שאלה דחופה

שאלה דחופה

כתוצאה מעיסוק ממושך עם המחשב, אמא שלי נתפסה לגמרי ואיננה יכולה להניע כלל את יד ימין. התחושה היא שהאיזור התפוס מתחיל מהצוואר והתפשט עד לבטן,איזור הגב מאד כואב. השתמשה בבנגיי,זה מקל אבל לא יותר מזה. למישהו יש פתרון זמין? היא כלל לא יכולה לזוז ככה שאין דרך ללכת לרופא. תודה.

0 אור 0

New member
דבר ראשון אבחון

אי אפשר להציע טיפול בלי לבדוק מה הגורם. עיסוק במחשב , ממושך ככל שיהיה , אינו מביא בבת אחת ללחור יכולת תנועה של חצי גוף. אם היא בכלל לא יכולה לזוז , אז יש אלונקה באמבולנס ... בהנחה שאכן מדובר בשרירים תפוסים, אזי הטיפול שהייתי מציעה מתחיל בעיסוי משולב עם תנועה איטית ומבוקרת. אמא שלך צריכה ללמוד תנועה נכונה, להתאים לעצמה עמדת עבודה ארגונומית ולסגל הרגלי עבודה נכונים (למשל לקום כל שעה ולבצע פעילות גופנית מתונה במשך כמה דקות) אני חוזרת שוב שחובה אבחון תחילה - כי אם קרה לה משהו יותר רציני בצואר , אז עיוי חובבני או תנועה לא נכונה יכולים להחמיר את המצב

עיסוי סיני חזק

לקחת שמן סיני חריף (אם את צריכה עזרה דברי איתי בפרטי) ולעסות את אזור הכתפיים והשכמות חזק. לגבי עבודה על הצוואר יש כמובן להזהר ככל שניתן כיוון שיש שם הרבה כלי דם חשובים המגיעים למוח ולכן יש צורך לדעת איך לעבוד על האיזור הנ"ל. מה שהיא מרגישה בבטן, רוב הסיכויים שזה כתוצאה מהכאבים בשכמות. הייתי ממליץ לגשת לרופאה אורטופד כיוון שיכול להיות שמדובר בדלקת. רפואה שלמה - טל כהן

טאוֹ

New member
זו לא הבעיה האישית של דוד

אלא עניין של זהירות, שגם אתה אולי מודע לו - כי כתבת "יש כמובן להזהר ככל שניתן כיוון שיש שם הרבה כלי דם חשובים המגיעים למוח ולכן יש צורך לדעת איך לעבוד על האיזור הנ"ל" - אבל אולי לא מודע מספיק. הרי השואלת droro84 האחת כנראה אינה מטפלת; איך בדיוק היא תדע איך לעבוד על האיזור הנ"ל? האם הנחיות וירטואליות, או טלפוניות, מספיקות לדעתך? לדעתי, ולדעת רבים אחרים, אין זה מספיק. אפשר וכדאי לדבר על טיפולים אפשריים, אך את הטיפול עצמו יש לעשות בצורה מקצועית. הודעת הנהלת הפורום (סעיפים 1 ו-2 רלוונטיים במיוחד)

izackv

New member
מצב שגורם לחוסר יכולת לזוז (וללכת לרופא למשל)

ולחוסר יכולת להזיז את היד בכלל ועוד מתרחש באופן פתאומי למדי לא עלול להיות למשל פריצת דיסק? או בעיה חולייתית/עצבית אחרת? במקרה של בעיה בעמ"ש, האם עדיין הפתרון המומלץ עדיין יהיה עיסוי חזק בגב עם שמן סיני חריף על ידי אדם שכנראה אין לו שום נסיון וידע בעיסוי מקצועי? (ואגב, גם לא הבנה בשמנים שונים) האם יתכן שכאב הבטן נובע מבעיה אחרת לגמרי? וכתגובה על הבעיה שם נוצר כיווץ שרירים בתור מגננה שגרם לקפיאה של הגוף? לא כדאי לבחון מה בדיוק קורה בבטן? ואם מדובר בכתף קפואה? עיסוי חזק ולא מקצועי עלול לגרום כאב בלתי נסבל ועדיין לא להקל בכלום.

???

