שאלה דחופה?!

פתרונות שונים לבחילה

היי, אני אדלג על שלב הפרטים (ממתי, למה, רקע נוסף...) אם כי יעזור שתשלימי (-: ולעניין (בתקציר): 1. יש נקודה 3 אצבעות מעל שורש כף היד שעוזרת. הנחיות מדויקות אפשר לקבל אצל שיאצואיסטים ומדקרים... 2. מזון - ג'ינג'ר, לימון 3. סמים - (לא שאני ממליץ או משהו אבל זה עוזר, בפרט במקרים של בחילות כתוצאה מכימותרפיה) - גראס ו/או כדורים נגד בחילות 4. להקיא - לפעמים הקאה טובה או שתיים מוציאות את הג'יפה החוצה, וזה מספיק (כבר אמרתי פרטים נוספים?) בטח יש עוד כמה, זכור לי שרשור בנושא יחסית לא מזמן. בהצלחה ורפואה שלמה

TheGreatNut

New member
אשמח אם מנהלת הפורום תמחק את התגובה הזאת שלי

אני אכתוב עכשיו תגובה מקצועית יותר

0 אור 0

New member
אני דוקא מודה לך על התגובה הספונטנית

אני מודה שאני לפעמים רק מרפרפת על תגובות , ובמקרה הזה ממש לא שמתי לב מה כתוב בפנים עד שראיתי את תגובתך ונכנסתי לקרוא מה באמת כתוב שם כאשר תגובה של איש מקצוע בתחום מכילה תכנים כאלה ונשארת ללא תגובה, זה יוצר את הרושם שזו הגישה שלנו לנושא, לכן תגובתך היתה חשובה מאד, ובפרט שהיא עודדה את המשיב לתקן להבהיר את דבריו. תודה גם על ההסבר המקצועי לגבי נקודוץ הלחיצה

צודקים וצודקות, אני מתנצל ומבהיר

תגובתי הייתה מהירה מדי, אני מסכים שצריך בירור מקצועי... ולשאול יותר שאלות ולהבין את המצב יותר לעומק. לגבי הפתרונות השונים, לא כתבתי אותם בגדר המלצה אלא בגדר פרישת אפשרויות, (שהיה לי ברור, כנראה שלא בצדק, שיתקבלו כך) שיש לבחון אותם בהתייעצות אם איש מקצוע מתאים. בעצם מה שניסיתי לומר הוא שיש הרבה סיבות אפשרויות לבחילה, ולסוגי בחילה, ויש הרבה פתרונות, חלקם בתחום הרפואה המשלימה וחלקם לא. אבל שיש גם מצבים שבהם פתרונות שבמהותם "הולכים נגד הגוף" (תודה אור), עשויים להיות פתרון נכון באופן נקודתי. הקאה למשל, היא מנגנון של הגוף להוציא החוצה משהו שהוא מזיק לו. היא אינה פתרון טוב על בסיס קבוע כמובן. ואינה ההדדרך המומלצת, אבל לפעמים, זה בדיוק מה שצריך, ואפילו יכול להציל חיים (מקרים של בליעת חומרים מסוכנים, שאינם חומציים למשל). כדורים נגד בחילות עשויים להיות פיתרון נכון בהקאות חוזרות ותכופות שטיפול יותר עדין לא עוזר להן... אני מקווה שכוונתי הובנה יותר טוב ואני מתנצל בפני כל מי שתגובתי איכשהו פגעה בו. יום מצוין. ניר.

