שאלה דחופה

שאלה דחופה

בעקבות התערבות הייתי מעוניינת לדעת מי כתב את הסיפור על הזוג העני שהבחורה מכרה את שערה על מנת לקנות לגבר שרשרת לשעון. והגבר מכר את השעון על מנת לקנות לה סיכה לשיער. אם אני לא טועה קוראים לסיפור המחרוזת והדילמה היא בין O HENRY ל גי דה מופסן תודה רבה למי שיודע!!!!

ורדה ש

New member
סליחה! לתקן מהר... לא מופאסאן

ממש הייתי בטוחה מאד שזה מופסאן, וככה כתבתי בפזיזותי כי רבה, אבל הרי הסקרנו הרגה את החתול אז הלכתי ובדקתי טוב-טוב-טוב. והנה הפתעה: לא מופאסאן אלא או. הנרי. באנגלית נקרא הסיפור ,GIFT OF THE MAGI . ובאותה הזדמנות שחיפשתי וחיפשתי גיליתי כמה מעט מידע יש על או הנרי ברשת, וגם על מופסאן אין מי-יודע-מה הרבה.

tarfon

New member
אכן או. הנרי

ורק כדרך אגב, בעברית קראו לסיפור "מתנת חכמי קדם" ואפרופו שיער נשים קצר - אני ממליץ לכולם לקרוא את "המשכוכית" של קוני ויליס. הספר מתעמק בשאלת שיער קצר לנשים ואופנות בכלל, והוא הספר הכי מצחיק שקראתי בשנה האחרונה. ואנא, עזבו כבר את השאלה אם קוני ויליס כותבת מד"ב או לא. היא כותבת נפלא, וזה מה שחשוב.

Rivendell

New member
בהחלט לא נשים קטנות!

ג´ו מוכרת את השיער שלה למטרה קצת יותר נעלה מאשר ע"מ לקנות שרשרת לשעון.

Rivendell

New member
הסיבה (רציתי לוודא קודם)

ע"מ לממן לאמא שלה כרטיס רכבת לאב הפצוע שבצבא.

Rivendell

New member
גם אני הייתי צריכה לבדוק בספר ../images/Emo9.gif

בכל זאת עברו כמה שנים :) אבל זו אחת הסצינות החזקות יותר בספר הזה, היא השאירה עלי רושם עז. אולי לכן החיבה הגדולה שלי לשיער קצר על נשים... טוב, זה ו"חשיפה לצפון"

Erez-S

New member
מממ... מגי אוקונל

אחת הנשים היחידות שממש מתאים להן שיער קצר. ובכלל, חשיפה לצפון היא סדרת הטלוויזיה הנפלאה ביותר שיצא לי להחשף אליה. הסדרה על 90% מפרקיה לא נופלת כלל מלא מעט יצירות מופת ספרותיות מהמאה ה- 20, מבחינת בניית דמויות מושלמת אשר בלתי אפשר להזדהות, ושלא לומר להתאהב, עם כל אחת מהן. וסיסלי זו העיירה הדמיונית המושלמת מכל. המקום הנהדר ביותר בעולם, אילו הוא היה קיים באמת. הסדרה הזו (ביחד עם רצח מאדום לשחור) היא ראיה ממשית לכך שהטלוויזיה היא באמת אחת ההמצאות החשובות ביותר של המאה האחרונה. מה שהייתי עושה כדי לראות עכשיו את כל הפרקים מההתחלה ועד הסוף (ידוי אישי, דווקא הכמה פרקים הראשונים והבערך 10 האחרונים הם פשוט בינוניים כל כך ודי בלתי נסבלים, במיוחד הפרקים האחרונים).

Rivendell

New member
אם כבר פתחנו בשרשור הזה

אז אכן, מישהו אמר לי פעם כשהיתה לי התלבטות אינסופית לגבי השיער שלי, שאם אישה מצליחה להראות טוב בשיער קצר - הרי שהיא לא צריכה לגדל אותו יותר לעולם :) לא שג´נין טרנר לא נראית טוב גם בארוך, אבל היא מאבדת את הייחודיות שלה. אני לא יודעת אם זו יצירה ספרותית ממדרגה ראשונה, אבל הכתיבה שם חביבה, קלילה והומוריסטית. יש לי עדיין כמה פרקים מוקלטים לדעתי... אבל ערוץ 3 ממחזר הכל. הם עוד יגיעו גם לזה. ובאותה הזדמנות אני דורשת שיחזירו לי גם את אי אר (מהעונה הראשונה!) ובבילון :)

Erez-S

New member
להגיד לך את האמת?

שיער קצר אצל בחורות זה לא מהדברים החביבים מבחינתי אצלכן. שיער קצר הרבה פחות מושך משיער ארוך. סך הכל ל- 95% מהגברים יש שיער קצר, כן? אז כאן ההבדל בין המינים. אין ברצוני להיות אם מישהי שאפילו קצת מזכירה אותי במראה. וכמו שמראיתי שיער קצר לרוב לא מתאים לבחורות, כך גם שיער ארוך לרוב לא מתאים לגברים. ורק להדגשה, אין לי שום דעות קדומות! עכשיו, לפי דעתי, הקסם אצל אוקונל הוא בטום בוי שלה הכולל, בעיקר, שיער קצר. יש לשחקנית (ג´נין טרנר אמרת?) עוד סידרה, חדשה למדי בשם "רפואה משלימה" אשר שם היא עם שיער ארוך (כמובן לעומת השיער שלה בחשיפה), ושם היא נראית ממש פחות טוב (אפשר כמובן להאשים אותי בכל שאני רגיל לשיער הקצר שלה בחשיפה לצפון, אהל מילא). ובקשר לסדרה. קודם כל, אני מדבר שבניית הדמויות והעיירה היא היא זאת שאפשר ממש להשוות אותה ליצירות מופת ספרותיות. לאו דווקא העלילה עצמה, בשל כך שדרת טלוויזיה וספר מבוססים אחרת לגמרי. אבל, הבנת לאן אני שואף, לא כך? ומיחזור הסדרות בערוץ 3 היא נקודה רגישה בשבילי מפני שעוד חודשיים אני מתגייס. כך שבמשך שלוש שנים הם בטח יחזירו את חשיפה לצפון, אי אר (באמת הגיע הזמן שהם ימחזרו שתי סדרות אלה מתחילתן ועד סופן...), סיינפלד (פעם עשירית כבר, אבל עדיין שיבורכו על כך שהם ממחזרים סדרה גאונית זו) ועוד, ואני כמובן אפסיד את הרוב. אולי בקטע של חשיפה לצפון אני אצליח לשכנע את ההורים שלי שיקליטו לי מדי ערב (כש... ובמידה והם יחזירו אותה), אבל זו תהיה טובה רצינית מצידם. טוב, אבל אני בצבא, אני שומר על המדינה הזאת, לכל הרוחות, זה המעט שהם יוכלו לעשות בשבילי

Rivendell

New member
../images/Emo45.gifאני איתך ציפי

גם אני כבר שנים לא מאריכה... שלי אמנם לא קצוץ, אבל גם לא עובר את הכתף אם אני יכולה להמנע מזה!

Erez-S

New member
היי, הבעתי רק דעה אישית...

ועוד פעם, זה לא שאני מיושן וזה לא שיש לי דעות קדומות, סך הכל טעם אישי. יש אנשים ויש אנשים. ואני איש (אני מזבל...).

ליאת מ

New member
אני יודעת!

את הסיפור שעליו את מדברת כתב או הנרי, והוא נקרא: מתנת חכמי הקדם.

למעלה