שאלה דחופה

אירלה65

New member
שאלה דחופה

בני בן 13 עוד חודשיים. עד שנה שעברה טופל גם תרופתית שהשנה לא לקח כדור רק המשיך בטיפול פסיכולוגי. הכל היה תקין עד לפני כחודש אז חלה הרעה מסויימת בהתנהגות ובלימודים. היום קראה לי המורה לבוא לבית הספר שכן בני הלך מכות שלשום ןנודע לה כי הורי הילד השני הגישו תלונה במשטרה נגד בני. לא יודעת מה לעשות במקרה שכזה. יושבת בחדר ובוכה ומיואשת. כנראה אחזור לטיפול תרופתי אולם עד אז תייעצו לי מה עלי לעשות כרגע עם התלונה.

נסיכה ג

New member
אירלה בקשר לתלונה, בלי לחץ...

הבת של חברה אומנם לא ילדה adhd אבל היה מקרה של אלימות בבית הספר, גם שם ההורים התלוננו במשטרה. מה שהמשטרה עושה במקרה זה, היא מזמינה את ההורים ואת הילד למחלק הנוער, בד"כ יש שיחה גם עם עו"ס וייתכן כי ירצו לדעת שהילדה מטופלת, ז"א ייתכן ויבואו לביקור בית אחד או יותר. במקרה בודד אחד ולא חמור במיוחד הם לא עושים הרבה, אלא רק הרתעה. הילד שלך מאובחן ומטופל, הם לא יעשו הרבה.

רויהלה

New member
משגע אותי../images/Emo46.gif

איך הורים יכולים להגיש תלונה במשטרה על מקרים כאלה על ילד קטן. אי אפשר לשוחח בין ההורים ולנסות להלבין את הנושא. כל כך מבינה את הכאב שלך... תתחזקי משטרה לא יכולה לעשות הרבה .. ואולי באמת כדי שתחזרי לטיפול תרופתי. והנה
שתתחזקי . רויה

דליה.ד

New member
זה קרה גם לנו....

ראשית, לא להילחץ כי מכל עז יוצא מתוק! בנך מתחת לגיל אחריות פלילית ולכן אולי התלונה תיגנז מלכתחילה. מצד שני אם תוזמנו לקצין נוער, נצלו את ההזדמנות להבהרה חד משמעית לבן שעליו לשקול היטב היטב את מעשיו והתנהגותו כי מעל גיל 13, נגמרו החיים המתוקים ואז כן חלה חובת אחריות פלילית. אני עשיתי זאת עם בני והפחדנו אותו "באמאימהשלו". לפעמים זה נחוץ!!! בעיות לא פותרים באלימות ואין הצדקה לאלימות בכל מחיר שהוא!

לפעמים תלונה כן עוזרת

בני הוכה ע"י אותו ילד מספר פעמים ופנינו למשפחתו וזה לא עזר לכן התלוננתי במשטרה הילד המכה הוזמן למשטרה והם הזהירו אותו.אז זה לא משנה אם הילד קטין לפעמים בלתי נמנע מלערב משטרה תחשבי שבנך היה מוכה איך היית בתור אמא מרגישה?וגם תלוי מה רמת המכות.אז כן אפשר להתלונן,מצד שני הילד המכה לומד מזה שלהבא כאשר הוא ירצה להרים יד על מישהו הוא יחשוב פעמיים.

רויהלה

New member
יש מה שהוא בדבריך

עכשיו שאני חושבת לעומק, אולי לפעמים צריך "הערה" מסוג כזה.

Elizab3th

New member
אני לא יודעת אם עקבת אחרי הסיפור

שלנו, אבל הבן שלי מוכה מתחילת השנה והוא רק בכיתה א'!! הילד המכה הוא בריון ואלים, בכל פעם רף המכות רק עלה, היום בני כבר כמעט שבועיים בבית לאחר שהוצאתי אותו מביה"ס בבקשת מעבר לבי"ס אחר, ואת יודעת למה? משום שביה"ס לא עשה כלום עם הילד המכה, ביום שהוצאתי את בני מביה"ס הוא חטף בעיטות לראשו במסגרת שיעור התעמלות, חצי לילה הבן שלי שכב במיטה בוכה שכואב לו הראש והמצח מהבעיטות של הילד הזה, לאורך חצי שנה דיברתי עם המחנכת, התחננתי לאמא של הילד, התחננתי למנהלת וליועצת, והם מנגד, לא עושים כלום, רק יודעים לומר שאם הילד שלי לא ילמד לבוא ולומר למחנכת ולמנהלת שמרביצים לו רק אז אולי יעשו משהו, כשאמרתי למנהלת אחרי הבעיטות שבני חטף אם היא לא מתכוונת לעשות כלום בעניין אני אפנה הלאה, היא אמרה לי מצידי תפני לראש הממשלה. אז זו דוגמא "למופת" של בי"ס שלא מטפל באלימות ונותן לגיטימציה למעשה לילד להמשיך בשלו. כולם אמרו לי ללכת להגיש תלונה במשטרה ואני בגלל שרחמתי על הילד השנה משום שלא רציתי לפתוח לו תיק לא עשיתי את זה ובעצם כבר העדפתי להעביר את בני מביה"ס. כמה פעמים אמרתי למנהלת שיש לה את הכלים לטפל במצבים של אלימות כולל להרחיק את הילד המכה לשלושה ימים, היא רק ענתה שידיה כבולות.

