שאלה דחופה

KIAVI

New member
שאלה דחופה../images/Emo53.gif

אני בהמתנה לריפוי בעיסוק כשאין לי אופציות אחרות... עד כמה זה נכון שאם לומדים שנה במקצוע קרוב[ כמו ביולוגיה] אז ניתן להתקבל שנה אח"כ למה שרוצים?[ ואם כן, האם גם כשעוברים אוניברסיטה או רק באותו המקום?] זה לא הימור ובזבוז זמן? אני ממש לא רוצה ללמוד ביולוגיה כתואר- אם אני מתפשרת, אז אני רוצה מקצוע טיפולי. מצד שני, אם זה מכניס אותי למקצוע שאני כל כך רוצה- אולי זה כן שווה את זה? אני ממש מבולבלת, ואשמח לעזרה [ולפני שתציעו- מכינה לא עוזרת לי וממש קשה לי להאמין שאני אצליח להוציא יותר ממה שהוצאתי בפסיכומטרי].

שני פ

New member
מקצוע טיפולי כבררת מחדל?

לא כדאי ולא מומלץ. מקצוע טיפולי זו מחוייבות. אם לבך אינו שלם עם הבחירה עדיף שתחשבי על כיוונים אחרים. אפילו אם תעשי דברים אחרים עוד שנה ותבואי לאוניברסיטה מוכנה יותר ושלמה יותר עם הבחירה שעשית זה לא בזבוז זמן. באשר לחלק הראשון של השאלה אני לא יודעת. שיהיה לך המון בהצלחה!

מקצוע טיפולי

האם מכלל המקצועות הטיפוליים את רוצה ריפוי בעיסוק בגלל סיבה מיוחדת? או שהיית רוצה לטפל באנשים בכלל, ולא ממש משנה לך כיצד? באילו כלים טיפוליים היית רוצה להשתמש? בנושא חלופות, עבודה סוציאלית (למשל) היא מקצוע טיפולי, שפותח הרבה אפשרויות שונות לעבודה, להמשך התקדמות, וגם יותר קל להתקבל וללמוד... אני הגעתי לריפוי בעיסוק כי לא התקבלתי למקצוע אחר,ו(בדרך כלל) אני שמחה על הבחירה.

KIAVI

New member
אני אוהת את המקצוע

עבדתי במשך שנה במחלקה של ריפוי בעיסוק בשיקום פגיעות ראש, ואני אוהבת את המקצוע! את השילוב בין התחום הפיזיקלי לקוגנטיבי,רפואי וטיפולי, את השימוש במשחק לאיבחון וטיפול ועוד. אני רוצה מקצוע שבו עובדים פרטני. הבעיה בעו"ס היא שאני לא חושבת שאני אוהב את העבודה, ואני לא בטוחה שהיא מתאימה לי. בנוסף, אני נרתעת מהעבודה עם אוכלוסיות רבות מדי במקצוע. ח"מ לא בא בחשבון, כי כיום כמעט ואין עבודה פרטנית. אני לא רוצה ללמוד מקצוע שאני לא אוהבת,אבל אני מרגישה שאין לי ברירה אלא להתפשר. אני מקווה שבסוף יהיה טוב... תודה על התגובות

Mנטה

New member
בנוגע להתקבלות

אולי עדיף לשאול את האנשים בחוג באוניברסיטה, הם בטח יודעים טוב יותר מאיתנו.

למעלה