שאלה דחופה???

אפיגר

New member
שאלה דחופה???

מתנדבי ית"מ שפונו לביה"ח לאחר תאונה (שלא באשמתם) ע"י מד"א לצורך בדיקות ושוחררו מי צריך לשלם את התשלום של האמבולנס - 770 ש"ח? המשטרה? ביטוח לאומי? חב'הביטוח של הרכבים המושכרים (ברכב אור ירוק)? בקיצור מה עושים? למי פונים? תודה, אפינגר

מתנדב

New member
אפיגר אני אשתדל לברר לך מחר

או ביום ראשון, ואכתוב כאן את התשובה, אם אתה או כל גולש אחר מבררים, תכתבו כאן בפורום שכולנו נדע מה עושים במקרה כזה...

אפיגר

New member
תודה על התשובות

א. לא אני נפגעתי, זה קרה עם מתנדבים אחרים שלא נפגעו ורק פונו לביה"ח לבדיקות ב. מה שלא יצא ברור לי האם המתנדבים צריכים קודם לשלם ואח"כ לקבל זיכוי מבטל"א או שמדוחים את זה עם הניירת והמשטרה דואגת לתשלום. סיכום בעניין בהמשך. תודה אפינגר

ישראל27

New member
שלום לך !!!קודם כל עד השעה 2230

יש להתפנות למרכזי החירום של קופ"ח השונות , אלא אם כן מדובר בסכנת חיים ממשית , ומשם כבר יפנו אותך למיון -אם צריך ואז קופ"ח תישא בהוצאות ... במידה והתפנית ישר לבי"ח והפציעה לא כל כך חמורה -תווצר לך בעיה בהחזרי התשלום כי קופ"ח תאמר לך שהיית חייב להתפנות קודם אליה .. ולגבי שעות הלילה המאוחרות יותר : במידה ונפצעת וטופלת במיון /אושפזת - יש למלא דו"ח פציעה מהר ככל האפשר אצל ק- האק"מ שלך ואצל קצינת הרווחה של התחנה - או שימלאו עבורך במידה ואתה מאושפז או אינך יכול לזוז . יחד עם הדוח אתה מקבל טופס ב- ל ל"נפגעי תאונות עבודה " (אתה לכאורה עובד המשטרה במצב כזה ) איתו אתה ניגש למרפאת נפגעי עבודה בקופ"ח - שם מאשרים את הפציעה כולל ימי מחלה ונותנים לך טופס 17 להחזר הוצאות טיפול בבי"ח .את הטופס הזה אתה מגיש בבי"ח החולים בו אושפזת וזה מכסה את הטיפול ולא תקבל שובר לתשלום מב"יח . לגבי תביעה של ימי עבודה וכו אתה יכול לתבוע -או את ביטוח לאומי או את משרד הביטחון אם מדובר ב מעל 3 ימי מחלה למיטב ידיעתי . מקווה שעזרתי במשהו ואם יש למישהו מה להוסיף -הוא מוזמן .

מתנדב

New member
ביררתי לך את הנושא, והתשובה שקיבלתי

ברגע שהתאונה קרתה עם ניידת משטרה והייתם בפעילות באותה זמן, אתה מגיש את הטופס שנתנו לך באמבולנס ומעביר אותו לרמק"מ, והרמק"מ מעביר את זה לרווחה והרווחה משלמת את העברה באמבולנס, אתה לא משלם על זה שקל, המשטרה תובעת את הביטוח ומוציאה את זה מהרווחה את כל התשלום....

למעלה