שאלה דחופה-תודה מראש

אזמרה

New member
שאלה דחופה-תודה מראש

• שאלה דחופה!!!!!!!!!!ו אזמרה ו 17:33 | 06/08 בקשר לקינות-מאיפה משיגים את זה?יש את זה בסידורים? מותר להדליק מחשב ב 9 באב? מחר ב 8 בערב מותר להיתקלח?ולכבס? מותר לומר תפילות (לא קינות}ב 9 באב?כגון ליקוטי תפילות,ליקוטי תפילות,ליקוטי תפילות תודה מראש תבורכו מפי השם

לשאלותך...

ספר קינות קונים בחנויות לספרי קודש ו/או תשמישי קדושה. בהרבה בתי כנסת יש עותקים מספר זה לשימוש המתפללים, קינות לט' באב לא נדפסו בסידורים. אין עושים דבר המסיח את הדעת מן האבל על חורבן הבית, לכן מותר להדליק את המחשב אם תכנס לאתרים המביאים את מדרשי חז"ל על החורבן וכד. מחר בערב - מוצאי ט' באב, אסור עדיין להתקלח. השנה שט' באב חל ביום חמישי, מותר במוצאי הצום לכבס לכבוד שבת. וכאשר מכניסים למכונה בגדים לצורך השבת, ניתן להוסיף ולמלא את המכונה גם בשאר בגדים. תספורת, מפני כבוד השבת מותרת מיום ו' בבוקר. רחצה, לאחר חצות היום. מותר לומר תפילות בט' באב. בצפיה לגאולה השלימה בקרוב.

אזמרה

New member
מיקלחת וחפיפה לצורך הסרת זיעה מותרת

התום הצום? ובקשר לתפילות-אלו תפילות שמיתוכם גם למדים על התורה הקדושה האים זה לא לימוד? תודה אזמרה

אזמרה

New member
האים מותר לומר בימקום קינות...

סליחות של חודש אלול או תיקון חצות?

למה במקום???????...

סליחות לא שייכות לעניין, אבל תיקון חצות שמהותו אבל על החורבן, מותר ורצוי. ברכה והצלחה.

רחצה........

לצורך הסרת לכלוך ו/או זיעה - שלא להנאה, דינה כמו ב-9 הימים, שנהגו להקל בצוננים איבר איבר. חפיפה - אסורה. איני בקי בליקוטי התפילות למוהר"ן זי"ע. אולם אם התפילה היא שיצליח בלימודו, וכד. אין איסור. האיסור הוא ללמוד, שכן תורת ה' תמימה משיבת נפש, והלימוד מביא לידי שמחה. רק בשורות טובות.

אזמרה

New member
אני קראתי שחפיפה להסרת זיעה...

מותרת ואים זה ליכבוד שבת מותר בתום הצום?

א77

New member
גם אם לא תספיקי לרכוש קינות

איני יודע היכן את מתגוררת, אבל ניתן למצוא בהשאלה אם אינך גרה במקום קטן. איני חושב שזה בשמים... בכל מקרה, תוכלי לפתוח ספרים מסויימים לקרוא בהם. למשל בנבואות החורבן בירמיהו למשל. וגם במדרש רבה על מגילת איכה, מאד יפה על חכמת ילדי ירושלים ועוד שמובא במדרש רבה. ובכלל מגילת איכה ללא קינות ניתן למצוא בתנ"ך. ותוכלי אפי' למצוא את מגילת איכה בתנ"ך מקראות גדולות וכדו', וכך תוכלי ללמוד את המגילה עם הפירושים הנלווים המודפסים שם. בתור נקבה לא הצעתי לך ללמוד במסכת גיטין תלמוד בבלי מעניין חורבן בית המקדש על קמצא ובר קמצא וכו'. והנה מהספריה העתיקה שלי. כל שנה אני מקווה שספר זה יישאר בעל ערך סנטימנטלי בלבד. ספר שספג המון דמעות בדיוק מאה וארבעים שנה. אך לא. לצערינו עדיין אין בן דוד בא. בספר זה אנמלא עוד דמעות, למרות שאיני יודע היכן ניתן למלא בו עוד ועוד. אני מציגו כלפי רבש"ע ואומר לו, האמנם?! מאה ארבעים שנות בכי קינה ומספד בספר הזה, ועדיין לא התפייסת?! שיבנה בית המקדש במהרה בימינו. החפץ חיים אמר שוודאי ייבנה, אלא תפלתינו היא שיבנה בימינו. ותחזינה עינינו, שעינו אנו יחזו בשובך לציון ברחמים אמן. צום קל, זאבי.

למעלה