שאלה דחופה

שאלה דחופה

האם מישהו יודע אם ישנה התייחסות פורמלית מצד משרד החינוך לנושא רישום שיעורי בית בצורה אלקטרונית (מייל/ פורום) אפילו המלצה, כל דבר יעזור... הסיפור הוא כזה:
בני בעל הק"ר בכיתות היסוד הנמוכות.אבוד ללא רישום מסודר של ש.ב. ההתנגדות לרישום ש.ב. במייל/פורום והעברתם לכולם באה דווקא מצד הההורים ולא המורה!!!!!1המצחיק הוא שיש בכתה עוד מספר ילדים בעלי הק"ר שהדבר יועיל להם מאוד אך בניגוד לנו הם שומרים את זה בסוד ולא פוצים פה.
לדעתי חוסר שיתוף הפעולה מצד ההורים נובע מבורות ואי הבנה לגבי כמה מקובל העניין בהמשך הדרך.אני רוצה להעביר להורים אסמכתא כלשהיא בעניין.תודה לכולם.גם עצות תעזורנה.

לא ידוע לי על הנחיה כזו ממשרד החינוך.

יש בתי ספר רבים שרכשו את תכנת webtop של חברת smart school. התכנה משמשת לעדכונים שוטפים של המורים להורים- שיעורי בית, תכנון שבועי, מטלות כתה שונות, הודעות, "מלשינון" לגבי התנהגות של התלמידים, הודעות שונות של המורה וגם הודעות שונות של הורים (יום הולדת, בית חם, קבלת שבת, טיול שנתי ...) וכו'. כאמא אני חייבת לציין שהתכנה הזו די מעצבנת, אבל יש לה בהחלט יתרונות- הורים יכולים לדעת בדיוק מה למדו היום, מה היו השיעורים, מה התכנון להמשך השבוע, יש משימות מתוקשבות שמגישים ישירות על המחשב למורה המקצועית.
יש הרבה בתי ספר שלא משתמשים בתכנה הזו, כנראה שזה תלוי בהחלטת הנהלת ביה"ס ואם הם מחליטים לתקצב את זה או לא.
היתה תקופת הסתגלות ארוכה לשימוש בתכנה הזו, זה קרה לאט לאט- גם למורים וגם להורים לקח זמן להתרגל, מכתה ב-ג התלמידים כבר תקשרו בינם ובין עצמם בתכנה (התכתבויות, ברכות וכו').

לדעתי אם את רוצה לשנות זה אולי צריך לבוא כהצעה מטעם ועד ההורים המוסדי להנהלת ביה"ס, עם מוכנות לתקצב את זה. תחפשי בגוגל webtop ותראי הרבה חומר פרסומי ודוגמאות.

dafunny

New member
ואם תבקשי מהמורה לעזור...

יש התנגדות של המורה לשלוח מייל באופן אישי? אולי לעזור ולכתוב לו במחברת מה צריך לעזור.... תנסי דרכים אחרות, גיליתי שללכת עם הראש נגד זה לא כדאי.... :)

לא מכירה הנחיות כאלה

אבל ברבים מבתי הספר יש מערכת סמארטסקול שבו מורים אמורים לכתוב מה נעשה בשיעור, כולל שיעורי בית.
אצלנו מאוד מקובל, אפילו בכיתה ג' שהמורה שולחת במייל את שיעורי הבית.
עמודים בספר וכדומה.
לא מפרטת איזה שאלות נתנו, במידה והיו שאלות שהיו צריכות להיות מועתקות מהלוח.

בלי קשר, כדאי לעבוד איתו על רישום שיעורי הבית,
זה עדיין אחריות שלו,
והעברת המידע להורים אמורה להיות לצורך גיבוי, לא במקום מה שהילדים כותבים בעצמם.

למעלה