שאלה דחופה!!!

nage

New member
לא../images/Emo70.gif

עשוי מדגנים, אם כי לדעתי זה קישקוש.

נצל"ש - Absolut Raspberry

ערב טוב לכולם
מישהו טעם כבר את המשקה החדש מבית אבסולוט ? יש חוות דעת ?

T r a i n e r

New member
נחמד.. אני אישית לא

אני אישית לא "פריק" של אבסולוט. מה שכן האבסולוט ונילה מזעזעת!!!

amaretto

New member
לי, אישית, נראה כל העניין של כשרות

לפסח של כהילים מזוקקים מטומטמת להחריד. אני בטוח שלא תמצא ולו שארית פלטה של חיטה ודגנים במשקה אלכוהולי מזוקק.

hectic

New member
אתה מתלוצץ נכון?

זה עשוי מחיטה ודגנים (תפוחים. מה שלא תפח, אינו חמץ) = זה חמץ. אין שום קשר שבמוצר המוגמר אתה לא נתקל בחומר בצורתו הראשונית. כמו שתגיד, שלשמן תירס אין שום קשר לתירס, כי אתה לא רואה תירסים קטנים צפים בבקבוק. מלבד זאת, כל העניין של מטומטם, מוקפד מידי וכו.. החוק נועד לאנשים שכן שומרים כשרות/חמץ וואט אבר, אז מה זה אמור להפריע לך? להם זה בטוח לא. ולשואל הראשון. סאות'רן אכן חמץ. בסיסו הוא אלכוהול דגנים. ישנה גם על בסיס בורבון, וכמובן שגם זה חמץ. וכמובן שגם אבסולוט ראספברי. (מחיטה תפוחה).

amaretto

New member
לא, לא מתלוצץ.

בשמן תירס אתה עדין יכול לזהות את החומר במחינה כימית בתור שמן שמקורו בתירס (כלומר, גרגירי התירס מכילים בתוכם שמן, שלאחר זיקוק פיזי מהם הינו אותו תוצר המכונה על ידך שמן תירס). בחיטה ודגנים אין אלכוהול. גם לא בחיטה ודגנים תפוחים. האלכוהול נוצר ע"י התססת החיטה והדגנים ע"י שמרים כאשר תוצר הלוואי הוא אלכוהול (אתנול, בשמו המקצועי). כאן, ע"י זיקוק פיזי (הבדלי טמפרטורת רתיחה) וכימי (פחם פעיל) אתה יכול להגיע למצב בו יש בידך אלכוהול מזוקק שאינו מכיל דבר חוץ מאלכוהול. ובגלל שמולקולות אתנול לא נחשבות לחמץ, הרי שגם המוצר המתקבל לא אמור להיות חמץ. גם מבחינה סימבולית, האיסור הוא לא לאכול לחם. לבני ישראל אל היתה וודקה במצרים (מה גם שאם היהת להם וודקה, הם לא היו צריכים להכין אותה בחופזה לרגל היציאה ממצרים כי אין היא דבר שמתקלקל במהירות כמו לחם שחייבים לאכול טרי). זה שכל הדת המוזרה שלנו מתבססת על תחרות מי יהודי "כשר" יותר, וכל אחד ממציא לו החמרות שונות ומשונות, זו כבר בעיה פסיכולוגית.

lior135

New member
להפתעתי אני דווקא מסכים איתך.

וזה מזכיר לי את הסיפור הבא: "ואל תשכח משה את חוק הכשרות", אומר אלוהים למשה, "לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זה אכזרי." משה חושב שניה ואומר, "למעשה מה שאתה אומר זה לעולם לא לאכול בשר וחלב ביחד." "לא", משיב אלוהים, "מה שאני אומר זה לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זה דבר אכזרי." "אה, הבנתי", אמר משה, "מה שאתה באמת אומר שחייבים לחכות שש שעות בין אכילת בשר לחלב בכדי שלא יהיו יחד בבטן." "משה!!!", אומר אלוהים בכעס, "מה שאני אומר זה אל תבשל גדי בחלב של אמו, זה אכזרי!!!" "או אלוהי בבקשה אל תעניש אותי על טיפשותי, מתחנן משה, "כוונתך בוודאי היא שיהיו לנו שני סטים של כלי אוכל אחד למאכלי בשר ואחר למאכלי חלב ואם יש טעות אז צריך לקבור את הכלים בחוץ." אלוהים אומר בעצבים, "לעזאזל משה, תעשה מה שאתה רוצה..." (נגנב מפורום הומור)

