שאלה דחופה

onedin

New member
שאלה דחופה

שלום אני מניקה מזה 8 חודשים בשילוב שאיבות מאחר וחזרתי לעבודה לפני מס חודשים. בצד אחד אצלי היא יונקת הרבה פחות וגם בשאיבות יוצא בקושי 30 CC בכל פעם, הצד השני מניב רבה יותר חלב כ 100CC בשאיבת בוקר. הבוקר קמתי והצד שמניב אצלי מעט חלב כואב וכמעט לא יוצא ממנו בשאיבה או סחיטה . אני מנסה בכל זאת לשאוב כדי שלא יהיה גודש, הוא גם מעט קשה אבל בעיקר כואב. מה יכולה להיות הסיבה ? מה ניתן לעשות כדי לפתור הבעיה ולהקל על המצב? תודה מראש

Revili

New member
כאב וגודש

הטיפול הטוב ביותר הוא הנקה תכופה מהצד הזה....המטרה היא לגרום לחלב "לזוז" ... עדיפה הנקה על שאיבה כי היא מרוקנת ביעילות רבה יותר את השד. נסי להתחיל את ההנקות בצד הזה כדי שיתרוקן היטב כל עוד התינוקת רעבה. אם את מרגישה במישוש מוקד כואב בשד ואולי גוש או גולה, עסי אותו תוך כדי הנקה לכיוון הפיטמה. בין ההנקות עסי את השד במקלחת חמה ומכיוון בית השחי לכיוון הפיטמה. יכול להיות שמדובר בסתימה בצינורית חלב שנובעת מריקון לא מספק או לא יעיל של השד, מדילוג על הנקה או גודש...יכול להיות שנוצר לחץ נקודתי בדלל חזיה הדוקהף שינה על הבן או אפילו רצועה של תינק.

onedin

New member
תודה רבה ו..

הבעיה שאני בעבודה 8 שעות ביום אז מה שנתור לי זה רק שאיבה וסחיטה ידנית מדי פעם בשרותים... האם עכליי לפנות לרופא או להסתפק במלצותיך? תודה

onedin

New member
עוד דבר...

כשאני שואבת או סוחטת יוצאות ממש רק טיפות בודדות... האם יש סיכוי שהמצב ישתפר עם שאיבות והנקות או שהחלב בצד זה יתייבש וייגמר לו?

Revili

New member
אין סיבה שיתייבש

נסי להניק/לשאוב יותר דווקא מהצד הזה. כרגע בגלל הגודש/סתימה קשה לחלב לצאת ומראש זה צד שהניב פחות (כמו שקורה כמעט לכל אחת). ייצור החלב מתגבר כתוצאה של ריקון תכוף של השד כך ששאיבות והנקות יגבירו בהדרגה את הייצור. חשוב קודם לפתור את הבעיה הנוכחית ואז תוכלי להתמקד בהגברת הייצור באותו צד.

Revili

New member
אוקיי...

בזמן שאת בעבודה, שאיבה ותוך כדי כך עיסוי יספיקו....גם סחיטה ידנית תעזור. בבית נסי להניק משם כמה שיותר. אם במשך היום-יומיים הקרובים אין שיפור או שיש החמרה, תחושה כללית לא טובה כמו בשפעת, עליית חום, כאבים מתגברים - פני לרופא.

למעלה