TheGreatNut

New member
תודה על התגובה שלך, ועל הכנות ../images/Emo42.gif

אגב, לגבי הנחיית מטופל לעבודה על נקודות טצובו... אני חושב שמאוד חשוב לדעת מי האדם ואיך הוא נוגע בעצמו, מהי רמת הסבלנות שלו וכיצד הוא מתייחס לעצמו. כי בשביל לעבוד על נקודות טצובו בגוף של עצמך, או על גוף של מישהו אחר (אבל בדרך כלל יש לנו פחות סבלנות לעצמינו) דרושה רמת קשב מאוד מאוד גבוהה ועדינות מאוד מאוד משובחת בשביל באמת להפיק מזה תועלת. ללא אלו אדם עשוי רק להחמיר את מצבו. אז לדעתי לא כדאי להמליץ למישהו שלא ראינו לעבוד על נקודות טצובו, וגם סביר שלרוב המטופלים שלנו לא נמליץ את זה. לי מאוד קשה עם זה שחלק מהמורים במסגרת הלימודים שלי ממליצים למטופלים להכנס פה ושם "חזק חזק" כמעט ללא הבחנה. צריך להיות מטפל בשביל לעבוד עם זה נכון, וב"מטפל" אני לא מתכוון למישהו שסיים מסלול לימודים כזה או אחר, אלא למישהו שבאמת באמת יודע לטפל, הן בעצמו והן באחרים.

TheGreatNut

New member
לדעתי התשובה שנתת אינה מקצועית

ואיני רואה כל אפשרות שמישהו שלא למד איך לטפל >>בעצמו<< ברמה גבוהה ומקצועית, יכול להפיק תועלת חיובית כלשהי מהעצות שרשמת. אני רק רואה איך זה יכול ליצור אצל אותו אדם נזק במידה והוא מחליט להענות לאחת מהעצות האלו.

0 אור 0

New member
../images/Emo31.gif לא מתאים בכלל לפורום בו אתה כותב ../images/Emo128.gif

סמים, או תרופות, או הקאה מאולצת אינם בדיוק ההמלצות המקובלות על אנשים בתחום הרפואה המשלימה - כולם "פתרונות" מזיקים שהולכים בניגוד לגוף , במקום לסייע לו להתגבר על הבעיה, שתי ההצעות הראשונות שלך הן אכן טיפים, אמנם סימפטומטיים, שיכולים לתת עזרה ראשונה לפני טיפול רציני. הטיפול הרציני תלוי כמובן במקור הבחילות - אין דין סיוע להקלה לאשה בהריון לעומת טיפול בבחילה שנובעת מקשיי עיכול.

hal767

New member
אינני נוהג לבקר אחרים

וגם לא לנהל וויכוחים איתם, אבל סעיף 3 בתשובה הוא שערוריה, סעיף 2 הוא חוסר אחריות שהרי אין לייעץ לאדם שאין מכירים, וגם סעיף 4 בעייתי מאותה סיבה. לפני שמייעצים יש להכיר את השואל, לנסות לברר את סיבת תחושת הבחילה, ואז להתאים טיפול.

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif הבדיחה הכי טובה ששמעתי לאחרונה ../images/Emo6.gif

אינני נוהג לבקר אחרים וגם לא לנהל וויכוחים איתם. האם אתה בטוח שאתה מתכוון לעצמך?

hal767

New member
אבקשך להגיב בפורום רק כשאינך ישן

כשאתה ישן אתה כותב שטויות.

היי לך..

היי לך, ישנן סיבות ופתרונות רבים לבחילות. ברפואה הסינית ישנן הצלחות רבות. לרוב (כל מקרה לגופו)-הבחילות נובעות מחולשה אנרגטית של מערכת העיכול כתוצאה מתזונה לא נכונה,תשישות ועוד ,במקרה זה יש לחזק את מערכת העיכול ולשלב שינוי בתזונה. לעיתים כתוצאה מסטרס שמפריע למערכת העיכול לפעול כיאות-שבמקרה זה יש להוריד את רמת המתח ולחזק את מערכת העיכול . לעיתים כתוצאה מהריון-שגם אז ניתן להפחית את הבחילות. וישנן עוד סיבות רבות ומגוונות. יש לאבחן במדוייק את מצבך.ברפואה הסינית האבחנה נעשית ע"י תשאול מקיף,אבחנת דופק סיני ואבחנת לשון. הטיפול מתבצע באמצעות:דיקור,טיפול במגע(שיאצו) ,צמחי מרפא בעת הצורך,ושינוי בתזונה ואורח חיים אם יש צורך. אם יש לך עוד שאלות-אשמח לעזור, תרגישי טוב, תמר קרוגלק-מטפלת מוסמכת

למעלה