שאלה דחופה על צפע

שאלה דחופה על צפע

אתמול בלילה מצאנו צפע בגינה ליד הבית. ראינו את החתולים שלנו נרגשים ושמענו רעש מפחיד, כמו נשימה עמוקה , שאיפה ונשיפה ובסוף ראינו שיש שם צפע. חבר שלנו , שהוא לוכד נחשים הגיע מהר , תפס אותו , ושחררנו אותו רחוק מהבית בטבע.. השאלה שלי היא, האם הצליל הזה ששמענו יכול לסמן אולי שזו היתה נקבה לפני/אחרי הטלה? שמענו את הסברה הזאת והיא מאוד מדאיגה אותנו, שלא יתחילו להסתובב לנו בגינה צפעים קטנים.. הנחש היה במקום סבוך ומלא עלים יבשים.. אני ממש פוחדת להתקרב לשם.. מה אתם אומרים?

היי

אין קשר בין הנשיפות לבין מין (זויג) הצפע.הצפע נושף כדי להרתיע תוקפים פוטנציאלים מלתקוף אותו ,זה לא אומר שזו לא הייתה נקבה,זה לא קשור פשוט. באופן כללי כדי למנוע שהיית נחשים בגינה שלך,תתדאגי לנקות אותה מעשביה ופסולת,נחשים אוהבים מקומות כאלה.

ינאי 15

New member
../images/Emo45.gif

מסכים איתך. במרפסת של שכן שלי השריצה צפע בוגרת בערך כ - 10 צפעים קטנטנים. ואת זה היא עשתה מתחת לבלטות שהיו מונחות על המרפסת ברגע ששיפצו אותה. אפילו אם יש חריצים או סדקים מרובחים שנראה לך שצפע, אפילו צעיר, ברוחב של 2-3 ס"מ יוכל להיכנס לשם, אז כדי לסתום את החריץ או הסדק.

dreaming h

New member
ינאי

אם אתה לא גר בחרמון, אז כנראה שהצפעה הטילה, ולא השריצה..

ומה אתם מציעים לגבי

לפשפש שם בעלים ולראות אם יש ביצים? אני מעדיפה להעביר אותן עכשיו ולא את הנחשים... איזה פפחחדד..

naja

New member
לא נראה לי שיש צורך.

מדובר בערימות עלים גבוהות וצפופות או בשיכבה דקה של עלים?

naja

New member
כמה גבוהות?

אם מדובר על ערימות מאווררות יחסית, אין סיבה לדאגה. אם מדובר על כמה עשרות סנטימטרים מהודקים של עלים ששומרים בתוכם לחות, אז בהחלט כדאי לסלק את העלים.

kingsnake

New member
תיקון

הנחשים לא אוהבים מבלות ומקומות אם זבל אלא עכברים וחולדות אוהבים ונחשים אוהבים עכברים וחולדות זה למה הם נימצאים ליד בתים.

brotal

New member
רוב נחשים נושפים. קנה הנשימה שלהם

מצוי בחלל הפה ובולט החוצה. זוהי שאגת הנחש אם תרצי. את יכולה לראות את קנה הנשימה בולט כאן.

kingsnake

New member
אני יודע

אני אמרתי שנחשים לא אוהבים לחיות בזבל אבל עכברים וחולדות כן והם האוכל של נחשים אני יודע שכל הנחשים נושפים.

האם אתם מאשרים את זה

שעונת ההטלה של הצפעים היא באביב? אם כן, אהיה הרבה יותר רגועה..

למעלה