שאלה דחופה!!!!

dean gold

New member
שאלה דחופה!!!!

שמעתי שאולי הופכים את "מחשבת ישראל" למקצוע חובה בבגרות. לא, אין סיכוי! לא!

wizibusy

New member
לא שמעתי על כזה דבר.

גם אל תצפה ליותר מדיי שינויים "קבועים" מכיוון ולאחר הבחירות פרופסור אוריאל רייכמן יהיה שר החינוך ואני בטוח שהוא יעשה הרבה שינויים(טובים!) במערכת.

רייכמן?????

אתה בסדר בראש? ים אני באמת מתפלא...רייכמן יהיהאסון טוטאלי לתלמידים! בכלל לא אכפת לו מאיתנו. כל מה שאכפת לו זה להגשים את דוח דברת. וכמה שיותר מהר ולקבל כסף! הוא חתיכת קפיטליסט עסקן ומנהלן. הוא לא יהיה שר חינוך טוב! איך אתה יכול לומר דבר שכזה??

wizibusy

New member
אל תשפטי בלי לדעת.

רייכמן הוא נשיא הבינתחומי הרצליה, רייכמן ייסד את המקום, כיום זה אחד המוסדות המוכרים והמצויינים בישראל. הוא עשה פלאים שם, הוא אכן ישנה את מערכת החינוך, יהפוך אותה למערכת חינוך שבמקום להגיע לגירעון שכלי תעלה ותהיה למופת. יהיו לו 2 שיקולים ושני שיקולים בלבד. 1. חינוך ברמה גבוהה. 2. ניהול מנהלי ותקציבי נבון. זה הדבר הכי טוב שיכול היה להיות למערכת החינוך בישראל. סוף סוף נצליח לנצל את המשאב המוחי שלי, המשאב החשוב ביותר שלנו.

דו"ח דברת נועד למטרה אחת בלבד-

לייעל מבחינה כלכלית את מערכת החינוך, ולא מבחינה חינוכית. זה למה גם הוועדה עצמה הורכבה מרוב מכריע ל אנשי כלכלה ולא אנשי חינוך. עשיתי מחקר מעמיק כבר על הדו"ח, והוא מתבסס ברובו על מהפכה בחינוך שהייתה בארה"ב, שכבר הוכרז על כישלונה. לדוגמא-דו"ח דברת מבטל את הבתי ספר המקצועיים בטענה שהם לא משתלמים, כההוא לא מתיחס לעובדה שהם נחוצים בכל זאת....

wizibusy

New member
האמתי שלא דיברתי על דו"ח

דברת. דיברתי ספציפית על פרופסור אוראל רייכמן וביקשתי שלא נשפוט אותו בטרם עת.

ישנם הרבה אנשים בפוליטיקה אשר

מועמדים לתפקידים שונים שהם טרם ביצעו. אין לנו ברירה אלא לשפוט אותם בתרם עת.

wizibusy

New member
ובכן...כפי שאמרתי בתחילה

רייכמן הוכיח את עצמו בעבר, הוא פרופסור מאוד נחשב. בלי קשר לזה הוא ייסד וניהל את המכללה הבין-תחומית בהרצליה שנחשבת לטובות בארץ ואפילו בעלת שם עולמי. אני חושב שהוא המועמד הכי טוב מבין האנשים בפוליטיקה הישראלית, שיולי תמיר תהיה סגנית שלו...זה יהיה נחמד. ובכלל, מי מתאים לטעמך מחוץ למערכת הפוליטית?

קשה להשוואת מוסד אחד של השכלה

גבוהה, לחינוך הכלל. (דרך אגב, משיחה איתו הוא אמר שלא תהיה לו בעיה לוותר על תיק החינוך ליולי תמיר...) מי מתאים?דבר ראשון-אני
אחרי זה יולי תמיר. לא שאין דברים שאני לא מסכים איתה, אבל אני לא מוצא מישהו כרגע שיותר מתאים ממנה.

למעלה