שאלה דחופה

6אירה

New member
שאלה דחופה

היום המורה להסטוריה של בני בן ה-12 (ADHD) לא נתנה לו להבחן כיוון שלפני המבחן הוא צחק והיא כנראה חשבה שהוא צוחק עליה. לא עזרו תחנוניו והבכי והסבריו שילד אחר הצחיק אותו. היא אמרה לו שהיא לא מוכנה לשמוע אותו שהיא תיתן לו אפס במבחן וכיוון שהיא גם מנהלת בית הספר תדאג שיהיה לו ב' בהתנהגות בתעודה. מיותר לציין את עוגמת הנפש של ה-ADHD שלי, שהתכונן רבות למבחן וכלל לא מבין למה לא נבחן, ואת חוסר הרצון להמשיך וללמוד. כיצד עלי לנהוג והאם אכן מותר לה לא לאפשר לילד להבחן גם אם צחק לפני שהחלה הבחינה? יש לי הרגשה שהיא מנצלת כוחה לרעה. אודה על תשובה מהירה שכן ברצוני לדבר עם המחנכת עוד היום. תודה מראש אירה

עינת12

New member
היי 6אירה

מקווה שגם אחרים יענו לך. בינתיים נראה לי שכדאי לך להכנס לפורום "זכויות הורים ותלמידים" ולהציג גם שם את הודעתך. בהצלחה מכל הלב לבנך.

האם הורה- מנהלת מודעת

לקשיים שלו? יכול להיות שבאותו רגע היא הייתה מאוד עצבנית, הלא כולנו בני אדם ומותר גם לה. תרגעו גם אתם ותיזמי שיחה משותפת איתה ועם המחנכת שאני מקווה שהיא יותר נחמדה ואם זה לא יעזור אז לפנות לעזרה ליועצת.

spidergirl

New member
תארו לעצמכם את המצב הבא

אתם צוחקים לפני ישיבה בעבודה והבוס חושב שצחקתם עליו.הוא לא משלם לכם על החודש. המקרה שמתואר כאן מופרך לא פחות. ולענייננו - ראשית יש לברר מה קרה עם המורה\המנהלת ולשאול את השאלות הבאות: 1. למה אין הפרדה בין ציונים להתנהגות? 2. למה מחזיקים פרנואידית על תקן מנהלת בית ספר? 3. ואם צחק, אז מה ? בית הספר מנסה לדכא שמחת חיים? 4. ב' בהתנהגות על צחוק? נראה לי שצריך להבהיר למנהלת שהיא לא אלוהים. הייתי אומרת לך שהמקרה לא הגיוני אלמלא קרה לי אותו מקרה בדיוק מספר רב מדי של פעמים. כאמור, בררי עם המנהלת ואם אכן כך, אל תבזבזי עליה זמן מיותר, יש מפקחת. ברגע שמבהירים למערכת החינוך מי הבוס, הכל מתנהל על מי מנוחות.

נגעת לי בנקודה רגישה...

במקרים של אי הבנות כאלה אני חושבת שהורים צריכים להיות הסנגורים המוחלטים של ילדיהם. המורה מנהלת ולא משנה מה צריכה להבין שהילד שלך צריך חוקים מאוד ברורים של מותר ואסור ובמקרים שבנהם יש לתת לו להנות מהספק ולכל הפחות לתת לו להסביר את עצמו . אני היתי עושה, ועשיתי, שיחה אם אותה מורה , יחד עם הילד -לא הכרזת מילחמה אבל קביעת מערכת חוקים שיעזרו לילד להתנהג כראוי ומצד שני נותנת לבעל הסמכות להבין שאני מאחורי הילד. גם מורה שקראה על הנושא,לא תמיד מבינה עד איפה מגיעים הקשיים של הילדים ולפעמים בשילוב חוכמה זה נראה התחכמות. בסופו של דבר שיחות כאלה פותרות הרבה בעיות גם למנהלת וגם למורה..

דליה.ד

New member
עונש על בעית התנהגות

לא צריך לפגוע בלימודים! מבחן בודק ידע. האם הוא יודע 0? מה היא מנסה להוכיח כשהיא יורה בלי אבחנה לכל הכיוונים????????? בשום פנים ואופן לא לוותר!

