שאלה דחופה

ylv2

New member
שאלה דחופה

אני צריכה להזריק היום בערב כוריגון, אבל האחות הקבועה שבדך כלל מזריקה לי בחו"ל וכרגע אין מי שיזריק לי. אתם מכירים מרפאה באזור נתניה שפתוחה בשעות הערב המאוחרות? איך אתן מזריקות בדרך כלל כוריגון? יעל

העין ה 3

New member
בכל בית חולים יכולים להזריק לך

כמובן את חייבת שתהיה בידך הוראת הזרקה, ואולי עדיף ללכת לבית החולים שלך. ליתר בטחון כדאי לבדוק קודם בטלפון כדי שברגע האמת לא יהיו פנצ'רים.

ylv2

New member
תודה רבה לכולם ועוד שאלה

תודה לכולם על התשובה המהירה, אין כמוכם, על התמיכה (אפילו שאני בעיקר פאסיבית בפורם) ועל שאתן קיימות ואפשר לשאול אתכם. האם ההזרקה בבית חולים או במוקד של קופת חולים (כללית)בתשלום? ואם כן יש לכם מושג כמה?

ellieg

New member
בבית חולים עולה בין

30 ש"ח ל 70 ש"ח, תשמרי קבלה הקופה אמורה להחזיר.

העין ה 3

New member
גם אני עשיתי את זה בחינם

תתקשרי ותבדקי. בתשלום אפשר לעשות גם במד"א.

אם את מהמזריקות לבד בתוך העור

אז את הכוריגון לא חייבים להזריק לשריר. אני מזריקה אותו כרגיל לבטן כמו את הגונלF ושאר ההורמונים. הרופא שלי הראה לי שבהוראות הזרקה באנגלית כתוב גם intra cutan שזה בתוך העור, ופשוט בהוראות בעברית לא תרגמו את זה

osi28

New member
שאלה בנושא

ליאורי, בטוח שאפשר להזריק גם את הכוריגון לבטן, כמו שאני מזריקה את הגונל? כי שאלתי את הרופא שלי והוא אמר לי להזריק לישבן

33תותית

New member
הזרקת כוריגון בישבן

הרופא שלי הדגיש שיש להזריק את הכוריגון בישבן.

נועם@בת

New member
את בטוחה בזה?

עד כמה שאני יודעת הכוריגון הוא תוך שרירי. מי הרופא שאמר לך את זה? נועם

הרופא שלי הוא דר' וייסמן

והוא אומר שבטבע (שמיבאים את הכוריגון) פשוט לא תירגמו את החלק של ההזרקה התוך עורית אלא רק תוך שרירית, אני מהתחלה מזריקה כוריגון לתוך העור כמו את הגונלF. כשאת מבררת בפורום רוקחות לבקשי ממנו להסתכל בהוראות של החברה המקורית.

גוליגל

New member
תוך עורית זה לא תת-עורית!

יש תוך-שרירית (ישבן או ירך, עמוק), תת-עורית (כמו שהרוב מזריקות לבטן), ויש גם תוך-עורית. זה להזריק ממש לתוך העור, לא מתחתיו כמו לבטן. זה עם מחט אחרת, יותר דקה וקצרה. מעניין באמת מה יעלה התחקור של נועם בפורום רוקחות. אני את הכוריגון אף פעם לא קיבלתי באריזה המקורית, אבל נדמה לי שבצילום ההוראות (באנגלית) היה כתוב רק על תוך-שרירי.

גוליגל, נכון אבל אני חושבת

שמה שאנחנו מזריקות זה תוך-עורי כי זה ממש לתוך האפידרמיס ותת-עורי זה במתחת לעור זריקה מאוד שטוחה כזאת שעושים לפעמים בחיסונים בבית ספר. אני פשוט למדתי בבית ספר לאחיות שנתיים (בעברי המאוד רחוק) וזה מה שזכור לי.

נועם@בת

New member
מרוב שחיפשתי ברשת שכחתי לשאול

בפורום תרופות. תיכך אלך לשאול. בכולופן, בכל המקומות שמצאתי כתוב שכוריגון הוא להזרקה לתוך השריר. אמנם נתקלתי בתכשרים עם שמות אחרים, אבל לא נראה לי שמדובר בחומרים שונים. כולם אמורים להיות אותה מולקולה ואותו ממס. לי נראה מוזר הסיפור של תרגום לא נכון. נועם

נועם@בת

New member
אני חושבת שיקח זמן, כי מזמן לא ענו

שם. אולי מישהי מוכנה להרים את הכפפה ולהתקשר לחברת טבע כדי לשאול? נועם

למעלה