הטיפול בתלונה ע"י המשטרה - לדניאל
שאלה דחופה
אני נמצא במשפט כנגד גרושתי על הסדרי הביקור והקטנת מזונות. בינתיים התקיימו שני דיונים בהם גרושתי לא הגיעה אליהם כל פעם בטענה שהיא חולה. הדיון הבא נקבע לעוד חודש וחצי בינתיים היא הספיקה להתלונן נגדי על איום ברצח (דבר שלא היה ולא נברא) וכרגע גם מונעת ממני לראות את הילדה ע"י כך שהיא מגיעה עם הילדה למקום המפגש ומזמינה משטרה בטענה שאני מפר את צו ההרחקה שהוצא נגדי כלפיה. האם נגזר עלי גם לא לראות את הילדה עכשיו? האם צו ההרחקה תקף למרות צו בית המשפט שמאפשר לי לראות את הילדה בנוכחות אמה?
הטיפול בתלונה ע"י המשטרה - לדניאל
דניאל קרא זאת. מאחר ואתה טוען - ואני מאמין לך - שלא איימת ברצח, אזי מעלילים עליך עלילות שווא על מנת לנתק אותך מילדתך. זו עבירה פלילית ולכן חובתך להתלונן. עשה זאת ! הטיפול בתלונה במשטרה - הנחיות כלליות א.הבסיס החוקי 1) חקירה - בהתאם לסעיף 59 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) התשמ"ב - 1982, חייבת משטרת ישראל, ככלל, לפתוח בחקירה, משנודע לה על ביצוע עבירה, אם על סמך תלונה ואם בכל דרך אחרת 2 ) אי-תביעה - למרות האמור לעיל, בעבירה שאינה פשע, רשאי קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה להורות שלא לחקור, אם היה סבור, שאין בדבר עניין לציבור, או אם הייתה רשות אחרת מוסמכת על פי דין לחקור בעבירה. 3) סגירת תיקים - על פי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) התשמ"ב - 1982, רשאי תובע, שהועבר אליו חומר חקירה, לא להעמיד לדין אדם פלוני, אם ראה שהראיות אינן מספיקות. למרות האמור לעיל, אף אם ראה שיש ראיות מספיקות, רשאי התובע שלא להעמיד לדין אם היה סבור שאין במשפט עניין לציבור. ב.הטיפול הראשוני 1) ככלל, כל תלונה, שנתקבלה ביחידת משטרה, תירשם. התלונה תיחקר בידי היחידה המטפלת בעניין, אלא אם החליט הקצין המוסמך, שלא להמשיך ולחקור בתלונה. 2) יחידת משטרה, שהתקבלה בה תלונה, תנקוט, בהתאם לצורך, את כל הפעולות הראשוניות הדרושות להבטחת יעילות החקירה. 3) מתלונן, שהופיע ביחידת משטרה והגיש תלונה, יימסר לו, מייד עם קבלת התלונה, טופס מ3333 "אישור בדבר הגשת תלונה", ובתלונה על עבירת רכוש - טופס מ 3293 "אישור הודעה על שוד/התפרצות/גניבה/הצתה/גרימת נזק/אבידה" 4) נתקבלה ביחידת משטרה תלונה בכתב, תשלח היחידה אישור בדבר הגשת התלונה בטופס מ 3333, או בטופס מ3293 , לפי העניין. 5) התייחסה תלונה, שנתקבלה ביחידת משטרה, למקרה שאירע בתחום אחריותה הטריטוריאלית או המקצועית של יחידת משטרה אחרת, חובה על יחידת המשטרה, שאליה הופנתה התלונה, לקבל את התלונה ולנהוג כדלקמן: א) למסור למתלונן אישור בדבר הגשת התלונה, בטופס מ3333 , ובעבירות רכוש - בטופס מ3293 , תוך ציון שם היחידה, שאליה מועברת התלונה, כל זאת טרם העברת התלונה ליחידה המטפלת. ב) להעביר את התלונה וחומר החקירה להמשך טיפולה של היחידה, שהאירוע קרה בתחום אחריותה. ג) לתייק את ההעתקים של התלונה ושל החומר הנוגע לפעולות, שביצעה היחידה, שבה נתקבלה התלונה, ב"אוגדן סיור - סיוע ליחידות אחרות" או ב"אוגדן חקירות - סיוע ליחידות אחרות", לפי העניין. 6) בכל מקרה של קבלת תלונה על עבירה, שבביצועה חשוד קטין, תופנה התלונה ליחידת הנוער, ויפעלו על פי פקודת המטא"ר 14.01.05 "קטינים - מעצר, חקירה, פקחנות ומניעת עבריינות נוער". 7) קבלת תלונה ממוסדות ציבור ומעובדיהם, תיעשה כמפורט בפקודת המטא"ר 14.01.011 - "קבלת תלונות ממוסדות ציבור ומעובדיהם". 8) הטיפול בערר על החלטת משטרה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין, יהיה כמפורט בהנחיית מח"ק, הדנה בנושא.