שאלה דחופה..

meital2007

New member
שאלה דחופה..

בבקשה תענו בכנות ורק אם אתם יודעים: חברה ישראלית שחוקית בארץ, יש לה מס' רשיון בארץ, תלושי משכורת של הארץ, ומשלמת מיסים בארץ... יכולה לשלוח עובד לאירלנד, בגדר תייר בלבד, אשר שוהה לא יותר מ-3 חודשים באותה ארץ, לעבוד שם במכירות? האם מכיוון שזו שליחות זה חוקי? החברה אינה מנפיקה אשרות עבודה, ולא רשומה כחברה באירלנד... כלומר היא לא משלמת שם מיסים אלא בישראל... היא טוענת שלשלוח עובד מחברה חוקית בישראל לעבוד בחו"ל זה חוקי... האם זה נכון?

dudy1979

New member
לא נכון, לא נכון, לא נכון

ועוד פעם, ממש לא!!! לא ניתן לעבוד באירלנד (או בכל מדינה אחרת באירופה) ללא אישור עבודה. ויזת תייר אינה מאפשרת לעבוד. אם תעבדי באירלנד על וויזת תייר את מסתכנת במעצר ובגירוש.

meital2007

New member
אבל יש דברים כאלה..

שמישהו שעובד בחברה, נוסע מטעמה למכור חלקי חילוף קטנים לרכב למשל... אני שמעתי... אז למה לא במכירה ?

joelblueyes

New member
ההיגיון אומר...

....שכן. אני רק מנחש, אבל לא נראה לי שכל נציג מכירות שנוסע לאירופה מישראל נדרש באישור מיוחד. קח לדוגמה את ירידי המכירות הענקיים שמתקיימים באירופה, האם חברה ישראלית נדרשת להנפיק אישורי עבודה לנציגי המכירות על מנת להציג את מרכולתם ביריד? לא נראה לי, אבל שוב, אני לא בטוח. הדרך הטובה ביותר היא כמו תמיד, לפנות לשגרירות המדינה שאליה בכוונתך להיכנס. בהצלחה

forglemmigej

New member
אני הייתי מבקשת מהם בכתב

את מה שהם אומרים..כלומר שהם אחראים לך אם יקרה לך משהו ותשאלי על ידי הרשויות האיריות על סמך מה את מוכרת שם. שליחות זה משהו אחר לגמרי זה מטעם משרד ממשלתי כמו משרד החוץ או המשטרה , למשל לתפוס את בועז יונה
אלו נציגים של מדינת ישראל. אגב אם את נוסעת למכור מוצרי ים המלח, אז רציתי להגיד לך שיש אותם בחנויות בדנמרק ואף פעם אבל אף פעם לא ראיתי מישהו שקנה מהם.

Nobilis

New member
הייתי עושה קצת יותר...

פנה לשגרירות אירלנד בישראל, פרט בפניהם את כל הסיפור, ושאל האם יש צורך באישור עבודה, או שניתן לעשות זאת על ויזת תייר. פשוט וקל.

meital2007

New member
האמת שהם הביאו לי מכתב..

ובו רשום את שם החברה, מס טלפון שלה בארץ, כתובת בארץ ולוגו, "לכל נוגע בדבר"- שמי והפספורט שלי- "החברה היא חברת ייעוץ של מכירות אשר חושבת על הקמת ענף חדש באירופה, מס רשיון החברה הוא: _____ (רשום את שמי ואז) היא עובדת אצל החברה שלנו בישראל ונשלחה לאירופה מהמשרד הראשי שלנו בישראל במטרה לייעץ לחברה בנוגע לשוק הפוטנציאלי בuk. (רשום את שמי ואז) תשהה ב UK עד ל 3 חודשים, החברה דואגת לה ולצרכיה במהלך שהותה בUK ... אם יש לך איזשהן ספקות לגבי (שם) בבקשה אל תהסס להתקשר אל משרדינו בת"א.. תודה רבה, מנהל החברה.." כך רשום המכתב ( רק באנגלית כמובן) ... מה את אומרת? כדרך אגב זה מכירת תמונות מדלת לדלת... חוץ מזה לדעתי שליחות זה לא רק מאיזשהו משרד ממשלתי... זה גם מחברה...

jonbaum

New member
רגע רגע

את נוסעת ל-UK או לאירלנד?? אלה שני דברים שונים. או אולי צפון אירלנד?

jonbaum

New member
אז מכתב שמדבר

על ה-UK לא יעזור לך כהוא זה. אבל ממילא נראה לי שמכתב לא מספיק - אני חושב שצריך אישור עבודה בשביל מה שאת מדברת עליו.

meital2007

New member
אז זהו..

שהם לא חברה חוקית באירלנד ולכן לא יכולים להוציא אישורי עבודה... כל מה שהם יכולים לעשות זה פשוט לשלוח אותי תחת חברה חוקית בישראל... השאלה , שוב , האם זה בסדר.. שזה כמו "שליחות מטעם חברה"...

