שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום, לחבריי ילד בן 9 עם adhd, עד עכשיו בית הספר העדיף להתעלם מהבעיה,מחר, בשעה טובה, יש להורים שיחה דחופה עם המנהל רציתי לברר איזו עזרה בית הספר יכול להעניק לו? מורה להוראה מתקנת, יעוץ אצל היועצת, חונך פר"ח וכד'. . . כדי שיוכלו לבוא עם רעיונות קונקרטיים למנהל, בגלל הדחיפות שאשמח לתשובות זריזות. תודות

זה תלוי רבות בבעיות

ADHD היא הפרעה רבת פנים. מה המאפיינים של ההפרעה אצל אותו ילד? קושי רגשי, חברתי, התנהגותי או לימודי? לכל בעיה יש דרכי התמודדות אחרות לבית הספר. מורת שילוב נותנים כאשר בנוסף להפרעת הקשב והרכוז יש ליקוי למידה (וגם אז לא תמיד). חונך פר"ח נותנים כאשר הילד זקוק לדמות של אח בוגר, אולי שיכול לסייע לו בשעורים, מבחינת בטחון עצמי ועוד ועוד סיבות רבות ומגוונות. לפעמים יש טיפול באמנות או בדרמה ... שיחות אצל היועצת או פסיכולוג כאשר יש בעיות חברתיות או התנהגותיות שדורשות התערבות שלהם. השאלה שלך כללית מידי.

עזרה של בית ספר

מנסיוני המר בית ספר לא נוטה לעזור אלא רק להכשיל תבדקי טוב טוב מי המנהל ומי היועצת תבררי עליהם ואז תחליטי האם לערב אותם לעומק אני עשיתי טעות ועשיתי זאת והגענו למשברים קשים עזרה כדאי רק מבחוץ

אני נוטה לא להסכים עם לילי

יש חשיבות עליונה בשיתוף בית הספר. הילד נמצא שם חלק גדול מהיום ומבצע פעילויות חשובות ביותר להתפתחותו מבחינה רגשית, לימודית חברתית והתנהגותותית. אי שתוף בית הספר בבעיות עלול לגרום לבעיות קשות עוד יותר ממה שיש עכשיו. יש לראות במורים ובצוות הטיפולי שותפים ולבדוק איך ניתן לעזור ולהקל ולשלב.

ועוד משהו

לא תמיד לבית הספר יש ידע מספיק על הבעיה. לפעמים צריך להביא להם חומר על מהי הפרעת ADHD כולל טיפים איך לסייע. יש לסייע למורים לראות איפה הצדדים החזקים של הילד, איך להתגבר על הצדדים החלשים יותר. יש במאגרים כאן מספיק חומר כדי למצא מה רלבנטי לילד שלך. חשוב ביותר: שותפים ולא אויבים!! כולם מתגייסים ל"מלחמה" הזו........ כי רק כך ננצח ונצליח לגדל ילדים עם בטחון, ערך עצמי, והכי חשוב - מאושרים..

קשה להכין שיעורי בית, הצרכים שונים

הצרכים של ילדים עם ADHD שונים האחד מרעהו. לכן קשה להכין שיעורי בית. איני בטוח שחונך פרח תמיד יעזור. חונך פרח זה נחמד, אך לרוב מדובר בסטודנט לתואר ראשון, שמקבל הדרכה מסטודנאט לתואר ראשון, כך שגם מפרח לא יפתור בעיות אלא יקל עליה. אני חושב שחשוב לשתף פעולה עם בית ספר, ואיני מאמין שיש בית ספר שמנסה או רוצה להכשיל תלמיד. יכול להיות שבית ספר מסוים בשל קשיי תקציב, משקיע משאבים בנורמה ולא בסטייה (מבחינה סטטיסטית, ל"ל מהווים סטייה מהנורמה)- ושלא יתפרש שאני מתייג ל"ל כסוטים !!. בעיקר לזרום עם הילד ולבחון את צרכיו במסגרת המערכת. לצערי אין כיום במערכות החינוך איש מקצוע הממונה על תפקיד זה- סוציותרפיסט, ולכן יעלות השירות שמקבלים ילדינו נפגעת.. כולי תקווה שזה ישתפר. בברכה, גיל

למעלה