שאלה דחופה!

הבתיה

New member
שאלה דחופה!

מצטערת לפתוח שרשור מחדש ולהציק שוב עם אותה שאלה-
מתחתנת ביום חמישי הקרוב בגן פתוח בקרית שמונה.
לגן אין אפשרות קירוי, במידה ויש בכך צורך זה משהו שעליי לדאוג לו בעצמי בעלות של 50אלף שח, מכיוון שאיני רוצה להסתכן ולשלם סכום כזה- אשאל אתכם, בתקווה לתשובה מעודדת:
ראיתי שבתחזיות השונות מדובר על ירידה בטמפרטורות ביום חמישי (עדיין מדובר על טמפ יחסית גבוהות לעונה) וסיכוי לגשם מקומי קל בצפון.
מה הכוונה סיכוי? כמה הסיכוי הזנ גדול?
מה המשמעות של גשם מקומי קל, באיזה שעות? באיזה מקום בצפון?
אוף כל כך הרבה שאלות.... מקווה שלמישהו מכם תהיה תשובה שתסייע.
השירות המטאורולוגי לא ענה לי דבר מלבד מה שכתוב באתר שלהם.

תודה וסליחה מראש,
בת-אל

Eladmegahail

New member
תבקשי הכנסת החופה לאולם למרות ש..

כאשר מדברים על סיכוי לגשם מקומי קל אז:גשם מקומי הוא גשם שיכול לרדת לדוגמא בקרית שמונה וכ 1-2 קמ משם יהיה יבש ולא יירד גשם.
כאשר מדובר על גשם מקומי ברובו קל בצפון אז זה אומר שקיימת אפשרות לירידת גשם גם בקריית שמונה שם אף קיים סיכוי גדול יותר. השמ"ט
לא מציין את אחוזי ההסתברות והסיכוי לגשם אלא נותן את האפשרות שיירד גשם. ראית בעצמך את התחזית .
גם גשם קל יכול להרטיב חופה ודי במספר דקות של גשם . הסיכוי לגשם דווקא גובר לקראת שעות הערב /לילה .
אף אחד לא מבטיח כאן שבשעה 20:00 בערב בדיוק יירד/או לא יירד גשם -סיכוי/אפשרות לגשם קיימים בחמישי בערב בצפון הארץ כולל איזור קריית שמונה.
גשם מקומי ברובו קל בהגדרה יכול להיות מטח גשם אחד של מספר דקות או גשם רציף של חצי שעה -גשם שמתחיל לרדת חלש יותר או חזק יותר זה עדיין גשם....
הצפון מתפרס לערך מחדרה עד מטולה -כאשר חדרה/חיפה/זכרון יקב /נהריה-כוללים את החוף הצפוני . השאר כולל את עמקי הצפון ,הרי הצפון וקריית שמונה -אצבע הגליל. אני מניח שהסיכוי הגבוה יותר לגשם מקומי יהיה בגליל העליון/גליל מזרחי אך יכול לכלול גם איזורים אחרים .
תעשי עם זה מה שאת מבינה-מומלץ גם שרוול ארוך כי בחמישי בערב צפוי בהחלט להיות קריר מהרגיל סביב 18 מע לערך בשעות הערב .

50 אלף שקל!

בשביל סיכוי נמוך לגשם מקומי שברובו יהיה קל לא שווה המלצה להוציא 50 אלף שקל נוספים, בטח כשהיא לא חד משמעית (10 שורות של הגדרות ומינוחים ובסוף "תעשי עם זה מה שאת מבינה"...)

לשואלת - ההשקעה הגבוהה לא משתלמת ביחס לגודל הסיכון.

Eladmegahail

New member
היא ביקשה הסבר -לא המלצה.

לאחר שהיא קראה את תחזית השמט היא היתה צריכה הסבר למושגים השונים שלא הובנו.
מן הראוי לאור זאת שאתה חזאי שמבין עניין לתגובה מהירה יותר -לאור זאת שמספר ימים היא מחכה לתחזית מדוייקת והרי בהחלט היום בטווח 72 שעות היית יכול להגיב מייד ולא לחכות שמישהו אחר יגיב -הרי אתה מת על האקשן,הריבים ,התככים והביקורת-זה לחם ואוכל בשבילך וזו לא פעם ראשונה שאתה נותן ביקורת נוקבת ושופט אנשים .
אנחנו במדינה דמוקרטית ומותר לכל אחד להגיב ולהתבטא כל עוד לא פגע באף אחד.
ייתכן ואני קצת בוטה אבל תודה פעם אחת על האמת.

Eladmegahail

New member
לרוב האולמות ישנה חלופה במקרה גשם.

50 אלף שח? מאיין לך לדעת ?ראית שהיא כבר מדי יום שואלת ועד שלא ראית את התגובה שלי הרי ולא טרחת להגיב לבחורה הזו ולתת
לה מענה מדוייק עד כה . חוץ מזה לאחר שהיא ראתה את תחזית השמ"ט שלדעתי היא די מובנת גם לקהל. עכשיו נניח ויירד גשם ביום חמישי בערב בקריית שמונה בדיוק בעת החופה-די בממטר סוחף או גשם חזק ולו ל 2 דקות שעשוי להרוס אירוע שלם... גשם מקומי ברובו קל-כמה פעמים נתקלת במצב הזה או נתת תחזית כזו ובסופו של דבר ירד גשם חזק ונרחב יותר גם במקומות שבכלל לא היה צפוי גשם -היו לא מעט מקרים כאלה.
ברובו קל=קיים סיכוי מסויים גם אם הוא נמוך לגשם של ממש.
מעבר לכך-חתונה באוקטובר כרוכה בסיכון שיירד גשם וצריך לחשוב על כך הרבה לפני האירוע ולהכין תכנית חלופית בטח ובטח בצפון הרחוק.