חמנמן

New member
אין דין השתתפות ביריד בינלאומי למכירות מדלת

לדלת ליריד יש מארגנים, וחזקה עליהם שאם הם מזמינים אורחים מחו"ל הם מקבלים אישורים לכול, כולל להקמת הביתן. אני מחזיק בדעתו של נוביליס, ביום ב' הקרוב תתקשרי לשגרירות אירלנד ותתיעצי עמם ועדיף במייל, כך תקבלי תשובה בכתב, והיה עם העבודה אכן לא חוקית , תוכלי לפחות לטעון כי ביררת נקודה זאת בשגרירות. אופצייה נוספת לשאול את מי שכבר חזר משם. שבוע טוב לך ולשאר משתתפי הפורום

meital2007

New member
אך זהו לא יריד...

זה באמת להיסחב עם תמונות ולנסות למכור אותן לאנשים בבתים שלהם... זוהי שליחות מחברה שעוסקת במכירות.. ואנו עוברים מאיזור לאיזור.. ומנסים למכור

Nobilis

New member
עוד פעם...

וכבר ענו לך ביותר משרשור אחד - זה נשמע כמו קומבינה אפורה במקרה הטוב, ולא חוקית במקרה הרע. צרי קשר עם שגרירות אירלנד, תסבירי להם את כל הסיפור, וקבלי מהם תשובה (ועדיף בכתב, כמובן). והצעה נוספת - תשאלי את אנשי החברה ששולחת אותך אם את יכולה לספר בתשאול בכניסה לאירלנד את האמת כולה (כלומר, שאת מגיעה למכור מוצרים מדלת לדלת במשך שלושה חודשים בשליחות של חברה שמשלמת לך משכורת בארץ). אם הם יגידו לך שלא, תסיקי מסקנות בנוגע לאי-חוקיות העבודה.

jonbaum

New member
זה נשמע מסריח (בלשון המעטה)

את אמורה להגיע לאירלנד עם מזוודה מלאה בתמונות או שאת מקבלת את התמונות כאן באירלנד? ואם באירלנד, אז מי בדיוק נותן לך אותן? כבר היו באירלנד לא מעט מקרים שזרים מכרו תמונות מדלת לדלת, כאשר הם נותנים שפיל של "אני סטודנט לאמנות ואין לי פרוטה" ומסתבר שאלה בכלל הדפסים שקצת "שיפרו" אותם עם מכחול כדי שייראו כמו ציורים אמיתיים. זה הגיע כבר לתכניות רדיו (כאלה שאנשים מתקשרים אליהם) ובהתחלה כמובן היה בהם טון של "עוד פעם זרים (בדרך כלל פולנים) שבאים לעבוד עלינו בעיניים) ועם קצת בדיקה התברר שבכלל מדובר באירים שמנצלים את הצעירים המסכנים האלה, מכריחים אותם לעבוד בתנאים לא תנאים, ובסוף לוקחים מהם את רוב הכסף שהרויחו מהתמונות שהצליחו למכור. אני אישית הייתי מתרחק מזה כמו מאש.

meital2007

New member
זה בסדר...

בקשר לעבודה עצמה - אני יודעת בדיוק מה זה.. התמונות והצוותים כבר שם עם התמונות.. אני מוכרת אותן מדלת לדלת וככל שמוכרת יותר- כך מרוויחה יותר בונוסים, יש כמה גדלים של תמונות ועל כל גודל אני צריכה להחזיר סכום מסוים וקבוע (וכן - הרוב הולך אליהם) התמונות מצוירות בסין וכנראה הן לא מקוריות.. אני לא משקרת ללקוחות ומודה שאלה לא הציורים שלי ושאני רק מוכרת... לכל צוות יש ראש צוות עם 6 אנשים שמפוזרים בשכונות אמידות ולכן הנסיעה היא ברכב המושכר ע"י החברה.. בנוסף החברה מחזירה חלק גדול מכרטיס הטיסה.. הכסף נשמע ממש טוב.. גם להיות באירלנד.. החויה והאנשים... ויש יום אחד בשבוע שהוא יום חופש מלא ואפשר לטייל בו... כל צוות גר בדירה מרוהטת ומשלם גם שכ"ד צנוע.. אתה לא מבין כמה ישראלים עובדים בחו"ל ... המספרים כבר הרקיעו שחקים! ומספר החברות האלו הולך ומתרחב.. אז אם זה כ"כ לא חוקי- איך אתה מסביר את העובדה הזו?

jonbaum

New member
אני כבר יומיים מנסה להבין

מה בסדר בזה, אבל אני לא מצליח. כאחד שגר במשך שנים ביפן, אני מבין בדיוק כמה ישראלים עובדים בחו"ל. וכאחד שגר ביפן, אני גם מבין שהחוקיות של העניין אף פעם לא הטרידה אותם.

eyshap

New member
אל תחפשי אישור מראש...

את יודעת שמה שאת עושה הוא לא חוקי. אין דרך להכשיר את זה בשום צורה. עכשיו הענין העיקרי שלך הוא לקוות שתצליחי לעבור בשלום את פקיד ההגירה, ושתצליחי באמת למכור וליהנות מהעבודה. כמובן שאם תתפסי לא תוכלי להיכנס לאירופה במשך 10 שנים, אבל גם את זה את בטח יודעת. שיהיה המון בהצלחה

למעלה