hectic

New member
אז מה שאתה אומר

זה, שזיקוק אלכוהול מענבים וזיקוק אלכוהול מחיטה ודגנים אחד הם? מדוע שעורה נחשבת לדגן איכותי יותר לזיקוק מאשר חיטה, שיפון או תירס? הרי אתה טוען שאין קשר בין האלכוהול הנוצר למוצר אותו התסיסו... עובדה שחולי צליאק לא יכולים לשתות וודקה ואלכוהול דגנים. לפי התיאוריה שלך, הם אמורים לשתות ללא חשש. אם א' חמץ. כל מה שתפיק מ-א', ולא משנה צורתו/טעמו חמץ גם הוא. בקשר לשני משפטים האחרונים שלך, אין לי מושג על מה אתה מדבר.

nage

New member
איך אתה מסביר את זה שוודקה

אפשר לעשות גם מתפו"א? ואני מנחש שרוב רובם של האנשים לא יבדילו בין וודקה תפו"א לוודקה דגנים.

אסף דוד

New member
בגלל ש...

הרעיון המרכזי בוודקה הוא אלכוהול נייטרלי, כלומר עם כמה שפחות טעמי לוואי. בגלל זה כחלק מתהליך הכנת הוודקה מסננים את התזקיק. וודקה איכותית היא לרוב אחת שעברה הרבה זיקוקים והרבה סינונים. רוב האנשים לא מבדילים בין וודקות שונות כי מרבית שותי הוודקה בארץ שותים אותה בשוטים בשביל להשתכר / להעלות את מצב הרוח, הם לא בדיוק מתרכזים בטעם המיוחד שלה. ואני לא מאשים אותם, הרי ציינתי שהרעיון המרכזי הוא חוסר טעם. אני לא מתמצא יותר מדי בוודקות, ואני לא יודע אם זה נכון שוודקה שעשויה מתפו"א היא איכותית יותר.

LaDjA

New member
אמנם נגמר הפסח, אבל...

ממה עשויות מצות? הבעיה היא לא בתוצרים של חיטה ושאר דגנים. אלא בכל מה שיש חשש שנגע בחומרים האלה, אחרי שהם התחילו לתפוח!

nage

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

אנחנו מחפשים לעצמנו צרות כרגיל, אבל מילא זה. מה עם אקונומיקה כשרה לפסח?

אין טעם להתבכיין על זה

זה או שאתה מקבל את זה כמו שזה ובלי תהיות מיותרות ומתנזר שבוע מחלק מהמשקאות (לי אישית קצת קשה בלי בירה...), או שלא, בכל מקרה אף אחד לא מכריח אותך...

johnDa1

New member
בדיוק.

ומוזר עוד יותר, לשמוע כל מיני טענות ומאנות מאלו שהדבר לא נוגע אליהם. דאגה לזולת כנראה...

nage

New member
אני לא מתבכיין

אני טוען שזה (כל נושא הכשרות, לאו דוקא לפסח) הפך לתעשייה מכניסה מאוד שכל קשר בינה לבין אמונה הינו מקרי לחלוטין. לי אישית זה באמת לא נוגע, אני אוהב לאכול מצות בפסח, וגם לשתות בירה (גם בפסח). חג שמח לכולם.

amaretto

New member
את זה היית יכול לומר אולי במדינה בה

אין חוק כדוגמת "חוק המצות" ("חוק החמץ" בכינויו הידוע לעם). (אפילו שהחוק, כרגע, לא מתיחס למשקאות אלכוהולים)

למעלה