שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום לכולם. אני חדשה בפורום ובנושא. אנו שוקלים לקחת את בננו בן ה-4 לאיבחון עקב המלצה של הגננת (קושי לשבת ולהתרכז, אלימות וכד'...). האם זה גיל מתאים? איך עושים את זה? דרך קופ"ח (מכבי)? האם יש לכם המלצות למומחים באיזור השרון? (אפשר גם גוש דן...) קבענו תור ליום ה' לרופא הילדים שלנו בקופ"ח ע"מ להתייעץ איתו. אך אני חוששת מאיבחון לא מקצועי, ולכן הייתי מאוד רוצה המלצות. תודה רבה

zivadina

New member
אבחון בגיל 4

אבחון בגיל הרך כדאי לעשות אצל רופא להתפתחות הילד. לא נהוג לאבחן הפרעת קשב ורכוז בוודאות לפני גיל 5-6, אבל יש אפשרות לטפל בסימפטומים שתארת באמצעים אחרים. רופא התפתחות הילד או נוירולוג או פסיכיאטר לגיל הרך מוסמכים לאבחן את הגילאים האלה. את מוזמנת לקרוא בקישורים שלנו:

מיליגו

New member
אבחון

למכבי יש מכון להפרעות קשב וריכוז בהרצליה, שם יש רופא שמטפל באבחונים. כדאי לך לפנות לשם ולשאול האם אפשר להגיע אליהם עם ילד בן 4. הטלפון שלהם מופיע בספר של מכבי. בהצלחה.

תודה על ההפניות...ובכ"ז

האם יש למישהו המלצות למומחים ספציפיים ? (סליחה על הנודניקיות) תודה

ריטה ב

New member
אבחון בגיל 4 ומומחה

נכון שבד"כ לא מאבחנים ADHD לפני גיל 5-6. כשבני היה בן 4, אנחנו מסיבות דומות לאלו שתיארת (קשיי קשב וריכוז ותנועתיות יתר) פנינו לאבחון במכון להתפתחות הילד. באבחון השתתפו נוידולוג, פסיכולוג ובהמשך תוך כדי טיפולים שהומלצו - גם קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. לאחר מספר חודשים קיבלנו אבחון - ADHD. כשהיה בן 4.5, פנינו למומחה נוסף על מנת לקבל חוות דעת שניה. המומחה הוא ד"ר דוידוביץ' - מנהל יחידת הפרעת קשב במכבי בהרצליה. מכיוון שאנחנו בכללית, פנינו אליו באופן פרטי. התרשמנו ממנו מאוד לטובה.

למעלה