שאלה דחופה..

duvdevanim

New member
שאלה דחופה..

שתלטי עכשיו שתילים רביםש קניתי אתמול בעדניות באורך 60 ס"מ (בכל עדנית 4 שתילים) עם אדמה חדשה. בכל אופן שמתי בטעות פי 3-4 יותר דשן בכל עדנית של שתילים, כי קראתי את ההוראות שמתיחסות באופן כללי לכל ליטר חול חצי כיפת דשן, אבל למטה היה רשום שעם אדניות באורך שלי יש לשים 1 כפית בלבד!, מה לעשות? האם זה יגרום נזק לשתילים? האם להחליף את האדמה?

לא אם יש פתח ניקוז..

אין לך מה להפסיד.. אם שמת פי 4 מהכמות הנדרשת סביר יותר להניח שימותו מהדשן

שקדי

New member
יש לי רעיון.....סתם מהמותן../images/Emo132.gif

מכיוון שעודף דשן יכול להיות קטלני לצמחים ושטיפה ע''י עודפי השקיה לא בטוח שתעזור אני הייתי מוציא את השתילים בעדינות מהאדמה מחליף את תוכן האדנית ושותל מחדש והפעם בלי דשן בכלל עד שתראה שהשתילים בסדר ואז תשלים בהצלחה ודווח תוצאות................

duvdevanim

New member
החלפתי את החול ב 2 עדניות שבהם

שמתי את הכמות הגדולה ביותר.. בכל השאר זה + - כמו שצריך (ככפית וקצת)- צריך כפית.. בכל אופן שמתי לב (ניתן להתנחם בזה) שההוראות הכלליות הם על כל 1 ליטר אדמה 0.5 כפית (מה זה כפית? יש לי כמה גדלים של כפיות בבית... השתמשתי בכפית מפלסטיק) .. ובמהשך רשום שבאדניות מומלץ לשים ככפית אחת לעדנית.. אני הרבבתי את הכפית וחצי בערך ששמתי בכל האדנית..

duvdevanim

New member
אז השאלה: מה האבדל בין שתילה

בעדנית, לבין שתילה סתם? כלומר למה באופן כללי רשום חצי כפית לליטר, אבל בעדנית לעדנית של 60 ס"מ צריך רק כפית אחת (שזה נראה לי מעל 5 ליטר אדמה..)

למעלה