שאלה דחופה

נופר5553

New member
שאלה דחופה

אני מרכיבה עדשות מגע קבועות במשך שנתיים אלו עדשות שאפשר לישון בלילה ולהתקלח איתם במשך חודש ואז מחליפים אותם אצל הרופא עיניים בשה האחרונה מתברר שהלחץ תוך עיני עלה ל 20 ואז בבדיקה לפני יומיים התברר שהלחץ עלה ל 24 בעין אחת הרופא עיניים שלי טוען שהוא לא יודע אם זה בגלל העדשות או לא ולכן ביקש שלא אשים אותם חודש ואחזור לבדיקה שאלתי היא האם יכול להיות מצב שזה בגלל העדשות או משהו אחר יש לציין שאני בת 33 ללא היסטוריה משפחתית של גלאוקומה או יתר לחץ תוך עיני אני מ ש מפחדת ולא יודעת למה זה יכול לקרות אשמח לתשובה בהקדם תודה

עליית לחץ בעין

אני לא מאמין שזה בגלל העדשות.
צריך לבדוק את הלחץ בעיניים לפחות 5 דקות לאחר הוצאת העדשות כדי לקבל מדידה מדוייקת. ישנם מאמרים שהראו עלייה זמנית בלחץ התוך עיני מיד לאחר הוצאת העדשות ולכן מומלץ לחכות 5 דקות לפני המדידה.
בברכה

נופר5553

New member
תודה על התשובה

רציתי לדעת האם שמעת על עדשות כאלו שאפשר לישון איתם במשך חודש שלם? כמה שאני סומכת על רופא העיניים שלי נראה לי שהעדשות האלו לא עשו לי טוב בשנתיים שאני מרכיבה אותם גם מוזר לי שהוא יחסית די אדיש למצב של הלחץ שעלה פתאום בכל זאת 24 זה עבר את הנורמה וזה מאוד מדאיג אותי למרות שבאמת הוא בדק את הלחץ מיד אחרי הוצאת העדשות כמו כן הוא גם עשה לי בדיקה כזו עם עיגול מלא בנוזל שהכניס לתוך העין מה זה הבדיקה הזו מצטערת שאני מציפה אותך בשאלות אבל אני ממש פוחדת תודה

תשובה

אני לא בטוח מה הייתה הבדיקה השניה, אולי הוא בדק את זווית העין.
אין לך מה לחשוש, אני בטוח שזה כלום. לחץ 24 בעין בריאה זה לא משמעותי לכמה שבועות
לך לבדיקה בעוד חודש והתעדכני אותי לגבי ההמשך

למעלה