שאלה דחופה!!!!!!

לוגי1

New member
שאלה דחופה!!!!!!

מצאתי גוזל של דרור בפינת רחוב מעושבת, שאלות: 1. האם טבעי לו לחכות בעשבייה הזו לאימו - כלומר האם דרורים בוקעים בקן על העצים או על הארץ כמו אפרוחים? (ואז אוכל להניח לו לנפשו ולהניח שאימו תשוב בקרוב) 2. במידה והוא נפל מהקן, מהם הסיכויים שאימו תמצא אותו או תמשיך לטפל בו? 3.אם אאלץ לטפל בו בעצמי, מה הוא אוכל ובאיזו תדירות, והאם ממזרק או מהיד וכו' 4. האם יש מחלות שאני צריכה לדעת מהן שעוברות מגוזלים לבני אדם, כי אין לי עכשיו זמן לפיטריות וכו' ובקושי זמן לטפל בו תודה!!!!

netbird

New member
גוזל דרור שנפל מהקן

דרור הוא ציפור שיר. לכל ציפורי השיר יש גוזלים. גוזלים אינם עצמאיים ולכן בוקעים מהביצה בקן שעל העץ או במקום מוגן אחר (צוק). אם מדובר בגוזל (ללא נוצות תעופה) אז יש לנסות להשיבו לקן או למקום מוגן אחר (עץ קרוב). לשם יוכלו הוריו להגיע ולהאכילו. אם זהו פרחון (צעיר שאך פרח מהקן כלומר בעל נוצות תעופה) אז אפשר לנסות לתפוס אותו. אם הצלחת אז הוא כנראה לא היה מסתדר בעצמו. גם אז אפשר לנסות להושיבו במקום בטוח יחסית, אבל סביר להניח שהוא יקפוץ גם משם וינסה לעוף (אם ההורים לא מאכילים אותו הוא יהיה חייב להסתדר בעצמו). פרחונים רבים מתים בגלל חוסר נסיון וכושר תעופה נמוך (בריחה מטורפים). העובדה שזיהית אותו כדרור, רומז על כך שכבר אינו גוזל. דרור אינה ציפור מוגנת (נחשבת למזיקה) כך שאם תאספי אותו (לאחר שראית שאינו מסוגל לברוח מטורפים והוריו לא באים להאכיל אותו) ותטפלי בו עד שיוכל להסתדר בעצמו, זו לא תהיה עבירה על החוק. תקראי בטאגליינס על הצעה לטיפול בגוזל עזוב ואם יהיו לך שאלות נוספות אשמח להשיב לך. אני לא בקיא במחלות של עופות בר.

למעלה