שאלה דחופה

sarale20

New member
שאלה דחופה

התבקשתי ע"י חברה להתייעץ איתכן. האם איך שאתן חוות את העבודה (לאמהות שביניכן) אתן מרגישות שבתור אמא לילדים יותר נוח להיות מרב"ע מאשר מורה? מבחינת שכר, פיצול משרה, חופשות וכו' ברור שזה לא שיקול יחיד ויש כאן כאלה שיגידו לא לקחת את זה בחשבון בכלל אבל אם יש שיקולים ורצונות לכאן ולכאן זה גם דבר שצריך לקחת בחשבון.

את יכולה לשאול

רק את מי שניסה את שניהם לא? רק מי שיכול באמת להשוות "נוח" אחד מול "נוח" שני. אני עד היום לא מבינה מה כל כך נוח בלהיות מורה.

sarale20

New member
זה נכון אבל לך בתור מרב"ע

יש עדין מבט יותר נכון מאשר לי כסטודנטית...

איך?

הרי בחרתי להיות מרפאה בעיסוק *לפני* שהייתי סטודנטית לרב"ע... וזה שאני עובדת כמרפאה בעיסוק (וגם עובדת במשרת 'אמא') לא עשה אותי יותר מבינה באיך זה להיות מורה. ובאמת, הבחירה בקריירה לא צריכה להיעשות על פי מה שנוח. הכי נוח לא לעבוד, אם כבר את שואלת אותי. שתיכנס ההכנסה בלי שאטריח את עצמי להגיע כל בוקר. לא ככה?

sarale20

New member
../images/Emo8.gifתודה...

חשבתי אולי גם אתם בדקתן כל מיני היבטים

תעלולה

New member
לא רוצה להיות מורה אבל אין ספק

שכאמהות, יש להוראה יתרון על הריפוי בעיסוק: א. חופש גדול כל פעם שמגיע החופש הגדול אני שוברת את הראש איך אני מממנת קיטנות מחזור ד' ואיך אני מסבירה לבוס שלי את המינוס בימי החופשה שלי. למורות אין את הבעיה הזו. מקסימום יומיים בייביסיטר לקראת סוף החופש כשצריך ללכת להשתלמות או משהו כזה. ב. חגים ערב חג - יום עבודה בקופ"ח כרגיל. כמובן שאין בתי ספר וגנים. למי שהיא מורה ואמא, אין בעיה. היא בבית עם ילדיה. למי שהיא אמא אבל לא מורה - שוב, זה על חשבון ימי חופשה או לקחת בייביסיטר (וזה עולה כסף!!!). אגב, שלא יובן מדברי שהכל נופל פה על האמא - כי אצלנו, גם האבא בעניין אבל בגלל שהוא לא מורה הוא גם שובר את הראש כמעט כמוני... ג. שעות עבודה משרה מלאה שלי - 40 שעות. משרה מלאה של מורה - 24 שעות (כן, כן, הן עושות בבית המון עבודה ואנחנו "בכלל לא לוקחות את העבודה הביתה"). מורה יכולה לעבוד במשרה כמעט מלאה ולהספיק לקחת את הילדים בצהריים מהגנים/בי"ס מבלי להזדקק לצהרונים (שעולים כל אחד כ- 750 ש"ח). זה מאד משמעותי גם מבחינת זמן השהות עם הילדים לאחר שעות הלימודים. ד. שנת שבתון הא, מי יתנני שנת שבתון מבלי להזדקק להכנס להריון וללדת לצורך העניין... שנה ללימודים וקצת חיזוק לנפש. ולמרות כל האמור לעיל, לא הייתי מחליפה את מטופלי הלא כ"כ פשוטים, המצולקים והמאתגרים בכתה של 40 דרדקים חסרי משמעת. ככה יש לי לפחות סיבה להמשיך לקטר

ואני

אף פעם לא הבנתי איך 'חופש גדול' והצורך להיות עם הילדים שלי + נספחים מהבוקר על הערב חודשיים תמימים זה יתרון.

תעלולה

New member
יעל, יעל, יעל,

אין ספק, שהתוצאה של שהות בלתי נפסקת זו עם ילדי ונספחיהם תביא אותי, אותך ועוד כמה מחברי הטובים, לאשפוז בגהה ביחד עם רננה מטלנובלה בע"מ (אני המכורה היחידה בפורום?). א-ב-ל מצבי הכלכלי כל שנה בחודש אוגוסט מביא את מנהל הבנק שלי ליאוש (אני פשוט מנסה להדחיק). את צודקת. זה באמת לא כיף גדול אבל מבחינה כלכלית, זה יתרון. בחופש הגדול אני בפרוש משלמת כדי לעבוד. וחוצמזה, המורות כיום ניחנות כפי הנראה בסבלנות אין קץ (yeh, right), ולכן יכולות להתמודד עם החופש יותר טוב מאיתנו
...

כן - אבל

הצורך שלך לממן את העבודה באוגוסט הוא לכמה שנים? לכל הקריירה? עוד מעט קט הם יוכלו לדאוג לעצמם - וגם את. ובכלל, כשהם מתבגרים הם ישנים רוב היום כשאת בעבודה. Trust me. אפילו לא צריך לדאוג שיקרה להם משהו חוץ מליפול מהמיטה.

תעלולה

New member
אוי, אני ממש מחכה לזה

בהיותי אמא לתינוקי בן 4 חודשים, אין לי אלא לפנטז על מה שאת מספרת... נחכה בסבלנות.

שני פ

New member
תלוי איפה ../images/Emo3.gif

בבית הספר בו עבדתי השנה ממש לא הפריע להם שגובה המשרה שלי הוא 11 שעות, ביליתי שם הרבה יותר בישיבות צוות מכל מני סוגים... העבודה שם קשה הרבה יותר מהמשרה שלי בבית החולים והמורים שם עובדים ממש ממש קשה. אבל לא כל בתי הספר משקיענים כמו בית הספר הזה. בחיים לא הייתי רוצה להיות מורה, ניסיתי להעביר קבוצות לילדים ולפעמים הם כל כך מטורללים שבא לי לאשפז אותם. ואז אני מתחילה לצעוק (כמו מורה) אחד על אחד בחדר טיפולים= הרבה יותר כיף!!

למעלה