אירלה65

New member
בני לא אלים ובריון

והמקרה של אליזבת הוא לא המקרה שלנו. הילד ובני רבו בדרך הביתה מבית הספר הוא חנק את בני שהחזיר לו אגרוף בבטן. אז מי כאן המכה ומי המוכה? כנראה שלא הוגשה תלונה כי לא היתה הצדקה במקרה זה. עובדה כי נכון להיום לא קיבלתי תלונות על אלימות מצד בני לא מההורים המתלוננים ולא מן המורה. המקרה שלנו הוא לא המקרה של הבריון המטיל אימתו על הילדים והחליטו לפעול נגדו........

Elizab3th

New member
אירלה יקירה ../images/Emo140.gif

לא היתה לי כל כוונה לפגוע חלילה, מה שהתכוונתי לומר שנכון שהמקרה שלנו שונה, ואצלנו בהחלט היתה עילה מוצדקת להגיש תלונה במשטרה, במקרה שלכם זה דוקא לא היה מוצדק ביחוד לאור העובדה שזה קרה פעם אחת, אצלנו על אף השיחות המרובות עם האמא של הילד ועם כל העולם מליון פעם כלום לא עזר. המון אורך רוח

ההורים מגישים תלונה במשטרה בגלל

תחושתם שהאלימות במערכת החינוך לא מזיזה לאף אחד את הקצה. פחד לשלוח ילדים לבית ספר. בזמני, ההורים שלי לא התלוננו במשטרה אפילו נגד מורים שהכו אותי. אגב, אני לא נולך להתלונן במשטרה על ילדים שיכו את בני בבית הספר הממלכתי מישום שהמערכת כל כך מסריחה שאני לא הולך בכלל לשלוח אותו לשם.

דליה.ד

New member
המערכת לא כל כך מסריחה,

ולא צריך לצאת בהכללות גסות. אני ממש לא מקבלת את ההשתלחות הזו. יש בתי ספר טובים ומורים מעולים!

יש מורים טובים-אלה שבית הספר עוד

לא קילקל והנדירים שבית הספר לא מצליח לקלקל. בתי ספר טובים פשוט אין. אי אפשר להחזיק מערכת שלמה שלמלדת טוב כשחסר משוב כלכלי ממקבל השירות, כשמקבל השירות אינו נחשב לקוח אלא מישהו שבכלל עושים לו טובה שמלמדים אותו (בניגוד למכללות ולבתי ספר פרטיים בעולם), כשרוב התלמידים לא מגיעים לבית הספר שהם בחרו אלא לבית הספר היחידי שהם רשאים ללכת אליו, כשלפטר מורה זה פרוייקט אדיר, כשלא חשוב עד כמה התלמיד נכשל הוא תמיד יעלה לכיתה הבאה בבית ספרינו, כשמי שמחליט על תוכנית הלימודים מוחלטת על ידי מי שלא מכיר את התלמידים, כשאלפי ורבבות תלמידים שהמכנה המשותף היחיד שלהם הוא הגיל חייבים ללמוד אותו דבר וכשהאלימות חוגגת. המערכת מסריחה (וזו הכללה עדינה).

zivadina

New member
עדו, בבקשה לשמור על תרבות הדיון

ולא להשתמש במילים כאלו כאן.

לגופו של עניין, האלימות במערכת

אלימות של מורים נגד תלמידים, של תלמידים נגד מורים ושל תלמידים נגד תלמידים נותנת תחושת יאוש להרבה הורים. מה גם שבעניינים אחרים המערכת רקובה לא פחות.

zivadina

New member
דרכתם לי על היבלת...

בעלי ליווה טיול בית ספר של הילד שלנו. בטיול היה ילד שמאוד הפריע והשתולל, ואף מבוגר לא הצליח להרגיע אותו. בעלי ניגש אליו, דיבר אליו ונתן לו טפיחה קטנה בעורף. לא תאמינו מה קרה אחר כך: הילד התקשר להוריו להגיד שבעלי הכה אותו, ההורים התקשרו למנהלת, המנהלת התקשרה למנחל מחלקת החינוך לשאול מה עושים עם מאבטח שהכה ילד. המנהל אמר לה להחזיר אותו הביתה. המנהלת הורתה למפקד הטיול להחזיר את בעלי הביתה. כל אנשי הצוות המבוגרים לא הסכימו ואיימו שכל הטיול יחזור, במיוחד לאחר שהמורה תחקרה את הילד והתברר שבעלי נתן לו טפיחה קלה בלבד. לאחר החזרה הביתה, המנהלת "לא הבינה" למה כל המבוגרים התנגדו לכך שבעלי יעזוב את הטיול. כתבתי לה מכתב, שלא ברור לי איך היא ניהלה את הארוע על סמך התאור של הילד מבלי לקבל חוות דעת של המבוגרים המלווים, ואיך זה שילד אחד מכריע את שיקול הדעת שלה, ואיך זה שאין סמכות הורית וסמכות מורית. ממש טרוף מערכות, לדעתי.

nomabalakoma

New member
בתי הספר הכי טובים...

הם בתי הספר לחינוך מיוחד... גם הצוותים וגם תוכניות הלימודים...

טובים יותר משתי בחינות:

יחס מיספרי בין מורים לתלמידים והתאמה בין צרכי התלמידים לתוכנית הלימוד. בינינו, גם החינוך הממלכתי המיוחד רחוק ממה שאני מעוניין שהבן שלי יקבל. מערכת החינוך הממלכתי המיוחד הציעה לבני להשתתף בשלוש תוכניות (בו זמנית) ואנחנו הסכמנו לשתפו רק באחת מהן. את שאר החינוך שלו הוא מקבל מהחינוך המיוחד הפרטי ומאיתנו. וכן, אנחנו מעוד עניים בשל העובדה שאנחנו מעריכים חינוך טוב. הוא שווה כל אגורה ולכן אנחנו משלמים את כל כספינו עבורו. מי שלא מעריך חינוך טוב עד כדי כך, שיעשה עם הכסף משהוא אחר.

למעלה