שאלה דחופה

תמר27

New member
שאלה דחופה

מה קורה פה ? איך זה יכול להיות ? בחודש האחרון יש המון המון הודעות על הריונות שנגמרו. אין לי עכשיו מספיק סבלנות, אבל אם נעשה חיפוש בטח נוכל לראות כמה זה מבחינת האחוזים. בהרגשה שלי זה בערך 70 אחוזים מכלל ההריונות שמודיעים עליהם. אני מכירה את הסטטיסטיקה הרגילה - אחד מכל ארבע הריונות נופל. כלומר, 25 אחוז. האם הריון אחרי טיפולים יש לו הרבה יותר אחוזי סטיסטיקה להסתיים ? ואם כן - כמה ??????? האם מישהי מהמלומדות יכולה לתת איזו תשובה ??????? תראו, אני באמת מנסה לא להיות היסטרית, אבל זה מאד מלחיץ אותי. (למרות שאני בכלל לא בהריון, גיחי גיחי)

נועם@בת

New member
תודה לאל שזה רק בהרגשה שלך

חסר לנו שאמת זה היה 70%. אז שיעורי בית- ללכת ולספור את מספר ההריונות שהיו בשנה האחרונה בפורום, ואת מספר ההריונות שכשלו, ולחזור עם תוצאה כולל שתי ספרות אחרי הנקודה. אחר כך אני מכונה להמשיך
.
נועם ~ששמחה שלפחות ההיסטריה מביאה אותך לכתוב כאן
~

חשבתי שרק אני שמתי../images/Emo23.gif לזה...

בגלל הרגישות המוגזמת והנטייה הפסימית הטבעית שלי... מה פה קורה פה
גם אם עובדתית להריון אחרי טיפולים יש סיכויים גדולים יותר לסיבוכים, מומים ו/או הפלות...הרי שלראשונה מאז שאני פעילה בפורום (שבו כאמור כולם/ן בטיפולים) אני שומעת על כל כך הרבה הודעות כאלה על הפסקות הריון טראגיות...

poli4

New member
תמרוש ... לא מתאים לך ../images/Emo122.gif

לדעתי בחודש האחרון הודיעו פה על 20 הריונות לפחות ולצערינו גם על מס הפלות אבל ממש לא יותר מחמש (אני כמובן לא סופרת הריונות כימיים כהפלה...
) בכל מיקרה די ברור שעוזרים לטבע , גורמים להפריות שלא היו מתרחשות ויש בזה סיכון מסוים. אבל ממש לא 70%

פּוֹנְג

New member
במיוחד בשבילך הלכתי לספור

נכון לסוף השבוע שעבר מתחילת אפריל נספרו 29 הריונות. נכון לתחילת אפריל כולל היום נספרו 4 איבודי הריונות. (יכול מאד להיות שפיספסתי בספירה, אבלגם אם כן לא פיספסתי ברמה שתגיע ל 70%) אני חושבת שהתחושה שלך ושל כולן נובעת מהעובדה שאיבודי ההריונות כואבים לנו, נוגעים בנו ומפחידים אותנו ולכן ההשפעה שלהם היא לטווח ארוך יותר ועמוקה יותר.

טאניוש

New member
פונג לדעתי המצב קצת יותר חמור ../images/Emo4.gif

נסי מתוך 29 לספור גם את אלה שבשבילם זה הריון אחרי טיפולים אחרי הריון...טוב,עדיין לא נגיע ל-70%

טאניוש

New member
תמרי,ממש ממש היום חשבתי על זה!

עכשיו תתארי לעצמך עד כמה זה מלחיץ אותי.לי דוקא עלתה המחשבה בעיקבות סיפורי לידות,שאמנם מקסימים,אבל שמתי לב שרוב ההריונות עם סיבוכים!אני לא מדברת על אלה שנפסקו בהתחלה
. פשוט כל סיפור שני-על שמירות,צירים מוקדמים,אישפוזים וכו' וזה לא אמור להיות ככה בהריון!!! עוד בתחילת הדרך שאלנו את הרופאים האם הריון אחרי טיפולים הוא בסיכון גבוה ונאמר לנו בפירוש שלא,ברגע שיש הריון זה הריון רגיל לחלוטין. אבל באמת בא לי לספור את הבנות שהצליחו להביא ילד לעולם בהריון אחד ורגיל,כי כמעט ואין!!! אני מרגיע את עצמי בכך שכבר "תרמתי" את שלי לסטטיסטיקה...

