שאלה דחופה מאוד

C H 4

New member
שאלה דחופה מאוד

הגעתי לפני כמה דקות הביתה ולחתול היה תקוע קוץ ארוך מאוד בעין, משכתי אותו החוצא, ועכשיו הוא עם עין עצומה. כמובן שצלצלתי בהול לוטרינרית שתוכל לקבל אותנו רק עוד שעתיים, והיא ניסתה טלפונית לאבחן האם המצב בהול, כשפתחתי לו את העין ראיתי המון לבן, נראה שיצא העפעף השלישי אבל גם מלמעלה יוצא משהו לבן ונראה שיש עליו כתמים של שטפי דם או משהו, אין דם נוזל מהעין או בעין היא הפנתה אותי לוטרינרית אחרת, שגם לא זמינה כרגע ובינתיים אני רואה שהחתול פתח את העין, לא לגמרי, אבל זה נראה שהכל שלם. ועכשיו השאלה שלי- באמת לחכות? מבין הוטרינרים בסביבה שאני מכירה הוטרינרית שלנו היא היחידה שאני סומכת עליה בעיניים עצומות, אני ממש לא רוצה חתול נכה/מת בגלל שבחרתי וטרינר גרוע (ויש לי נסיון כזה בעבר) יש איזה סימן שיראה לי שזה בהול לטיפול מיידי?

העובדה שזו פגיעה בעין נראית לי

מספיקה ע"מ לקבוע שזה בהול...לא משחקים עם עיניים!

בעיה עם עיניים

ברגע שקוץ נכנס לתוך העין, הוא מחדיר זיהום לתוכה, וכן בהגדרה פוגע בשלמות הקרנית זה מחייב טיפול, כמה שיותר מהר. אנטיביוטיקה, שיכוך כאבים, בד"כ אטרופין וסרום שמופק מהדם. כמו כן חובה לוודא שאין גוף זר (חלק מהקוץ) תקוע במדור כלשהו בעין. אשמח אם תעדכני במצב

C H 4

New member
תודה

חתול עם הרבה מזל
בסופו של דבר, בגלל שהבנתי מהוט' שאם העין פתוחה כניראה שהמצב מאפשר לחכות לה, זה מה שעשיתי. איכשהו הדבר הזה שרט לו את העפעף הפנימי אבל לא הגיע לעין עצמה. אז קיבלנו אנטיביוטיקה לעין וזריקה והכל בסדר.

למעלה