שאלה דחופה

NNN99

New member
שאלה דחופה

שלום אני מקווה שהגעתי למקום הנכון ותוכל לענות לי למה כאשר אדם נפטר בשנה הראשונה עושים שתי אזכרות אחת אחרי אחד עשר חודש ואחד אחר שתיים עשר חודש הייתי רוצה לדעת מה משמעות של שניהם. ועוד שאלה אמי ז"ל נפטרה ב5.3.04 ביום שישי ונקברה ביום ראשון ערב פורים הייתי רוצה לדעת תאריך מדוייק של אזכרה כי יש שני רבנים וכל אחד אומר משהו אחר.זה קצת מבלבל בגלל השנה המעוברת. ואנחנו עוד אין לנו תשובה. תודה מראש
 

David i

New member
אזכרה

האזכרה עושים ביום השנה, כלומר באותו תאריך שבו נפטר האדם. ה"אחד עשר חודש" זה ענין אחר, בו מפסיקים לומר קדיש לעילוי נשמת המנוח, והסיבה לכך היא משום שמשפט הרשעים בגהינום הוא 12 חודשים, ואם יאמרו עליו קדיש עד אז, יכול הדבר להתפרש כאילו אנו מתייחסים אליו כרשע ח"ו שנידון בגהינום, ואין זה נחשב לכבוד כלפי המנוח. בנוגע ליום אזכרת סבתך ע"ה, התאריך נקבע רק לפי הלוח העברי, שהוא י"ב אדר. כשהשנה מעוברת נחשב אדר ב` לכל דבר כמקביל לאדר רגיל (גם לענין פורים, בר מצוה, וכו`), ולכן לפלא בעיני מהי השאלה שלדבריך דעת הרבנים שונה זו מזו. ברור שהאזכרה צריכה להיעשות בי"ב אדר ב`, למרות שאת ה"קדיש" יש לסיים בי"ב שבט - חודשיים לפני, שאז נשלמו 11 חודש.
 
יתכן..

שהרבנים אינם תמים דעים בקשר לתאריך יום השנה בשנה הראשונה; בדרך כלל קובעים את זה לפי יום הפטירה אא"כ חלף יותר מיום אחד בין הפטירה לקבורה, שבמקרה כזה יש שקובעים ליום הקבורה. וזאת אך ורק בתום השנה הראשונה! לשנים העתידיות בודאי יום השנה נקבע ליום הפטירה.
 
למעלה