שאלה דחופה

שאלה דחופה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

קיבלתי מבית המשפט לתביעות קטנות פסק דין בדואר רשום בתאריך 21.06 המחייב אותי לשלם לתובע סכום מסויים ואני מצטטת מהפסק שקיבלתי. אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע את הסכום .... בתוספת מחצית אגרת משפט ... אין צו להוצאות בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 ימים מקבלת פסק הדין. ניתן היום 18.6.02 בלשכתי ללא הצדדים לצדדים בדואר. ובכן היום 31.6 היה בכוונתי לשלם לתובע את הסכום והוא לא מעוניין לקבלו מאחר ובאתי אליו לאחר 9 ימים מיום קבלת פסק הדין והוא מעוניין לתשלום צמוד לריבית על כל יום שהחסרתי, ברצוני לדעת האם עליי לשלם לתובע סכום צמוד לריבית על כל יום שהחסרתי כי סך הכל עבר 9 ימים מיום קבלת המכתב ובנוסף בפסק הדין שקיבלתי לא ניתן לי טווח של ימים לתשלום. מה שכן היה רשום שבקשת ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 ימים.והשאלה השנייה באיזה דרך אני יכולה לשלם לתובע ללא פניה ישירה אליו. אנחנו מסוכסכים ואיני רוצה לפנות אליו בשנית באופן ישיר. מחכה לתגובה

ציפי ג

New member
ריבית

האם בפסק הדין עצמו חויבת בתשלום ריבית? אם לא, אז אין לו על מה לסמוך. והריבית היא מגוחכת 5% + הצמדה לשנה. כמה זה יוצא ל-9 ימים. תנסי לגשת לקופת בית המשפט ולבקש להפקיד את הכסף לתיק.

תשובה

לפי ס´ 10 א´ לחוק ההוצאה לפועל חוב שנפסק יש להוסיף עליו הפרשי הצמדה ורבית מהמועד שנפסק או מהמועד שנקבע לתשלומו על ידי ביהמ"ש- לפי המאוחר. הואיל וביהמ"ש לא קבע מועד, כנראה שיש להוסיף הפרשי הצמדה ורבית מתאריך פסק הדין.

למעלה