מי אמר שזה באופן פתאומי? אתה באמת חושב שהיא תקבל פריצת דיסק או בעיה חולייתית אחרת כתוצאה מזה שישבה על המחשב? וכן, אני בהחלט חושב שגם אדם שאין לו הרבה ניסיון יידע לעשות עיסוי בשריר ולא בעמוד השידרה, אני חושב שלא כ"כ כדאי לזלזל באינטילגנציה של אנשים, הרי (לצערהו הרב מאוד) לא חסר מעסים שלא למדו מעולם אנטומיה וכו' ויכול להיות אפילו שחלקם משתתפים כאן בפורום. עיסוי חזק לשריר לא יכול לפגוע לעולם בעמוד השידרה, ואין שום בעיה לעסות את השכמות בשמן סיני חריף. לגבי כאב הבטן, בגלל שהוזכר כי הכאב בטן החל מאד הכאבים בכתף, מובן כי הכאב בבטן הינו כחלק מהכאב הנגרם מהכאב בכתף. בוודאי שרצוי ללכת לרופא, מעולם לא שללתי ביקור אצל רופא, להזכירך אני מבין היחדים כאן שדגלו מאז ומתמיד בביקורים אצל רופאים ואף המלצתי רבות לטפל קודם אצל רופא וחרי זה ברפואה משלימה, אני ממש לא נוגד את זה. לדעתי, מה שהובן לי ממה שנכתב זה שיש כתף או שכמה שזקוקה לטיפול טוב, רצוי לטיפול מקצועי אבל אפשר להסתדר בהתחלה גם עם עיסוי חובבני, העיקר לחמם את המקום ולגשת לרופא. (יכול להיות שמדובר גם בדלקתמקומית).

izackv

New member
לא ביקורת אישית כלפיך...

קודם כל לפי התאור זה כנראה קרה באופן פתאומי... "אמא שלי נתפסה לגמרי ואיננה יכולה להניע כלל את יד ימין" המינוח "נתפסה" כשהוא מגיע בסמיכות לחוסר יכולת להניע איבר לחלוטין ואולי הכי חשוב כשהוא מגיע בסמיכות ל"כלל לא יכולה לזוז ככה שאין דרך ללכת לרופא" מצביעים על מצב שכנראה לא נגרם לאיטו. גם ההנחה שהגורם הוא ה"ישיבה מול מחשב" לא ממש ברורה. זאת דעה אחת. אבל יכול להיות שהישיבה מול מחשב גרמה לאי נוחות בחודש האחרון ובמקרה תנועה לא נכונה תוך ישיבה על הכסא מול המחשב גרמה לבעיית דיסק קיימת ללחוץ על העצב הנכון... מי שלא מבין בעיסוי, עלול במהלך עיסוי חזק לשריר לעבור גם על עמוד השדרה. ברור שלא כדאי לזלזל באינטלגנציה של אנשים. אבל ברור גם שאסור להתעלם מזה שלרוב האנשים יש בעיה באבחונים וחוסר ידע בדברים שלחלקנו נראים בסיסיים מאוד. למשל לגבי כאב הבטן - אדם שכאבה לו הבטן כאב עמום, ואז הגב פתאום נתפס חזק ושעה אחרי זה הוא "פתאום" ישים לב שגם הבטן כואבת מאוד - בסבירות גבוהה ישכח בכלל שהיה כאב בטן לפני כאב הגב. זה הרי היה כאב חלק יחסית. הארוע המכונן היה תפיסת הגב. הארוע הנלווה שנגרם (לדעת המטופל) בגללו ובעקבותיו הוא כאב הבטן. בטוח שהנסיון שלך רב משלי. אבל כשמספרים לי על מישהו שלא יכול בכלל להזיז יד ולא מסוגל ללכת בגלל כאבי גב, אז אני מעדיף שקודם תיפסל לחלוטין האופציה של פגיעה בעמ"ש לפני שמישהו יפעיל לחץ פיסי חזק באזורים שונים בגב שקרובים לעמ"ש. לדעתי.

פריצת דיסק מעבודה עם מחשב?

לא, לא ממש סביר, בזה אני מסכים אתך. אבל לא עשינו תשאול, ולא שללנו אפשרות שלפני X שנים היתה תאונה כלשהי, שהעבודה על המחשב רק "התלבשה" עליה. יצא לי, לא פעם ולא פעמיים, לעשות תשאול של שעה ויותר, פנים-אל-פנים עם המטופל, רק כדי לגלות, בפגישה השניה, השלישית והרביעית, שהוא שכח - או לא רצה, מסיבותיו - לספר דברים שהיו מאוד רלוונטיים לאבחנה ולטיפול. במספר מקרים היה מדובר על קונטרא-אינדיקציות; במקרה אחד סיפרה לי אישה שיש לה קרישי-דם ברגליים, רק אחרי הטיפול (וזה אחרי ששאלתי במפורש אם יש לה בעיות בכלי הדם). זו הבעיה העיקרית שלי בהמלצה על "טיפולים ביתיים" - הם מבוססים על תשאול חלקי, בהרבה מאוד מקרים חסר מידע רלוונטי ואין לך שום דרך לדעת מי יבצע את ההמלצות שלך ואיך - כי את הפורום הזה יכולים אנשים להמשיך לקרוא גם בעוד מספר שבועות וחודשים, הרבה אחרי ששכחת שהגבת לנושא. המלצת על שמן סיני חריף - האם בדקת אפשרות לאלרגיה? האם בדקת שאין מצב אחר ההופך את השמן הזה ללא-מתאים? המלצת על עיסוי חזק - האם יש לך מושג מי יעשה את העיסוי? אולי זה מוסכניק עם ידי-ברזל שהמושג שלו על "חזק" לא בדיוק תואם את שלך? אולי המטופלת רגישה במיוחד, והטיפול יגרום לה לנזק? ואחרי כל זה, אילו היית מצרף להודעתך הסתייגויות - מתי לא לטפל לפי המלצותיך - הייתי שותק.

