שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום התגייסתי ב30/4 לחוות השומר לטירונות 02 בת 10 שבועות עשיתי בעיקרון את כל ההסמכה של הרובאי 02 מטווחים מבחנים שדאות והכל ופשוט מבעיות אישיות לא עברתי את הטירונות ושלחו אותי לטירונות חוזרת מהתחלה שוב בחווה וגם הייתי שם איזה שבועיים ולא עברתי עכשיו אני עושה טירונות שלישית במחווה אלון שזה אחלה מקום יחסית לחוות השומר ורציתי לברר משהו מחר אני קולטים נשק ועושים מטווחים והכל אני מתכנן להוציא 7 גימלים בשבוע לפני האחרון שצריכים לסגור שבת האם יש מצב שלא יסמיכו אותי גם בגלל זה ?

MadBerry

New member
יש מצב שלא יסמיכו אותך, כן.

יש מספר גימלים מסוים שממנו והלאה אתה לא יכול "לעבור" טירונות.
אם הגימלים נופלים על זמן מטווחים ואתה מפספס אותם זה עוד דבר שתצטרך להשלים או שלא תוסמך בגללו.
אני מציעה לך לנסות לדבר עם המפקדת שלך. להסביר לה למה אתה לא רוצה לסגור את השבת הזאת. לא כי אולי היא תסכים לפטור אותך מזה, אלא כדי לשתף, אולי יש פתרון אחר.

..

זה נופל בשבוע של טיולים לירושליים קציני מיון ומבחנים מסכמים מטווחים זה השבוע הזה שאני הולך להיות בו.אבל שאלתי את המפקדת כמה המקסימום שאפשר להוציא והיא אמרה לי ש7 שככה זה יוצא לי בדיוק מה שאני צריך

MadBerry

New member
ומה עם קציני מיון? התוכן הזה חשוב לסדיר שלך.

אני מסכימה עם מה שנאמר פה, אתה כל כך קרוב לסיים טירונות סופסוף. תוותר עליה בגלל שבת?
כשאמרתי שאני ממליצה לך לדבר עם המפקדת שלך התכוונתי שתנסה לדבר איתה על למה אתה לא רוצה לסגור שבת בעצם. תתפלא כמה היא יכולה לעזור.
חוץ מזה אתה מוזמן לכתוב פה ולנסות להתייעץ איתנו. אני מבטיחה לך שהוצאת גימלים היא לא הפתרון, פתרון אמיתי קיים.

אז אני פשוט אגיד את הסיבה

אני מתגורר עם סבא וסבתא שהם אנשים לא הכי בריאים ובשבת אני עוזר להם עם הנקיונות הבישולים והקניות
וגם בטירונויות הקודמות הייתי מוציא גימילים או שאפילו דופק נפקדות בשביל זה..

MadBerry

New member
אוקיי, אז מדובר בבעיית ת"ש.

ניסית להיפגש עם מש"קית ת"ש בבסיס שלך?

אושי231

New member
אתה רוצה להגיע לטירונות הרביעית בכוח?

נראה כאילו אתה רוצה לדפוק לעצמך את השירות, או בעצם- לעשות כל השירות רק טירונות. כמו מ"כ- אבל לא...
אם תרצה לעשות איזה תפקיד מסויים ולא תוכל כי לא יישאר לך מספיק פז"ם? או שהמפקד שתרצה להשתבץ אצלו לא ירצה חייל שכבר עבר 3 פעמים טירונות (מתחילים לחשוב מה לא בסדר אצלו..).
בשורה התחתונה אביאל היקר, אני מציעה שתפסיק עם השטויות, תעשה טובה לצה"ל ולעצמך ותסיים עם הסאגה הזאת שנקראת טירונות 02.

kagome10

New member
מה עם קצת טאקט?

יש לו בעיות אישיות. וכנראה משהו באמת לא בסדר. כי אדם שפוי רק רוצה לסיים את הטירונות כמה שיותר מהר.

קצת חמלה לא תזיק.

אושי231

New member
ולהגיד שהוא לא שפוי זה טאקט?

בסופו של דבר אם הוא בטירונות שלישית רוצה להוציא גימלים במקום לגמור אותה כבר, הוא צריך לקבל את האמת בפנים ולהבין שאחרי זה כל מפקד שהוא ירצה להשתבץ אצלו- יחשוב פעמיים אם הוא רוצה לקבל חייל כזה.
אני סומכת על מש"קית המקא"מ שלו, על המפקדים בטירונות ועל קציני המיון שייתנו לו את כל הסיוע שהוא צריך- גם מבחינת חמלה.
את כמובן מוזמנת, אם את רוצה להגיב שונה ממני.

kagome10

New member
איפה אמרתי שהוא לא שפוי?

אמרתי שיש לו בעיות כלשהן, וחשבתי, ואני עדיין חושבת, שאדם שמתאמץ כל כך כדי להימנע מלסגור שבת, יש לו סיבה בשביל זה, גם אם הו אלא מספר אותה.
זה לא אומר שהו אלא שפוי. יכול להיות שיש לו הורים חולים בבית שצריכים את העזרה שלו, או איזה משהו אחר. חסר בעיות וצרות בעולמנו?

בנוגע למפקדים ולמשקית, אני לא סומכת עליהם. לא קיבלתי מהם ולו טיפת חמלה.

adirbl

New member
יש לך איזה שנתיים וחצי להוציא גימלים

אתה לא יכול להתאפק ולהוציא אותם אחרי שתעבור בשעה טובה את הטירונות השלישית?!

הבעיה היא שיש שבת שצריך לסגור ובגלל זה

אני רוצה להוציא גימלים,ולKAGOME יש לך איזה הסמכה כלשהי לפסיכולוג או פסיכיאטר שאתה קובע דברים כאלה? סך הכך שאלתי אני לא צריך הטפות מוסר אין לכם מושג כמה אני מת לעבור את הטירונות הזאת כבר

אושי231

New member
אז יאללה נשמה, עזוב ת'גימלים עכשיו

תתעלה על עצמך, שבת אחת זה לא סוף העולם.
נכון אתה רוצה לסיים את הטירונות? אז עכשיו יש לך הזדמנות ממש ממש טובה לעשות את זה.
יאללה לך על זה ואני רוצה שתחזור לפה לפורום ותעדכן אותנו שסגרת את השבת ולא הוצאת גימלים, וסיימת את הטירונות.

שבת זה לא כזה נורא, באמת

אני גם הייתי מהחרדים כשרק התגייסתי, ניסיתי להתחמק מזה בכל דרך
עד שביום חמישי שרציתי ללכת הביתה במקום לסגור המפקדת שלי
קראה לי למשרד שלה וצעקה עליי שאני נשארת ולא מעניין אותה גם
אם היא צריכה להשאר ולהחזיק לי את היד.
היא אכן נשארה איתי עד אחת עשרה בלילה ביום חמישי, ואחרי זה היה לי כיף ולמדתי להכיר אנשים חדשים מהבסיס ולהפוך את השבת לחוויה. קצת יציאה מהשגרה.
אני יודעת שזה קשה אבל תנסה להנות מזה ולא לנסות להתחמק כי לא משנה איך תסתכל על זה מתישהו תצטרך לסגור שבת בשירות שלך אז עדיף להתרגל מעכשיו ולא לדפוק לך את הטירונות...

למעלה