שאלה דחופה מאוד

generala

New member
שאלה דחופה מאוד

מחר אני אמור למשוך חבילה בבוקר של מוצר שנקנה ב-EBAY ואני מזועזע מהמכס ! מדובר בטלפון סלולרי שזכיתי בו בסך של 214.5 דולר ושילמתי את הסכום הנ"ל בתוספת של 16.99 דולר למוכרת אפילו שלה המשלוח עלה יותר (27.31 דולר, ראיתי בטופס של USPS שהיא שלחה לי). נאמר לי בדואר כי אני אמור לשלם 441 ש"ח כאשר זה מחולק כך: מע"מ = 198 ש"ח. מכס = 243 ש"ח. הטלפון משומש אבל נשלח בקרטון המקורי. יש הוכחה למשומשיותו ע"י דפיקה בפינה שלו וזה שרשום ב- AUCTION PAGE שהמוכרת השתמשה בו שנה והחליפה ל- IPHONE. האם הסכום המפוצץ הזה הגיוני ? היא רשמה על האריזה: HTC PURE (AT&T) וסימנה GIFT. דחוף לי ביותר כי אני בקרוב טס ולא יהיה לי זמן להתעסק בזה... תודה מראש !!!

OutLink

New member
תיאלץ לגשת/לשלוח פקס עם חשבונית הPAYPAL

על מנת לערער על סכומי המכס.

generala

New member
האם אתה

יכול לומר לי כיצד אני מחשב את הסכום הנכון ומה הסטייה כאן ? והאם חשבוניות ה-PP קבילות בגלל: 1) אם הם מכירים בכלל ב-PP כגוף קביל לשינוי סכומים שלהם. 2) הסכום ב-PP עבור משלוח שונה ממה שהיא שילמה בפועל ומודפס על המשלוח מה שיכול להוות בעיה...

generala

New member
ומה יהיה הנימוק

שלי לערעורים ? יש לי קייס ? הם גבו ממני סכום לא הוגן ? אני מעוניין לדעת כדי לדעת מה לרשום להם...

Katan7400

New member
לא מובן לי החישוב שמ המע"מ והמכס.

איך הם הגיעו לסכום הזה ?

generala

New member
אני לא יודע...

ומה שהכי מוזר זה שהמכשיר משומש ולא חדש ! הייתי צריך לשלם רק מכס לא ? ואיך בכלל מחשבים את זה ?

generala

New member
וזה שזה GIFT

לא משחק תפקיד בכלל אני מבין... פעם הבאה אני אומר שירשמו על החבילה 1$ מוצר ו-1$ משלוח... ממש נבלות המכס האלה...

the brute

New member
גם לרשום ערך נמוך לא תמיד עוזר

לי עצרו לפני שבועיים חבילה שהיה כתוב שערכה הוא 27$ וgift , ועצרו אותה עקב "שווי לא ראלי" , והתחייבתי לבוא ולהציג חשבונית.

the brute

New member
לא.החשבונית היתה על סך 100$ .

לא היתה שום אי נעימות , קנס או משהו . פשוט הייתי צריך לשלם מע"מ ועמלת שחרור לדואר(זה היה אביזר בטיחות לאופניים-חבילה קטנה יחסית - שקלה באיזור הקילו).

generala

New member
כן אבל

אני בטוח שלא שילמת 50% שזה מה ששילמתי כאן... אם קניתי מוצר ב-215 ועוד 27 שילוח ואני נדרש ל-440 זה 50% למדינה ! זה ממש גניבה !

the brute

New member
תראה בגדול אין לך יותר מדי מה לעשות...

אבל תראה,כשאתה מייבא דברים מחו"ל ובמיוחד פלאפון, צריך לקחת את המכס בחשבון. בנוסף אני הייתי מדבר איתם ומסביר להם שזה משומש , ותבקש לפתוח את החבילה ביחד איתך ולהראות להם - אולי זה יעזור במשהו.

generala

New member
העניין הוא

שאין לי איך להראות להם, החבילה הגיעה לדואר ליד הבית (חיפה) ושם אני אמור לשלם ואם יש לי השגות הם אמרו לי שאני יכול להחזיר את זה לבדיקה חוזרת של המכס. השאלה אם יש כאן חריגה מהסכום שאני אמור לשלם עפ"י חוק (גם כן חוק...) למכשיר סלולרי משומש או שה-50% שיצאו לי בחישוב זה באמת מה שמשלמים על סלולרי משומש ? כי אם יש לי קייס אני מעוניין לדעת אם כן ובאיזה סכום מדובר...

למעלה