שאלה דחופה

וסל

New member
שאלה דחופה

למה כאשר התוכים גדלים בכלוב בחצר ישנה סכנה של חולדות ונחשים הרי המרווחים בין הסורגים צרים מכדי שעכבר ובטח שחולדה יוכלו להשתחל מבעדם אל תוך הסורגים?והכיצד נחשים יכולים לחדור לכלוב?בכל מקרה במרכז הארץ ובכל המדינה לפי מה שידוע לי כמעט ואין נחשים אז איך בדיוק מגיעים נחשים וחולדות? האם מישהו כאן התנסה בפגיעה של נחשים ועכברים בתוכים שלו ואיך יודעים שזה באמת נחשים או חולדות?האם נחשים וחולדות תוקפים את התוכים או שרק שותים ואוכלים את מזונים?האם הם נשארים בכלוב כדיירים קבועים או שיוצאים "לאחר הארוחה"?האם הם יכולים לחדור אל תאי ההטלה המוצבים בכלוב או שזה גבוהה להם?

נעה גל

New member
לגבי כמות הנחשים בארץ -

אני לא יודעת מאיפה המידע שלך אבל, בארץ ובאיזור המרכז יש די הרבה נחשים. זה נכון שיחסית (לאמזונס) אין הרבה נחשים ארסיים, אבל גם אלה לא נדירים בכלל בארץ- צפעים נמצאים בכל הארץ כמעט. בכל מקרה, לנחשים יש יכולת להדחף לפתחים ממש צרים, לפעמים הרבה יותר צרים מהגוף שלהם ולכן, אני משערת שהרשת צריכה להיות באמת מאוד צפופה כדי למנוע כניסה של נחש לכלוב.

taltully

New member
גם הפחד כאן הוא משמעותי

יש לזכור שגם החד משחק כאן קלף וידועים מצקרים רבים של תוכים שמתו מתוך פחד , לי אישית מת תוכון רק כי חתול ניסה לתפוס אותו כשהיה בתוך כלוב מוגן.. (התוכי) יש ציפורים שיכולות למות מפחד מהר מאוד כמו הפינקים שידועים כפחדנים גמורים אז צריך להבין שגם אם הנחש או החולדה לא יצליחו להיכנס לכלוב עצמו אבל יגרמו למהומה יש סיכויי תמותה גבוהים במיוחד לתוכים קטנים בגודלם יחסית: תוכונים, ציפורי אהבה..

פינקים...

אמרת שפינקים פחדנים וגם קראתי על זה הרבה.. אבל אצלי כבר היו כמה מקים שהחתולים קפצו על הכלוב של הפינקים(כשהוא עוד היה בבית) ולפינקים לא קרה כלום...

taltully

New member
מניין לך?

מהיכן לך לדעת? "לא קרה להם כלום" , מה פירושו? אולי הם לא נפגעו פיזית אך אני יכול להטיח לך שהייתה מהומה , הם נדו ממקום למקום והיו בהסטריה . הם אינם כמונו - מבינים שם מוגנים . ההיפך, הם מרגישים שהחתול עומד לתקוף אותם ואין להם אפשרות לברוח! חוץ מזה שיכלו לקרות הרבה דברים שאת לא מודעת לזה, זה יכול להקשות על תהליך הרבייה ובכלל, לכל יצור חי לא מומלץ לחיות בפחד. בתור וטרינר מומחה, שצפה בהמון מקרים כאלו אני יכול להגיד לך שהפינקים נפגעו, ואולי הינך ואף הינני יכולים להעריך עד כמה . אז קחי המלצה ממני, בכל החום והאהבה - תרחיקי אותם מן החתולים, הפחד לא טוב לאף אחד , ואני חוזר: במיוחד לא לפינקים!

אבל אמרת שהם מתים מזה...

ואני אומרת לך שאוליי באותו רגע הם נבהלו מהחתול(סביר להניח) אבל הם נשארו בחיים והמשיכו לחיות יחד ולהטיל(גוזלים לא היו הרבה אבל גם לא לפני החתול) ואין לך מה לדאוג זה היה מזמן ועכשיו יש לי פינקיחם חדשים והם בכלוב ענק בחצר והחתולים הכי הרבה עומדים ליידו ומדי פעם קופצים נתקעים ברשת ונופלים למטה....

taltully

New member
לא אמרתי

לא אמרתי שבאופן דרסטי וכוללניכל הפינקים מתים כשהם רואים חתול אבל ישנם אחוזי תמותה גבוהים , כל יצור חי יכול למות מפחד (כן כן- גם אנחנו) וזו עובדה קיימת שפינקים הם פחדניים מאוד ונבהלים מהר.

למעלה