שאלה דחופה

מזליקה2

New member
שאלה דחופה

שלום רב לכולם. אני אמא לילדה בת 5 , שמגיל חצי שנה בערך היה לה שיעול סטרידו שתורגם לאחר מכן ע"י רופאת המשפחה לאסטמה. כל הזמן היא קיבלה אנטיביוטיקות , מרחיבי סימפונות למיניהם ואינהלציה. היא מאוד רזה ( לטעמי , למרות שמבחינת טיפת חלב היא עדיין נמצאת בגבול התחתון ביותר של הנורמה מבחינת המשקל). אין לה תאבון כ"כ , העור שלה חיוור וממש רואים נימים עדינים על כל העור בגוף. לא נתקלתי איתה במקרים של קוצר נשימה כלשהם, אבל שמתי לב כי לאחר שהיא עולה 3 קומות במדרגות לדוג', היא נאלצת לנוח ומלוננת על עייפות ,ומתלוננת כל הזמן על כאבי בטן. אני לא יודעת אם בגלל שהיא רזה מדי, הבטן שלה נפוחה אבל, היא מטופלת ע"י רופא ראות בבודיקורט במשאף עקב האסטמה, אולם נשלחתי לבדיקת תבחין זיעה בשניידר לשלילה של CF . לפני ההריון , זכור לי שעשינו בדיקות גנים מטעם כללית לגילוי פגמים, ולא היה משהו חריג , אבל אני לא זוכרת אם רק בעלי עשה או גם אני . האם יכול להיות ילד חולה עם 2 הורים בריאים ? אודה לכם על קבלת מידע אישי על המחלה הזאת . מזל

b e c k y

New member
תשובה

קודם כל לנשום ע-מ-ו-ק. התיאורים שמסרת מתאימים לCF וגם לעוד לא מעט מצבים אחרים. טוב מאד שהרופאים שולחים אתכם לתבחין זיעה. זו בדיקה קלה ולא כואבת ואם חס וחלילה יש בעיה, היא תתגלה ותטופל. ילדים חולים נולדים להורים נשאים (שאינם חולים בעצמם). אמנם עברתם בדיקות גנטיות, אך לצערנו הן אינן מספקות ויש בהן מרחב גדול לטעות ופיספוסים. אל תתמהמהו. לכו לעשות את הבדיקה. הלואי והכל יהיה בסדר. (ואם לא, יש טיפול ויש רופאים מדהימים שעושים ניסים)

מזליקה2

New member
תשובה לבקי

היי בקי דבר ראשון תודה על התשובה, המשפט הראשון שלך מאוד נכון, באמת צריך לנשום עמוק. כשנכנסתי לאינטרנט וקראתי על הבדיקה " תבחין זיעה" ומה המשמעות שלה, הרגשתי שעולמי פשוט נחרב עלי. אני לא יודעת איך אוכל לתפקד ב 3 שבועות הקרובים , עד לבדיקה , ועוד לחכות אח"כ עד לקבלת תשובה, מה אני אמורה לעשות אם תתקבל תשובה חיובית??? לפעמים , כשאנשים שואלים לשלומך ואת עונה במין תשובה של " הכל כרגיל " , עכשיו אני מבינה עד כמה חשוב המשפט הזה, כל העולם מסביבך ממשיך בשגרת החיים שלו , ועליך נופלת בשורה כזאת שאת לא יודעת מה ילד היום למחרת . להכנס לפורום כזה, ולקרוא על החיים של אנשים אחרים , על ההתמודדויות היומיומיות האין סופיות שלהם בדברים שעבורך הם לא מובנים ורחוקים ממך בזמן שאני עסוקה בשטויות אחרות בחיים כמו לאן לקחת את הילדים בחופש , , אנשים מתמודדים עם דברים הרבה יותר קשים . אני מאחלת מכל ליבי לכל אחד ואחת ממכם , המון בריאות, שנשמע בשורות טובות ומי ייתן ונמשיך עם השיגרה הרגילה והמבורכת.

sporTV

New member
פעם אמר אדם חכם מאוד

שהקללה הכי גדולה לאדם היא לאחל לו חיים מעניינים. זה לא מבטיח עניין משמח
כך שאני מכור לשגרה המשעממת.

sporTV

New member
נשמע שאתם בידיים טובות

תבדקו את האופצייה, תשללו אופציות, והכי חשוב - שהילדה תקבל את הטיפול האולטימטיבי. ככל שמאתרים בעייה מוקדם יותר כך אפשר לסייע בקלות יותר. בכל אופן, אנחנו כאן ונשמח לעזור בכל סיטואציה.

למעלה