../images/Emo46.gifבשום פנים ואופן לא להרגע, לשוחח

עם המחנכת באמת עוד היום, להסביר לה בצורה ברורה ככל האפשר את שקרה, לדרוש התנצלות מהילד. חוסר רגישות שכזה, אין לו הצדקה לדעתי בהסבר של 'היתה עצבנית' וכדו'- היא מורה בשעות בית הספר- לפני כל דבר אחר! דוקא במקרה הזה, אני לא רואה שייכות לעובדה שהילד ADHD, פרט לעובדה שהוא בודאי רגיש יותר מילדים אחרים לתגובות מעין אלה! המנהלת/מורה, לקחה את סמכותה כמה וכמה צעדים יותר מהסביר. המחנכת צריכה להבין מה בדיוק קרה, לברר את הנושא עם המנהלת, לוודא התנצלות בפני הילד והייתי מרחיקה יותר, ודורשת כי יקבל תאריך למבחן. אין ספק, כי במקרה של הילד שלך, היא כנראה גרמה נזק נוסף. אני מקווה כי תצליחו לוודא יישור ההדורים, לפני שהוא יפתח 'אנטי' ויהיה זה רק פתיח לבעיות סביב שיעורי המנהלת.

6אירה

New member
מבחן בהסטוריה

קודם כל תודה רבה על התשובות המהירות. דיברתי עם המחנכת של הילד, שהיום היה היום החופשי שלה ולכן לא ידעה על המקרה. היא אמרה שתבדוק את הסיפור. בטלפון חוזר אלי אמרה כי סגרה את הנושא עם המנהלת והילד יבחן מחר ובמקביל תדאג לסגור את כל הקצוות הלא סגורים בין המנהלת לבין בני. הבן שלי מאוד אוהב את המחנכת ואחרי המקרה והטיפול היעיל שלה במקרה אני מבינה למה. הלוואי היו עוד מורות כמוה שמבינות ילדים כמוהו.

היי אירה,

מאוד הכעיסה אותי ההודעה שלך, האטימות הזאת מטריפה אותי, למרות שעל פניו השריפה כובתה לעת עתה, אני הייתי מזמנת שיחה עם המנהלת, הייתי רוצה להבין מה קרה ולהראות לה שאת עומדת מאחורי ילדך, להסביר לה במה הדברים אמורים, אסור שמקרה כזה יחזור על עצמו כי זה נורא מתסכל עבור ילדנו, ומדוע שיאלץ לעבור את הבחינה במועד אחר שלא עם כל כיתתנו ויפסיד חומר לימודי אחר.... כל הזמן אנו נדרשים לסבלנות עם זה כלפי ילדנו או כלפי המערכת, אבל יש גבול לסבלנות לא? חומר למחשבה, אנא עדכני אותנו

zivadina

New member
כל הכבוד למחנכת

גם אני, כמו חברותיי, מחזקת את ידייך לדאוג לכך שהמקרה הזה לא יחזור. מציעה לך לשבת עם המנהלת באופן ידידותי ולהבהיר לה את המגבלות והחוזקים של בנך. כמו כן, אני מציעה לך להעביר לה חומר כתוב על דרכי ההתמודדות של מורים עם תלמידים ADHD. כמובן שתצטרכי למצוא דרך עדינה לעשות את זה, על מנת שהמנהלת הזאת, שמשום מה יש לי ספקות לגבי הידע ולגבי האגו שלה, תסכים לקבל את החומר וגם לקרוא אותו. אולי להיעזר במחנכת לשם כך? אולי ביועצת?

doritafy

New member
ציון בהתנהגות

המורה אינה קובעת את הציון אלא כלל המורים שמלמדים את הילד . וטו על התנהגות טובה מאוד או מצויינת מתאפשר. אך הרב קובע לגבי השאר. בשיחה עם המנהלת תבהירי שאין זו דרך חינוכית להרתיע, להפחיד ולאיים על סמך התנהגות חד פעמית . חוץ מזה ייתכן צחוק דווקא בשעת לחץ.

למעלה