שאלה דחופה על שאיבה

lirlirhazan

New member
שאלה דחופה על שאיבה

אני רוצה לדעת אם אני שואבת חלב ואני שמה אותו בבקבוק של השתייה של התינוק במקרר כמה זמן זה יכול להישאר במקרר? והאם זה בסדר שאני שומרת אותו בבקבוק של השתייה?

מינימי2

New member
חלב שאוב

יכול להישאר בעומק המקרר בטמפ' של 0-4 מעלות 8 ימים. שמירה בקרור עדיפה על פני הקפאה כיון שהקפאה הורסת חלק ממרכיבי החלב (כמובן שגם חלב קפוא טוב פי כמה מתחליף חלב כלשהו). אין בעיה לשמור בבקבוק שתיה של התינוק, אך לאחר שהתינוק אוכל מהבקבוק הזה ניתן לשמור את החלב עוד ארבע שעות נוספות (עד לארוחה הבאה) כך שאם הכמות גדולה עדיף להעביר את הכמות הנדרשת לארוחה לבקבוק אחר.

איחסון חלב שאוב

חלב שאוב יכול להישמר במקרר, בעומק המדפים (לא על הדלת), עד 8 ימים. את החלב ניתן לאחסן בבקבוק תינוקות רגיל, שעבר סטריליזציה. אנא הגדירי למה הכוונה ב"בקבוק של השתייה". יום טוב.

lirlirhazan

New member
שאלה על שאיבה

אם אני שואבת חלב משאירה במקרר ואחר כך מחממת כשעמית צריך לאכול ונשאר חלב אחרי שאכל, האם זה בסדר שאני יחזיר את מה שנשאר בבקבוק חזרה למקרר אחרי החימום, ושוב חוזר חלילה לחמם לו שוב?

מינימי2

New member
לא

חלב שהיה בבקבוק ממנו התינוק אכל בא במגע עם הרוק (מעבר דרך הפטמה) ולכן שומרים אותו עד לארוחה הבאה. כפי שכתבתי לך למעלה, אם בבקבוק כמות גדולה הוציאי את הכמות אותה צריך התינוק לאכול לבקבוק אחר. להוסיף תמיד אפשר.

למעלה