שאלה דחופה

שאלה דחופה

מישהו יודע אולי מה מדפיסה הפקודה בפסקל:
writeln (x:4:5);​
אני יודע שהיא מדפיסה משהו.. השאלה היא...: מה...|

kensaggy

New member
במקרה אני יודע

הפקודה מדפיסה את המשתנה X במרחק 4 רווחים מדופן (קצה) המסך, 5 ספרות אחרי הנקודה העשרונית (או ההפך, 5 רווחים, 4 ספרות אחרי..) ד"א, השאלה ממש לא קשורה לפורום נסה פעם הבאה למצוא פורום יותר מתאים. בהצלחה,חן.

kensaggy

New member
גם אני

גם אני עשיתי היו את ה 2 י"ח השלמה ל 5, דווקא היה ממש קל! בכל מקרה, בהצלחה לכולם. ;)

אמיר ט

New member
כן היה מאד קל

איזה חלק עשית ב2 השאלות האחרונות ? 1 ו 2 היו פשוט ביזיון כמה שהם קלות.

kensaggy

New member
מממ..

אני לא זוכר את המספרים (בחלק השני) אבל קודם כל, אני עשיתי "תורת המחשב", מה אתה? (כי זה מה שלמדנו) בחלק הראשון עשיתי את 1 ו 4. בחלק השני עשיתי את האוטומט, ולעקוב אחרי האלגוריתם ההוא (זה עם המטריצה והגרף) איזה תרגילים אתה עשית? חן.

אמיר ט

New member
--->

בחלק הראשון 1,2 בחלק השני עשיתי 13,14 ה"עיצוב תוכנה" למרות שידעתי גם לפתור את השאלות באסמבלר שהיו מטומטמות לחלוטין... ולא למדתי השנה אסמבלר !

N i X

New member
עכשיו חזרתי הביתה!

היה ממש קל החלק של עצוב תוכנה, ממש ביזיון ;) הרקורסיה 2 if וזהו. במודלים חישוביים הלך לי לא משהו ;\ שונא את זה, את שאלה 13 עשיתי טוב, ב16 טעיתי ב2 טענות, כלומר -10 נקודות...

N i X

New member
אבל איזה באסה...

בשאלה 1 שכחתי לרשום |קוד| uses list; ניראה לכם יורידו על זה נקודות?

N i X

New member
מצאתי טעות...

בשאלה השניה, עשיתי את הרקורסיה: |קוד| function m(a,i:integer; arr:myarr):boolean; begin m := false; if arr+arr[N-I+1] then if (N div I) < 2 then m:=m(arr+arr[N-I+1], i+1, arr) else m:=true; end; זה לא עובד טוב, צריך להיות: |קוד| if (N div I) <= 2 איזה באסה, איך התבאסתי עכשיו ;\ שונא מבחנים.

N i X

New member
אם כבר מדברים על זה, הפתרון שלי ל1:

procedure q1(L:list_type, var nL:list_type); var P,nP: pos_type; sum. prv, x: list_info_type; begin p := list_next(L, list_anchor(L)); nP := list_anchor(L); list_retrive(L, p, x); sum := x; while p<>list_end(p) do begin prv := x; if x > prv then sum := sum+x else begin list_insert(nL, nP, sum); sum := 0; nP := list_next(nL, nP); end; end; end;​
בטח יש מלא טעויות... הקלדתי מהזכרון, לא בטוח שזה בידיוק איך שעשיתי.

N i X

New member
כבר תיקון...

בסוף הלולאה צריך להיות:
p := list_next(L, p);​
אני ממש לא זוכר אם בבגרות רשמתי את זה או לא ;\ טוב, הלך לי גרוע ;\

kensaggy

New member
מממ....

גם אני "שכחתי" לכתוב uses list2 כתבתי את זה בהנחות, כי אתה לא יכול לכתוב את זה בפונקציה..והם ביקשו שתכתוב רק את הפונקציה בגלל זה כתבתי את זה בהנחות..;) את הזה עם הרשימה...למה לא לולאת while עד שהרשימה הראשית נגמרת ואז לולאת repeat until בתוכה לפי האם הנוכחי קטן מהבא..(ככה אני עשיתי), כי אמרו לך שגם מספר אחד להוסיף! (רק מספר אחד הוא גם תת רשימה) חן.

למעלה