שאלה דחופה!

שאלה דחופה!

המורה שלי החליף לי את האוטו בטסט בלי להודיע לי האם זה מותר לו? חשוב לציין שאני לא מכירה את אותו אוטו, נהגתי עליו פעם אחת בלבד חוץ מהטסט

עקרונית מותר לו..

אבל לפי סיפורים של חברים שלי שהחליפו להם את האוטו לפני הטסט המורה שלהם נתן להם כמה שיעורים חינם להתרגל לאוטו. (אפשר לשאול מאיזה אוטו לאיזה אוטו הוא החליף?)

hellobizo

New member
אמממ

אומנם זה לא צודק שהוא לא הודיע לך מראש, אבל איך שאני רואה את זה: מי שלא מסוגל לנהוג כמו שצריך בכל רכב(מאותו סוג כמובן. לא לעבור פתאום מרכב פרטי למשאית), לא מגיע לו רישיון. אם כבר נהגת על הרכב פעם אחת אז מה הבעיה? זה יותר ממספיק כדי להכיר את הרכב... גם אם לא נהגת עליו קודם, כל המכוניות עובדות באותה צורה... קלאץ' זה קלאץ'(וכלל לא משנה שברכבים שונים הוא מחבר בנקודה שונה), גז זה גז, ברקס זה ברקס והגה זה הגה. 100מטר של נסיעה ומתרגלים להבדלים המינורים בין הרכבים(שוב, הכוונה לרכבים דומים. למשל, מעבר מגולף לסקודה אוקטביה - כמעט ואין הבדל, מעבר מטויוטה קורולה לסיאט טולדו - נהג עם וותק רק של שיעורי נהיגה לא אמור לחוש בשום הבדל בין רכבים כאלה) אם את לא מסוגלת לנהוג על רכב אחר מזה שלמדת עליו, איך תנהגי אחרי שיהיה לך רישיון?

Daemonlior

New member
בולשיט..

מעבר מרכב אחד לאחר זה לא דבר פשוט כל כך.. אני כבר עשיתי קילומטרז' רציני על האוטו של אבא, ואני עדיין לא התרגלתי אליו.. כי הקלאץ' לא אותו קלאץ' (גם מבחינת הנקודה, וגם מבחינת רגישות בלחיצה), כנ"ל לגבי הברקס, כנ"ל לגבי הגז.. וההגה בכלל הגה כוח עכשיו..מסתובב בלי בעיה.. (שזה למעשה יתרון) בקיצור, שים לב שאתה מדבר פה עם נהגים שיש להם בקושי 20 שעות וותק על הרכב הספציפי שהם למדו בו.. זה לא שאני לא נוהג טוב, אני נוהג מעולה (כמובן שתמיד יש מה ללמוד), אבל אני עדיין לא מרגיש את אותה ההרגשה של שליטה מלאה כמו שהייתה לי ברכב שלמדתי עליו..

samata

New member
בולשיט indeed

יש לנו שני רכבים בבית....אחד זה קורולה, שאני נוהג עליו כל הזמן, והשני סוזוקי איגניס - עליו נסעתי פעם אחת. האיגניס פשוט שונה לחלוטין מהטויוטה...הדוושות מגיבות אחרת, הגובה של הרכב שונה, ההגה נותן תחושה קצת אחרת...לא יעזור כלום, לוקח זמן להתרגל לרכב. עכשיו זה מאוד קריטי לתת לתלמיד/ה ללכת לטסט אחרי 40 דקות בלבד על רכב חדש. זה מתכון לכישלון.

NewUser4

New member
אני לא ממש מסכים איתך.

זכור כי מדובר בתלמידי נהיגה. כאלה שעדיין אין להם נסיון על הכביש. ובטח לא נהיגה במספר מסויים של רכבים במשך הזמן. קשה לצפות מתלמיד נהיגה שיתרגל תוך שיעור אחד לרכב חדש. הרכבים מתנהגים בצורה שונה לגמרי. כאשר יש לך נסיון כבר זמן מסויים ונהגת על אי אלו רכבים, כבר אפשר להתרגל לרכב זמן קצר. אולם כאשר אתה תלמיד אשר רכב הלימוד הוא הרכב היחיד עליו נהגת, בד בבד שזה ביום המבחן, בו צריך להיות מרוכז מאוד ולא להתחיל להתרגל לרכב חדש. אחרי שיהיה לה רשיון, היא תעלה על הרכב של ההורים ויחד עם המלווה היא לאט לאט (ולא בבת אחת בלחץ של מבחן) תתרגל לרכב.

Mis Anna

New member
אסור בפירוש

אחת הסיבות שעברתי מורה כי גיליתי שהוא יעשה לי טסט על רכב אחר.. מילא אם הוא עבר תאונה על האוטו הקבוע או משהו אבל סתם זה פשוט סחיטת כסף כי 100% שיתכבה האוטו ותרגישי חוסר שליטה וכאלה והטסטר לא מעניין אותו כלום. זה מתכון להכשלה לדעתי.

