משה נגבי, למשל. האתר של קימקא

פנדריך

הסיפור שלך מעלה כמה עניינים, שכבר חרגו מהתחום המשפטי הטהור. בכרטיס הביקור שלי, אני מציג עצמי כיועץ לקמפיינים ציבוריים ולקשרי עיתונות. מטעמים של שמירת החוק ובהיותי מהנדס ניהול, איני מציג עצמי כיועץ למשפט מינהלי. לדעתי, עשית כמה פעולות שלא הייתי עושה במקומך. כחבר בפורום, אני מזמין אותך להתקשר, לברר אם אפשר וכיצד לצאת מהסבך. טל. 03-5328272

הייתי מציע שנקיים פגישות תקופתיות

הייתי מציע שנקיים פגישות תקופתיות, לליבון בעיות שלא ניתנות לפתרון יעיל במסגרת הפורום, ושעצם הדיון בהן בפורום הגלוי יכול להזיק לעניין. יוסאריאן, אתה יכול לבוא בתחפושת. אולי יוסי ביילין יוכל להשאיל לך אחת, משומשת אבל במצב טוב. האתר של קימקא

במה הדיון בפורום יכול להזיק???

אני לא חושב שהדיון בפורום יכול להזיק. אני חושב שאולי נכון גם להרחיב מעבר לדיון בפורום. יש לי תחפושת (אני מחופש ליוסי ביילין), כך שאני לא צריך לשאול אחת.

וכמה שאלת לעו"ד י"פ ...

לפני השאלות, אני מתנצל על כך שאני יודע שהן יכולות להיראות מיתממות. אני גם מניח שאתה זוכר שכשהעלית תלונות נגד שופטים בפורום המנוח, ייחסתי את זה לנסיון המר שהיה לך במקרה האישי שלך. גם אני זוכר את זה. (אבל האמן לי שאני באמת מקווה שבמקרה שלך הצדק ינצח). ועכשיו לשאלות: 1. לא אמרת כלום לגבי תוכן פסק הדין שניתן נגדך. האם הוא שגוי לכשעצמו או לא? 2. מאיפה נובעת הפליאה שלך על כך שהשופטת ידעה שלא ניתן פסק דין בבג"צ, הרי בעצמך כתבת שבהחלטתה על עיכוב מתן פסק הדין היא ביקשה ממך להודיע על פסק הדין בבג"צ. אם לא הודעת - אפשר היה להבין שלא ניתן פסק דין. 3. למה לא ערערת על פסק הדין הכספי?

תשובה

1. פסק הדין מאוד לא צודק. לדוגמא- א. נקבע שהייתי מסיג גבול בדירה וחייב דמי שימוש בגלל שהיה פסק דין של פינוי שניתן בסדר דין מקוצר. לפי פסיקת ביהמ"ש העליון פסק דין שניתן בסדר דין מקוצר בלי שלנתבע ניתנה רשות להתגונן אינו מהווה השתק פלוגתה ולא מונע מהנתבע להעלות טענות הגנה בגל ההתדיינות השני שיוזם התובע. ב. נקבע שאני חייב דמי שימוש של 350 דולר לחודש למרות שדמי השכירות החוזיים היו 250 דולר, וזאת בגלל דרישה חד צדדית של התובעת להגדיל הסכום. הדרישה החד צדדית היתה שקולה להסכם חדש או לחוות דעת שמאי. ג. חוייבתי בפצוי על נזקים שלא גרמתי. הושכרה לי דירה ישנה והתובעת הודתה שלא שופצה מעולם. ההודאה לא מוזכרת בפסק הדין. ד. התובעת טענה שהיא לא התובעת והתבקשה על ידי אביה למסור עדות. התובעת היא יורשת אמה המנוחה שהשכירה לי את הדירה והגישה התביעות השונות. היא נפטרה לאחר הגשת התביעה והבת צורפה באופן פורמלי כתובעת. היה ברור שאביה משתמש בה כדי לסחוט ממני כספים. גם ההודאה הזאת לא מוזכרת בפסק הדין. 2. לא הגשתי ערעור כיוון שלא האמנתי שביהמ"ש המחוזי ידון בטענות האישיות נגד השופטת. 3. גם אם השופטת שיערה מעצם שתיקתי שטרם ניתן פסק דין, לא היתה רשאית להפר החלטתה בלי לקיים תזכורת ובלי לדרוש דין וחשבון מהצדדים על מצב התיק. הנסיבות מצביעות על התנכלות.

עוד הצעה....

אני מקווה שזה לא יישמע מצחיק מדיי.... אבל האם שקלת לפנות לועדת בתי המשפט של לשכת עורכי הדין?

כלל לא מצחיק, אבל...

זו אחת השאלות שראוי להתייחס אליהן במסגרת אסטרטגייה כוללת. האם להמשיך בפייט? אם כן כיצד ובאילו טקטיקות לנקוט?

