שאלה דחופה!!!!

שאלה דחופה!!!!

שלום. נתתי לחבר הלוואה של 10,000 שקל. הוא ביקש ממני אם אוכל לתת לו עוד 40,000 ושיחזיר לי את כל הסכום (50 אלף) בעוד שנתיים בדיוק. עדיין לא הסכמתי להלוות לו. ברגע שהוא ביקש ממני עוד 40 אלף התחלתי לפקפק בו אם הוא יחזיר לי בכלל אפילו את ה10 אלף. נגיד שאלווה לו עוד 40 אלף. בעוד שנתיים אף אחד לא יודע מה יהיה, אם הוא יברח מהארץ? אם חס וחלילה יקרה לו משהו? מה עושים במקרים כאלה? וצ'ק ביטחון יעזור במקרה כזה? איך זה עובד ומה קורה אם אין לצ'ק כיסוי? ושמעתי גם על שטר ביטחון אבל לא הבנתי איך זה עובד. בקיצור השאלה אם אני מלווה לו, מה עושים כדי להבטיח את החוב שלו.

אין דרך טובה להבטחת הכסף

למעט ערבות בנקאית אוטונומית או שעבוד של נכס בעל ערך ממשי. לא ברורה לי נדיבות לבך אבל מומלץ לעשות הסכם מסודר.

ומה תעשה אם הצ'ק יבוטל או

לא יפרע? תפתח תיק הוצל"פ? גם שטר חוב המקסימום שאפשר לעדות אתו הוא לפתוח תיק הוצל"פ. אלו לא בטוחות טובות. אפשר אולי לשקול ערבים, בתנאי שהם "טובים" - בעלי רכוש, אבל גם זה לא נותן ביטחון ברמה גבוהה מספיק. אני עדיין לא מבינה למה אתה מתעקש לתת לו הלוואה בסדר גודל כזה.

בגלל ש..

אני רואה עליו שהוא באמת צריך את הכסף ושזה יעזור לו. אין משהו אחר שאפשר לעשות? ואם עושים חוזה מסודר בינינו? זה כן משהו או רק חתיכת נייר שאי אפשר לעשות איתה כלום? דרך אגב אם כבר מדברים על זה עוד שאלה. הלוויתי פעם למישהו 700 שקל, הוא ביקש לחודש, עברה כמעט שנה והוא עדיין לא החזיר לי. הוא לא מתקשר, רק אני, ושהוא עונה הוא אומר לי שאין לו כסף והוא לא עובד וכו'. מה אפשר לעשות במקרה כזה?

שיקח מהבנק הלוואה מסחרית

ואת תשלמי לו את הריבית. אני מבין שחשוב לך לתת לו את ההלוואה, ושכנראה לא רוצים לערב הורים או לשעבד רכוש, אז מה שאני מציע שיקח מהבנק הלוואה מסחרית רגילה של 40 אש"ח לשנתיים במסלול בולט, כזה שמשלמים רק את הריבית כל חודש (כ150-200 ש"ח) ואת כל הקרן (40 אש"ח) בתום התקופה. את הריבית את משלמת, ובתום שנתיים הוא מחזיר 40 לבנק וכ4000-5000 לך על הריביות ששילמת (או שילווה 35 אלף אם הסכום הכולל זה מה שחשוב). במקרה כזה הבנק לוקח את רוב הסיכון במקרה שהוא לא מחזיר, ואת עדיין עוזרת לו מאד, כמובן במחיר הריבית שהבנק דורש (אפשר גם לברר על הלוואה דומה מכרטיס אשראי, אבל זה יהיה יותר יקר. ריבית מצויינת להלוואה כזו מהבנק תהיה פריים + 2, אם הוא מקבלים פריים + 4 אתם במצב טוב. מכרטיס אשראי בטח תקבלו פריים + 7 בערך). בהנחה שהבנק או חברת האשראי מסרבים להלוות לו אז כנראה שיש סיבה ועדיף שגם את לא תשימי את כספך על קרן הצבי. אולי גם בהזמנות הייתי דורש ממנו להלוות 50 אלף ולהחזיר לך 10 שהוא כבר חייב לך מייד. ככה אמנם תשלמי קצת יותר ריבית חודשית אבל בסיכומו של דבר כשהוא לא יחזיר כלום לאף אחד עוד שנתיים תהיי במצב עדיף.

למעלה