Daemonlior

New member
אסור בפירוש?! על סמך מה זה נקבע?

זו העבודה שלו, זה העסק שלו.. זכותו להחליף רכב, בלי אפילו לומר לך את זה.. זה שזה לא בסדר זה כבר משהו אחר..

הרחבה

אני מדברת על הבוקר של הטסט הוא צץ לי אם המכונית שלו הקבועה שלי היא סיאט אבל בבוקר שלךל הטסט הוא צץ לי אם הסבארו שלו שהיא גם אוטמית ולדעתי התגובות של שונות מהסיאט שאני רגילה אליה הגז נלחץ בה יותר בקלות והבקרס פחות נלחץ בה הישיבנ נמטוכה בהרבה מהסיאט והמראות ממוקמות גבוה יותר בכלל המבנה שלה שונה השאלה שלי אם הוא יכול לצוץ לי בבוקר של הטסט שאני אמורה לעבור אם מוכנית שנהגעתי אליה אולי 45 דקות בעבר

galbo

New member
לא יודע אם לי זה היה קריטי

ישיבה נמוכה- מכוונים את הכיסא לגובה. מראות מכוונים. רכב ידני לתלמיד נהיגה זה יכול להיות קריטי יותר לאחרים לחלק פחות. אבל רכב אוטומטי זה שטויות , אין הבדל בין רכב אחד לשני , להתרגל לרכות\קושי הברקס \הגז לא דבר בעייתי. אם בעקבות זאת היתה לך בעייה בטסט תתלונני למורה , ובמידה וזה גרם לכישלון תתלונני ותדרשי טסט הבא חינם \הנחה , אבל לא ייתכן שיעשה תרגילים כאלו לפני טסט.

Superdror

New member
לא בכל אוטו ניתן לכוון את הכיסא

לגובה ויש הבדלים בין רכב לרכב, במראות, בקמירות שלהן, בגודל שלהן, בתגובות הדוושות וכו' - כפי שאמרת. אני , נהג עם ותק של כמה שנים טובות ועשרות אלפי קילומטרים - עדיין, כשאני עולה על רכב שאני לא נוהג עליו באופן קבוע, לוקח לי כמה דקות להסתגל אליו ואין לי את הביטחון שיש לי על רכבי שלי. ברוב המקרים אני אפילו מבצע כמה בלימות כדי להתרגל לדוושות, לעוצמת התגובה השונה וכו'. כמובן, תיקח בחשבון שהרכבים עלולים להיות שונים ברוחבם/אורכם/מרחק הסרנים שלהם - דבר שיכול להשפיע על טכניקה מסויימת של חניה ברוורס שנלמדה. בכל מקרה, הנקודה היא שלהפתיע תלמיד ולהגיע עם רכב שונה לטסט - זה בוודאות לא בסדר, אלא אם אכן קרתה תאונה כלשהי או שהרכב מושבת במוסך - וגם אז לדעית המורה צריך להודיע על כך לתלמיד טרם עת ולהעלות בפניו את האופציה של ויתור על הטסט, או הקלה בתשלום בעקבות כך באם יכשל.

galbo

New member
צודק

לדעתי רוב הרכבים החדשים בעלי אפשרות כוונון כסא לגובה. עזוב את זה. המורה היה צריך מהתחלה להודיע שהוא יבוא עם רכב אחר , קרתה תאונה , גם לא אשמת התלמיד והמורה צריך לעדכן , מצידי גם אחרי התאונה \בבוקר הטסט ולראות איך התךמיד מרגיש עם הרכב האחר ולהזיז את הטסט בהתאם. אם סתם היה בא לו להחליף בבוקר הטסט רכב זה חוצפה.

המשך..

הוא בא עם עוד תלמידה שלו שהייתה צריכה לעבור טסט איתי ביחד (עברנו אותו בשפרעם) פשוט בבוקר נכנסתי לאוטוו הוא היה עסוק ושהתפנה שאלתי אותו אם זה הרכב שאנחנו עושים אליו את הטסט הוא אמר שכן כי האוטו שלו עבר תאונה אתמול וזה כבר היה מאוחר כי הייתי רחוקה מהבית שלי נוסף לכן אני לא יודעת אם זנה חשוב לצייןב שבאצמע הטסט האוטו פשוט נכבה לנו ואני חווזרת זה לא אוטו ידני אלא אוטמטי שלא צריך להכבות ושהטסט שאל אותונו מה קורה אמרנו לו שנינו שאנחנו לא בדיוק מכירות את האוטו הזה כי אנחנו לא נוסעות אליו

Superdror

New member
אם כך, הייתה לך הזכות להתמקח עם

המורה ולסרב לעשות את הטסט - זה מה שאני הייתי עושה, אולי גם בנסיון להגיע עם המורה לפשרה כלשהי בעניין. בכל זאת, טסט על אוטו אחר פתאום באמצע החיים זה לא משהו של מה-בכך לתלמיד נהיגה, כפי שכבר נאמר לעיל.

למעלה