שאלה דחופה!

amitexc

New member
שאלה דחופה!

אני לא יודע מתי באמת תכנס אבל בכל זאת. לאחר ששברתי את שורש כף היד ברדיוס דיסטלי עברתי שיחזור של השבר ולאחר מכן היד קובעה עם גבס. לאחר ביקורת התברר שהייתה תזוזה של העצם ועברתי ניתוח נוסף בתאריך 21/4והפעם קיבעו את העצם ע"י מסמרי K.W. לאחר ביקורת ראשונה של פחות משבוע העצם הייתה במקום. היום עברתי צילום נוסף ומתברר שהמצב חזר לקדמותו. למה דבר כזה צריך לקרות?המסמרים לא אמורים לתת קיבוע? לפי דעתי הגבס לא טוב והוא תופס את המסמרים ולכן בגלל שיש תזוזה של הגבס הוא משפיע ישירות על המסמרים ואף מחריף את התזוזה. כיום בדיעבד אני רואה שהמצב זהה למצב השבר בלי המסמרים. עכשיו השאלה אם יהיה ניתן לשחזר שוב את השבר?לא עבר יותר מידיי זמן? לא תהיה תראומה גדולה מידיי ליד\לגוף? אני חייב לציין שהעור ביד התייבש ומתקלף והיד שונה בצבעה מהיד השניה(כהה יותר). כנראה שאני אלך גם לחוות דעת נוספת של רופא אחר אבל בכל זאת הייתי מעוניין "לשמוע"גם את דעתך בנושא. בתודה מראש עמית. נ.ב. אני מצרף לך את ההודעה הקודמת וכיום המצב זהה רק שיש לי מסמרים ביד.

שבר בשורש כף היד

כל עוד השבר לא התחבר, ניתן לנסות ולתקן את המצב. שבר כזה מתחבר בטווח של כ- 6 שב' (בד"כ). קיבוע ניתוחי לא תמיד מצליח לייצב את השבר ואז החלקים יכולים לחזור לעמדתם הראשונית.

amitexc

New member
אז מה עושים במצב כזה?

עכשיו כעקרון השיחזור צריך להיות במדויק או שזה לא קריטי?העניין שהרופא העלה את העניין של ניתוח נוסף אבל זה לא ממולץ בגלל הצלקות והתהליך. עכשיו אני לא יודע אם להשאיר את היד ככה או ללכת על ניתוח נוסף.כעקרון אני מוכן לעבור הכל ולסבול על חשבון שבעתיד אני אוכל לתפקד כרגיל עם היד השבורה. אני לא מבין גדול בשברים אבל אני חושב שאחוי השבר לא במדיוק יפגע בי בעתיד ביכולה התנועה,האם זה נכון או שמצב כמו הרנטגן המצורף יכול להספיק או שרצוי לעבור ניתוח נוסף.אני כבר לא יודע מה לעשות... אני אצרף בהמשך את הרנטגן עם המסמרים.

ניתוח נוסף

הבעיה שלך מורכבת ולא אוכל לתת המלצות דרך האינטרנט. כדאי שתפנה לקבלת חוות דעת נוספת בהקדם דרך קופ"ח או מרפאות חוץ של בי"ח. אתה יכול לפנות למרפאה שלנו באיכילוב 03-6974000.

למעלה