izackv

New member
האשמת המחשב לא בהכרח רלוונטית...

לדעתה, עקב עבודה ממושכת על המחשב, פתאום קרה מצב שהיד חסרת יכולת תנועה והגב כל כך כואב שאי אפשר ללכת (לרופא) לדעתי יתכן מאוד שהעבודה הממושכת על המחשב אכן גרמה לטניס אלבו או לכאבי גב וחוסר נוחות אבל ברמה לא נוראית כל כך. הכאב החד שפוגע בתנועתיות כנראה שקרה כתוצאה מדלקת/חבלה/לחץ על עצב או משהו אחר. למיטב הבנתי יכול להיות מצב שבעיות בעמ"ש לא יכאבו עד שמשהו (אפילו תנועה מינורית סיבובית) יגרום להם להתחיל ללחוץ על עצב. ואז כמובן שהתנועה המינורית הסיבובית תואשם בגרימת הכאב ולא הבעיה שהייתה שם קודם. בקיצור, לטעמי זה קצת מורכב להאשים ישיבה מול מחשב בגרימת מצב אקוטי כל כך טראומטי.

izackv

New member
כן. וגם את הכותרת וגם את הראשונה...

בסך הכל ניסיתי להסביר (בין היתר לעצמי) למה ההצעה של טל גרמה לי לכל כך הרבה רגשות של אנטי. אני מסכים לחלוטין שישיבה מול מחשב כנראה שלא תגרום לפריצת דיסק אבל בניגוד לטל אני חושב שהיא גם לא תגרום למצב אקוטי מהסוג שתואר באשכול. ולכן אני נוטה לפסול באופן די מוחלט את ה"ישיבה מול מחשב" כגורם לבעיה של חוסר יכולת להזיז יד וללכת. (ויש לי נסיון של 20 שנות ישיבה מול מחשב שבמהלכן ראיתי וחוויתי את רוב הנזקים שסביבת עבודה לא ממש מוצלחת יכולה לגרום) ולכן, לדעתי, אין שום רלוונטיות לשאלה של "מה יכול להגרם כתוצאה מישיבה מול מחשב ומה לא". בנוסף, מאחר ואני פחדן ידוע, דברים כמו פריצת דיסק או בעיות עמ"ש מפחידות אותי מאוד. פעם אחרונה שמישהי נתפסה עם הגב בצורה שלא יכלה לזוז בכלל וביקשה ממני טיפול, דאגתי קודם כל שהיא תגיע למיון ואחרי האישפוז במחלקה, הם מצידם דאגו לפתור את הבעיה של לחץ על עצב מסויים (שנגרם אגב כתוצאה מעניין אחר לגמרי באזור הבטן) אני אישית מטפל במקרים שאני מרגיש שהבנתי את הבעיה ויש לי סימנים תומכים לזה. או במקרים שמאוד לא סביר שטיפול סטנדרטי יגרום נזק. אולי כשיהיה לי נסיון של מספר שנים אני אהיה פחות פחדן

אם היתה בעבר פגיעה (כמו תאונה) שהביאה לבלט

של דיסק, יתכן בהחלט שארגונומיה לא-תקינה במשך הרבה זמן תגרום לאט-לאט להצטברות של לחץ, שברגע אחד - בגלל קש ששבר את גב הגמל - יכול להביא לפריצת דיסק. ועל הנזק האפשרי בטיפול לא נכון בפריצת דיסק צווארית, לא נראה לי שיש צורך להרחיב...

אשכר

New member
חבל שאת מאשימה את ה"עיסוק עם המחשב",

ככה היא מתחמקת מלקחת אחריות על עצמה. הבעיה היא לא המחשב. יש אנשים שעובדים על מחשב 10 שעות ביממה והבריאות שלהם מצויינת. קרוב לוודאי שיש משהו באורח החיים שלה ובאופן שבו היא יושבת ועובדת, שהוביל אותה למצב הזה. וגם אם לא, יש פעילויות שהיא יכולה לעשות, ושינויים ארגונומיים שישפרו את מצבה הנוכחי והעתידי.

למעלה