שאלה דחופה

• פותח הנושא 5321
  • פורסם בתאריך

5321

New member
שאלה דחופה

יש לנו בבית תוכונים ובני בן 6.5 רוצה שנקנה לו תוכי שיוכל להיות חופשי ולהסתובב איתו. האם לפי נסיונכם אפשר לתת לילד בגילו כזו אחריות ובמה כרוך הטיפול בתוכי מהסוג שהוא מעוניין אשמח על קבלת תשובה בהקדם מנסיונכם ירדן

נעה גל

New member
בתור אמא לילדה בת שבע וחצי שקיבלה

קוקוטיל מוחתם ליום ההולדת 7 (ואוגרים ל-6 ודגים ל-5 וכלבה ל-4 וחוץ מזה יש לנו עוד חתולים ועוד כלבה) אני יכולה להגיד לך שאין לסמוך על ילדים בגיל הזה שהם אלה שיטפלו בבע"ח. זה גדול עליהם. וזו בכלל אחריות שלא תואמת את הגיל שלהם (בהנחה שאתם מבינים שטיפול בבע"ח באשר הוא כרוך ביותר מאשר מתן אוכל פעם ביום). אתם רוצים לקנות לו תוכי? (או כלב, או חתול או לא משנה מה) - אתם צריכים לקחת בחשבון שהטיפול שלו יהיה באחריותכם. אחרת הכניסה של התוכי למשפחה נידונה (כמעט) מראש לכישלון. הילדים יכולים לעזור. יש ילדים שעוזרים הרבה ובאופן קבוע ואחרים שלא מסוגלים לזכור להאכיל כל יום את בע"ח. כל אחד והאופי שלו. נראה לו לא הוגן כלפי בע"ח (וגם הילד
) לנסות לראות איזה סוג הילד שלך. צריך לקחת בחשבון שמדובר בבע"ח שחיי כמה וכמה שנים (עד 10) ודורש טיפול ותשומת לב יום יומיים, ילד, אחראי ככל שיהיה לא מסוגל לראות את גודל האחריות שמצפה לו.

5321

New member
הכוונה שלי היתה, לא במתן אוכל

אלא תוכי כזה לפי מיטב הבנתי צריך שיהיו איתו ויתייחסו אליו ולזה התכוונתי. לכל החלק הטיפולי ברור שצריך בשיתוף איתנו אבל לטיפול שמעבר לאוכל ולשתיה

big mama 2

New member
זה מאד תלוי בילד

אבל אני מאד ממליצה לתת לו. אני חושבת שהוא כן יהיה מסוגל לטפל ולדאוג וכל העיניין רק יתרום לו. כמובן שאתם צריכים לקחת בחשבון שילד הוא ילד ויש סיכוי שהטיפול יפול עליכם בשלב מסוים. בהצלחה ותהנו.

למעלה