טאניוש, אני חושבת שזה בגלל

ריבוי הריונות תאומים, בהריונות אחרי טיפולים, והריונות תאומים הם תמיד יותר מסובכים וכרוכים ביותר דימוים ושמירות ולידות מוקדמות. וזה למה

עמית@

New member
הרבה הריונות שמסתיימים

ומדווחים פה בכלל לא היו מתגלים באוכלוסיה ה"רגילה" שלא עושה בדיקת הריון עד שאין איחור של חודש
(ז"א שמי שאיחר לה ביומיים ובסוף קיבלה=בטא 30 ויורדת, כימי, לא "סופרת" ולא יודעת שזה בעצם היה הריון) בעצם היותנו הרבה יותר רגישות ומודעות, לפעמים זה עשוי להראות כך. אבל מה, למי שיש בעיית פוריות ממקור לא ידוע, או בעיה ברחם, או באיכות הזרע או ביציות, אכן יש סיכויים גדולים יותר שההריון לא ישרוד, ואולי פה- בקיבוץ הזה של נשים- זה עשוי להראות יותר "צפוף"

אנונה11

New member
70% זה אולי מוגזם אבל...

אחרי שעברתי השבוע גרדה ניסתי לברר עם הרופא שלי את הסיבה והוא אמר חד משמעית שהסיכוי להפלות בהריונות של טיפולים הוא כפול מהסיכוי בהריונות טבעיים. אחת הסיבות לריבוי ההפלות הוא בגלל שיש הרבה הריונות של תאומים שהם הריונות קשים יותר ובעייתים יותר.

אנונה11

New member
הסיכוי טוב יותר

אך זה עדיין הריון לאחר טיפולים בו הרפואה מתערבת בטבע. הסיכון עולה ככל שיש יותר עוברים. חשוב מאוד שהאינפורמציה הזאת לא תוריד את המוטיבציה ואת האופטימיות אצל כל אחת מאיתנו. אנחנו כאן כדי להצליח! גם אם בדרך יש מכשולים אנחנו ננצח את הסטיסטיקה!

רוית ב

New member
../images/Emo132.gifאני חושבת.....

שהסיכוי להפלה (טפו טפו טפו) הוא גדול יותר כי מתערבים בטבע. זה הכל הטבע יודע לבד לברור ולסנן מה טוב ומה לא. בגלל שיש התערבות נוצרים לעיתים סיבוכים (לא עלינו) לכן אחוז ההפלות גבוהה יותר. שלא נדע...... שלא נצטרך להתמודד.....

רוית ב

New member
ותוציאי ת'רעיונות המשוגעים מהראש|חל

במקום זה תתחילי לשתות חלב ולאכול טוב ולנוח ולשמור על נפשך וגופך. במקום לחשוב מחשבות מטורפות (כאילו שאני לא חושבת אותם אבל משתדלים!!!!) שמעת???

ססוני

New member
אמנם נושא ההפלות הוא מורבידי, אבל

אולי שווה שבמסגרת הסקרים בפורום נעלה על הכתב מעין סטטיסטיקה "פנימית" שלנו לגבי הטפולים שלנו: אני מניחה שצריך לתעד פרוטוקולים , בדיקות, רופאים, בתי חולים, כמות העוברים שהוחזרו ואיכותם, כמות עוברים שנקלטו ואחוז ההפלות יכלל בפנים. אני מודה שאף אחד לא רוצה ולא צריך ללקחת הפלות כמובן מעליו, אבל עובדה שנראה ש"נתברכנו" באחוזי הפלות גבוהים מהרגיל, ואולי כן שווה שנדע איפה אנחנו עומדות. מה דעתכן? משהי כאן טובה בסטטיסטיקה?

רוית ב

New member
עדיף לתעל אנרגיות להפרייה ורוגע|שמש

מלנהל סטטיסטיקות מפחידות על נתונים שאף אחת לא רוצה ממש לדעת... (בכל אופו אני לא הייתי רוצה להתעסק בזה....יש לי מספיק צרות) וסליחה שאני שואלת... מה זה מורבידי??? ולמען סיבור האוזן - קראתי בספר פוריות מ א ועד טף (מומלץ!!!) ואני מצטטת: "באוכלוסייה הכללית אחד מ 4 הריונות מסתיים בהפלה (25%)כמובן שזו רק סטטיסטיקה!!!אחוז גבוהה של ההפלות האלו הן למעשה הריונות כימיים אך בגלל שהנשים שלא עוברות טיפולים לא יודעות את זה הן מקבלות מחזור שהוא למעשה הפלה של משהו שרק התחיל. אצלינו יודעים כי אנחנו במעקב לכן זה נראה יותר. אנחנו בדיוק באותה הסטטיסטיקה אבל בגלל שיש בהפריות אחוז גבוהה יותר של הריונות מרוביי עוברים הסיכון עולה. (כם כן לפי אחוז ההריונות מרובי העוברים ב"טבעי" זה אותו אחוז. אולי זה יסגור את הנושא המפחיד הזה!!! ושוב ססוני יקירתי - מזה מורבידי?? מילה משו משו. זוהי תמצית הדברים.

ססוני

New member
Morbid -- דכאוני, אפילו חולני.

ראיתי פעם קריקטורה מעולה שבא רואים קבוצת אנשים מתקהלים בדאגה סביב משהו שרוע על הרצפה. ברקע רואים רופאים שמבקשים "תנו לי לעבור, אני רופא", ואחר מגיע בבהילות ואומר" תנו לי לעבור, יש לי סקרנות מורבידית"

למעלה