תשובה

פניתי לכל מי שרק אפשר כולל הועדה. כולם מתנערים. החוטים מובילים לברק. בדיון בבג"צ בענין ילדי השופטים ישבה השופטת ביניש. היא אשת עו"ד והיתה בעלת ענין. כשהסבתי תשומת לבה לניגוד הענינים בחרה להתעלם. אחרי פסק הדין הגשתי בקשה לפסול אותו. הבקשה היתה צריכה להדון על ידי הרכב של השופטת ביניש, כיוון שהטענה היתה נגדה (ניגוד ענינים), אבל השופטים החלו להעביר התיק מהרכב להרכב כשכל הרכב מתחכם בדרכו שלו. ההרכב הראשון היה של השופט שלמה לוין. הנ"ל עורך יחד עם סוקול את הספר של זוסמן, סדרי הדין האזרחי. העתירה הוגשה בגלל סוקול ולא אתי ששופט ידון בעתירה בה מעורבת שותפתו לעסקים. הוא דן בבקשה דחה אותה ואף פגע במהימנות שלי שלא בצדק. הוא טען שהסתרתי מהשופטים שביקשתי מביניש לפסול עצמה למרות שהענין מופיע בבקשה שחור על גבי לבן. הגשתי בקשה חדשה לביטול פסק הדין. היא נדונה על ידי ברק. ילדיו מופיעים בבתי משפט. הם יכלו להפגע מהעתירה. גם לו אסור היה לדון בבקשה. זה לא הפריע לו לדון בה ולדחות אותה. הפעם הגשתי בקשה לפסול את השופטת ביניש. הבקשה שכבה שנה. ואז לאחר פניה נוספת נתנה רשמת ביהמ"ש העליון החלטה שהגשתי יותר מדי בקשות פסילה והגיע הזמן להפסיק לקבל אותן לרישום. זה לא מסריח??????? אין לי ספק שברק מעורב בכל ההליכים והוא גם שיבץ את ביניש בהרכב כדי להגן על האינטרסים שלו. אין לי ספק שהשופטים לא פוסלים את הורוביץ ולא אומרים מלה נגדה משום שאם היא תפתח את הפה היא תגלה מי אמר לה לתת פסק דין. אני מאמין שברק או אור הדליפו לה שהעתירה תידחה ואין טעם לחכות. בחודש יולי הגשתי תלונה נגד השופטת הורוביץ לנשיא בימ"ש השלום. הוא הודיע שיפנה לשופטת ויבקש תגובה. מאז דממה. שלחתי תזכורת לפני כמה ימים ועדיין אין תגובה.

נראה לי קצת מוגזם....

אני מתקשה להאמין (והסליחה איתך ועם שמחה...) שאכן כל השופטים החליטו החלטה מודעת לעוות את הדין. סביר יותר, שפשוט לבעיה שהעלית אין פתרון במבנה הנוכחי של מערכת המשפט - ואולי גם מעבר לכך. מה עם ח"כ שקרובי משפחתו עוסקים ב"יעוץ"? אישית, נתקלתי בתופעה דומה בתחום הגישור. בתו של אישיות משפטית בכירה, אשר כלל לא עמדה בקריטריונים הנדרשים ממגשר, מונתה למנהלת מרכז גישור, והתיקים מבתי המשפט זרמו כמים. רק בגלל כישוריה, כמובן. יותר מכך - כל הרעיון של "מרכז גישור" בכלל אינו תואם את החוק, וכל המערכת עוצמת עיניים ואפילו נרתמה לסייע.

אני לא מזכיר שמות ../images/Emo8.gif

הנה, תסתכל פה

פחד

זאת הבעיה. הפחד אוכל את האנשים והמושחת הזה ניזון ממנו. לפני כמה שנים הראו בטלביזיה תוכנית על האף בי איי. בין היתר נאמר שהארגון הזה עצר שופטת באמצע דיון וגרר אותה החוצה באזיקים. הלוואי עלינו.

טוב, קצת רצינות

הסיבה שאני נמנע מלהזכיר כאן שמות היא בראש ובראשונה אי נוחות ממצב דמוי לינץ´ . אפשר להעלות טענות, וצריך לדון בהן, אבל במסגרת של פורום זה גולש בקלות ל"עליהום". מה עוד שאין מענה נגדי.... כן, קראתי את הטענות של אלו האומרים שגם "ההם" מדברים עלינו ללא שנוכל להגיב. ועדיין - שתי רעות לא יוצרות מצב טוב. לכן - אני נמנע, ומי שמעדיף להזכיר שמות, בבקשה. אגב, זו גם הסיבה שהצבעתי בסקר בעד אפשרות ב´. אני בהחלט בעד שנרכז בפורום תלונות על בתי המשפט, אבל צריך למנוע "אקדוחנות".

לא מסכים

טענותיך לא יישמעו אמינות אם לא תזכיר שמות. חשיפת האמת אינה אקדוחנות. האקדוחנים האמיתים הם אלה שמאמללים אנשים במקום לעשות צדק. בכל אופן הויכוח גלש לפסים יותר מדי כלליים. אני חייב עשרות אלפי ש´ בגלל שחיתות- ואני לא יודע מה לעשות.

למעלה