שאלה דחופה מאוד!

• פותח הנושא cfc1
  • פורסם בתאריך

cfc1

New member
שאלה דחופה מאוד!

אני בן 14 לפני ישיבה קטנה ואני מאוד מאוד קשור לאבא שלי. הוא עכשיו בבית חולים יש לו לחץ דם גבוה הוא אומר שזה בגללי שאני הולך לישיבה קטנה והוא לא יכול בלעדי! מ ה ל ע ש ו ת ? להגיד פרק תהילים לרפואת יצחק בן אדלה ! שיר למעלות, אשא עיני אל ההרים מאיין יבוא עזרי. עזרי מעם השם עושה שמיים וארץ אל ייתן למוט רגלך אל ינום שומרך הנא לא ינום ולא יישן שומר ישראל השם שומרך השם צילך על יד ימינך יומם השמש לא יככה וירח בלילה השם ישמורך מכל רע ישמור את נפשך השם יישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם

אופירA

New member
מנהל
לפני ישיבה קטנה

קודם כל, רפואה שלמה לאבא. וכשבע"ה יבריא וייצא מביה"ח - שיישמר מכל משמר באורחות חייו ממאכלים המזיקים. אינני מכירה את נסיבות חייך, ונראה שיותר רצוי שתתייעץ עם הרב של הישיבה הקטנה, או מורה ממקום לימודיך הקודם. לא ידוע לי ולא מובן לי מדוע אבא אינו רוצה שתלך לישיבה קטנה - האם משום שהוא מעוניין בלימודים חילוניים או משום שהוא מפחד מהריחוק הפיזי ממך. האם הוא מבטא בכך כעס או סתם מתאר הרגשה. בכל אופן, עם כל האהבה ההדדית שביניכם, אין שום רשות להטיל עליך את האחריות למצב בריאותו, ואבא יצטרך ללמוד להסתכל על הדברים הקורים לו בחיים בצורה אחרת מאשר הדרך שבה הוא נוטה לראות את מה שקורה לו. אתה עומד היום בפני חייך המבוגרים, כשלפניך תקופת מעבר של גיל ההתבגרות. בשלב הזה, אתה בונה לאט לאט את החיים המבוגרים, שבהם אמנם תהיה קשור לאבא בקשר של כבוד, רגש, חום ואהבה, אבל לא בקשר של תלות פיזית ורגשית. תהיה עצמאי בדעותיך וברצונותיך ובאורח חייך. חשוב שאבא גם הוא ילמד בתקופה זו לא להשתלט על רגשותיך ולאפשר לך את העצמאות הזו (שמשמעותה, בין השאר, גם ריחוק פיזי). אחרת - עם כל האהבה שהוא אוהב אותך, הוא גוזר עליך אומללות וצער. אתה תעזור לו בכך שלא תתן כוח לאמירות מסוג זה, שתתעלם מהם ולא תקבל אותן. שתאמין שהוא אומר זאת כאמירה סתמית מלב טוב - כדי לבטא את אהבתו אליך ולא במטרה להאשים אותך. מטרתו אינה למנוע ממך את הצעד החשוב להתבגרותך ולהתפתחותך בתורה, אלא לספר לך כמה הוא אוהב אותך, ובזה ישמח לב שניכם. תתחזק בידיעה שאתה עושה את הדבר הנכון, ותחזק אותו באמירות עידוד וחיבה כגון: אני אלמד תורה הכי טוב בישיבה, ובזכות זה אתה תהיה בריא עד 120 כמו שור...

למעלה