אני לא שורץ בפורום כל היום

אין לי מושג מי שאל מה וכמה פעמים. היא כתבה שקירוי יעלה 50 אלף שקל.

בכל אופן, כולם מכירים את ההבדל בין חופה צפופה ומחניקה בפנים לבין משבי הרוח הקלילים והנעימים בחוץ, וברמת העיקרון אם כל פעם שהתחזית היא לגשם מקומי קל תמליץ לאנשים להכניס את הכל פנימה תהרוס הרבה אירועים לשווא.

צריך להבהיר לשואלת שהסיכוי להחרבת האירוע בגלל גשם הוא קרוב לאפס, אך לא אפס.

Eladmegahail

New member
אל תתיחס לתגובה הקודמת -עכשיו ראיתי.

נכון -אבל במקרה של אירוע באוקטובר גם אם בתחילתו-הסיכוי לגשם קיים והיא היתה צריכה לחשוב על קירוי המקום.
זוכר את אירוע הברד ב 15 באוקטובר 2002? מישהו חזה את זה? נתנו אז תחזית :קיים סיכוי לגשם מקומי קל בשעות הלילה .
אף אחד לא דיבר אז על סור,ברד כבד,דאונברסט וכו. בפועל ראית מה היה אז:נזקים חמורים וגם אנשים שלקחו אירועים בחוץ -אני הייתי באותו יום בחתונה -היה חם בערב ואז סביב 23:00 בערב-גשם זלעפות,ברד ענק בקוטר 6-7 סמ במהלך האירוע -הבריח 600 איש שהגיעו לחגוג וגם היו נזקים כבדים לחשמל. לקחתי מקרה קיצוני בכוונה .
שוב לעניין 50 אלף שח-קשה לי להאמין אבל מי אני שאחלוק על כך?
סיכוי לגשם מקומי גם נמוך כמו שאמרת אכן קיים -במקרה הזה הבחורה צריכה להפעיל שיקול דעת לפי תחזית השמט והתשובות שקיבלה מאיתנו-סה טו.

הבתיה

New member
אז כדי להבהיר...

החתונה בגן. כל החתונה- לא רק החופה.
אין חלופה ואין אולם. רק גן. מכאן הלחץ...

maztan

New member
צ'מעי

אני אומר לך את דעתי האישית,
אל תהרגי את עצמך לא עם חרדות מגשם ולא עם קירוי בעשרות אלפי שקלים.
תהיה לך חתונה מקסימה ויפה, במקרה הכי גרוע יהיה גשם קל לכמה דקות - אף אחד לא מת מזה - וגם כך הסיכוי לכך נמוך.
אז הסירי מדאגותייך את חרדות מזג האוויר, גם ככה - זה לא שתוכלי לעשות משהו בנושא (לעשות קירוי בעשרות אלפי שקלים זו אופציה מופרכת בשביל סיכוי קטן לגשם מקומי קל, לדעתי אין לך אפילו מה לשקול את זה),
אני בטוח שיש לך מספיק עניינים אחרים לדאוג להם (לא להושיב את דוד חיים ליד דודה רינה?),
אז אאחל לך רחצה נעימה במקווה, ואני בטוח שתהיה חתונה נהדרת!
מזל טוב!!

חמודה..ממתי כמה טיפות מים, הורסות חופה??

גם אם יירד גשם, בין אם יהיה קל ובין אם יהיה מטח משמעותי יותר, זה יהיה מהיר, יעלה ריח של אושר באוויר ואין מתאים מזה לאווירה המחשמלת גם כך בעת החופה.

אל תקרי, אל תדאגי...זה לא שצפויה סערה או יום גשום. גם אני עצמי מפעיל חתונה בחמישי הקרוב ואם כל הידע שיש לי, המלצתי על חופה חיצונית.
המון מזל טוב

מסכימה עם אתר התחזית - חתונה בגשם
השנה בחג השבועות היתה חתונה בקיבוץ בעמק הירדן , בחוץ ללא שום אוהל או גג, וירד במפתיע המון גשם. נכון שלא היה קר. הגשם הרטיב את כולם ואת הקישוטים היפים שהחבר'ה הכינו וגם את השולחנות, אבל זה בכלל לא העיב על השמחה! מצרפת סרטון קצרצר מאוד להמחשה שהעליתי בעבר. לצערי לא ביקשתי רשות אז אני לא יכולה להעלות סרטון ארוך יותר. חתונה בגשם עשויה להיות להיות אפילו יותר שמחה מהרגיל ומה- זה מיוחדת. מקסימום תארגנו (מראש) כמה מטריות . בסוף תצטערו שלא ירד גשם...

הבתיה

New member
החתונה עברה בשלום!

לא הייתה טיפה של גשם מהרגע שיצאנו מהסלון כלות לצילומי נוף, ועד לסוף החתונה.
כל הבוקר היה סגרירי וגשום והחל מהצהריים היה פשוט מזג אויר נהדר, לא חם, לא קר, לא גשום.
רוצה להודות לכל מי שהשיב לשאלותיי פה ולכל מי שהרגיע אותי בתשובותיו.
זהו, אני מפסיקה להציץ פה כל חמש דקות...

Eladmegahail

New member
זה הדבר הכי חשוב.

העיקר שהכל עבר בשלום ולמזלך הגשם ירד בצפון עד לשעות אחר הצהריים.
טוב עשית שהקשבת לחברי הפורום ולאנשי מקצוע שנתנו לך עצות טובות. הכי חשוב מזל טוב ושהחתונה הייתה מוצלחת .
אני מאמין שבעתיד תבקרי בפורום מידי פעם ונשמח לענות על שאלות בענייני מזג אויר בהמשך. שבוע טוב.

למעלה