שאלה דחופה

וייפי

New member
שאלה דחופה

רציתי לדעת מהו ההבדל בין פילינג ביולוגי לפילינג כימי?לאיזה סוג שייכים הפילינגים של"עשה זאת בעצמך" שניתן לקנות בסופר פארם ,ולא נעשים ע"י רופא או קוסמטיקאית?האם פילינגים אלה יעילים כנגד כתמים שנותרו מפצעי בגרות או שאלו פילינגים שטחיים ? האם בשביל פילינג שיגרום קילוף עור יותר רציני צריך מרשם?

לגבי סוגי פילינג

היי וייפי סוגי הפילינג נבדלים אחד מהשני בעומק הטיפול, כלומר ככל שמקלפים יותר שכוות מהעור כך הפילינג הוא יותר "עמוק", יותר יעיל אך גם דורש איש מקצוע מיומן לשם ביצועו. כמובן שגם הסכנות ממנו גבוהות יותר. הדרך לבצע פילינג "עמוק" היא בעזרת חומרים כימיים שמקלפים את שכוות העור, וזה מקור המושג פילינג כימי. פילינג בעזרת קרמים קוסמטיים הוא פילינג עדין שנועד בד"כ רק לשם החלקה קלה של העור. להלן דירוג חוזק הפילינג לפי עומקו: - פילינג ע"י קרם קוסמטי - פילינג ע"י משחה רפואית (דורש מרשם רופא וניתן רק בבתי-מרקחת). - פילינג עמוק יותר (נעשה רק בקליניקה, וע"י אנשי מקצוע שרצוי מאוד שיהיו רופאים). פילינג באופן כללי יכול להעלים כתמים או להפחית מחוזקם, תלוי כמובן בגוגל וחוזק הכתם ובעומק הפילינג. בכל מקרה לא נהוג לעשות פילינג עמוק רק לשם העלמת כתמים קלים. בברכה ישראל

וייפי

New member
לישראל-בבקשה ממך

רציתי לדעת האם לפי דעתך יוכל הרופא לסרב לרשום לי פילינג כימי לקילוף העור בטענה שהכתמים שנותרו מהפצעים הם קטנים או קלים וזה לא מצדיק פילינג?האם יש סכנה לעשות פילינג וששוב הכתמים יחזרו על עצמם(יש לי עור בהיר ואני בן 21).כמו כן רציתי לדעת איך כל הקטע של הפילינג משתלב עם גילוח?האם גילוח יכול לגרום לגירוי נוסף של העור בזמן קילופו בעקבות טיפול הפילינג. ושאלה אחרונה באמת-נניח שהרופא רושם לי פילינג האם אצטרך לעשות את הטיפול בעצמי או לא?וכמו כן ברצוני לדעת האם אני יכול לעשות את הפילינג בהדרגה ולא בבת אחת על כל הפנים(וזאת בכדי למנוע קילוף עור אגרסיבי! תודה לך !אתה אחלה!

וייפי

New member
הערה

אין לי כלל צלקות או שקעים בעור .יש לי רק נקודות אדומות קלות כתוצאה מהפצעים

בתשובה לשאלותך

היי וייפי
1. הרופא בהחלט יוכל לסרב לבצע לך פילינג כימי כי אם באמת הכתמים הם קטנים אז לחלוטין אין בזה צורך. אפשר לטפל בכתמים בעזרת פילינג עדין או משחות מיוחדות אחרות. 2. הכתמים בהחלט יכולים לחזור על עצמם. פילינג פותר את בעיית הכתמים נכון לאותו זמן אבל אננו מהווה תעודת ביטוח לכל החיים. מבחינה מעשית לאחר פילינג בינוני ומעלה יהיה לך "שקט" מכתמים לפחות למספר שנים. 3. גילוח בהחלט יכול לגרום לגירוי נוסף של העור. אם הפילינג הוא עדין אז אין בעיה להתגלח אח"כ, אבל אם הפילינג הוא יותר עמוק יכול להיות שיהיה צריך להפסיק להתגלח לכשבועיים ורק אח"כ להתחיל שוב ובעדינות. 4. פילינג קוסמטי או אפילו רפואי, ניתן לעשות בהדרגה ורק על חלק משטח הפנים. פילינג בינוני ועמוק מקובל לעשות על כל השטח שדורש פילינג, בבת אחת ולא חלקים חלקים. ה"אגרסיביות" כפי שכתבתה היא פונקציה של העומק, ואת עומק הפילינג מתאימים לפי הצרכים הרפואיים. בברכה ישראל

למעלה