שאלה דחופה

Karnusha

New member
שאלה דחופה

שלום רב, אני פונה אליכם כי אני לא יודעת לאן לפנות. אני מקווה שאני לא מגזימה, אבל אני עושה את זה כי ממש אכפת לי. חברה טובה טובה טובה, כבר משתפת אותי כמה חודשים בבעיות שלה עם בן זוגה. בעיות בעיקר של אילמות מילולית שלו כלפיה - מקלל אותה ומאיים עליה ש "ישבור לה את הפרצוף", כועס עליה אם היא לא רוצה לקיים איתו יחסים, וכל מיני כאלה. הם לא "ברוגז" אחרי ויכוח כזה כמה ימים ואח"כ הכל חוזר כרגיל, והם זוג יונים לכמה שבועות, וחוזר חלילה. היא פונה אלי לעזרה ולקבלת עצות מהל עשות, ובעיקר לקבל אוזן קשבת, שאני מקווה שאני נותנת לה. אבל לתת לה עצות קצת קשה לי, ואני גם פוחדת לייעץ משהו שהוא לא נכון העצה היחידה שנתתי לה היא ללכת לייעוץ זוגי מקצועי. לשאלתי בעצם - היא אינה מכירה יועץ / יועצת זוגי/ת או פסיכולוג שמתמחה בבעיות בזוגית. האם תוכלו לעזור לי בשמות של יועצים טובים מאזור המרכז ?? (ר"ג, ת"א, פ"ת, רעננה, כ"ס, גבעתיים) אני מקווה שזה מקובל לתת שמות של רופאים ויועת דרך מדיה זו, כי אני ממש לא יודעת כיצד לעזור לה, וכואב לי שכואב לה וברור לי שהמצב הזה לא יכול להמשך אצלה, ואני פוחדת שאם ה וא מאיים עליה מילולית, בסוף זה יגיע לאקט פיזי. תודה מראש לכולם.

תשובה?

אינני מכירה יועצים. את בטוחה שהוא או היא מוכנים ללכת לייעוץ? האם הוא מכיר בכלל במגרעות שציינת עליו?

seeyou

New member
תכנסי בסרגל תחת "קישורים"-

כועס עליה אם היא לא רוצה לקיים איתו יחסים? לא מכיר גבר שלא מרגיש את זה... אבל לא כולם מקללים או מרימים ידיים רצוי לדעת את גירסתו לסיפו או לתת למומחים לנסות לפתור את הבעיה...אם בכלל.. יוסי

a woman

New member
דעה קצת אחרת - שתלך היא לטיפול

קרנושה, את צודקת, חברתך נמצאת בסכנה. ההתנהגות שאת מתארת זה דפוס התנהגות קלסי של גבר מכה. לפגוע, ואחר כך הוא נופת צופים, החיים ירח דבש ועד הפעם הבאה. וחוזר חלילה. לא אהיה מופתעת אם הוא גם קנאי בצורה אובססיבית ומנסה לתקן אותה ממעגל התמיכה של חברים ומשפחה. אני לצערי הרב מדברת מנסיון אישי. סבלתי מאלימות מצד בנזוגי הקודם וזה נמשך 6 שנים עד שמצאתי את הכח לעזוב אותו. גם אצלנו זה היה בעיקר אלימות מילולית והתעללות נפשית ולא בא לידי בצורה פיזית כל כך. אבל הצלקות והנזקים שזה משאיר בנשמה זה לכל החיים. תגידי לחברה שלך שבכל מקרה תלך לטיפול, גם אם הוא לא מסכים לבוא איתה! כי לא בטוח שהוא בכלל רואה בעיה בהתנהגות שלה וסביר להניח שהוא ינסה לשכנע אותה שהיא זו שלא בסדר ואם היא רק היתה עושה כך ולא אחרת, הוא לא היה מתעצבן עליה. אם היא מחליטה להפרד ממנו, שתדע שזה הרגע המסוכן ביותר עבורה. לא במקרה אנו שומעים שוב ושוב על גברים שרוצחים את בנות זוגן דווקא כשהן מחליטות לסיים את הקשר. לכן כל כך חשוב שהיא תקבל סיוע מקצועי ותעזור לעצמה. אם היא צריכה תמיכה מיידית ואוזן קשבת מאנשים שעוסקים בנושא שתפנה ל

a woman

New member
אוף, ברח לי : תיקונים והשלמה חשובה!

שגיאות הקלדה: צריך להיות "מנסה לנתק אותה ממעגל התמיכה" וגם "לא בטוח שהוא בכלל רואה בעיה בהתנהגות שלו" והטלפון לפנות אליו הוא של קו החירום הארצי לאלימות במשפחה 1800-222-000 שלא תחכה שהוא ישתנה. שתיקח את השליטה על החיים שלה בחזרה לידים שלה. אני יודעת כמה שזה קשה ומפחיד.

boon2

New member
מסכים ותומך

רק שהטיפול היחידי שכדאי לקחת זו סדנא לאסרטיביות, כדי שתוכל לקחת את החפצים שלה ולברוח מה שיותר מהר.

Karnusha

New member
תודה לכולכם

אני אעביר לה את המסר יחד עם מספר הטלפון והקישורים. אני חושבת שהיא מבינה שהיא חייבת לגשת לייעוץ - איתו או בלעדיו. שוב תודה

הבחירה בידה

המצב של חברתך לפי התיאור שלך הוא מאד לא טוב. לדעתי חברתך צריכה להחליט האם היא מוכנה להמשיך ולחיות חים מסוג זה או לפרק את החבילה. היא לבד צריכה להחליט ולא אף אחד אחר. מה שלא יהיה עליה להגיש תלונה לגורמים המתאימים שכן המצב לא יכול להימשך והבחור זקוק לעזר מיידית. ידיהי רוצה להמשיך לחיות אתו הם יזדקקו לעזרה. כפי שאמרתי, רק היא יכולה להחליט מה היא מצפה מהקשר הזה. בהצלחה!!

למעלה