שאלה דחופה מאד!!!

מותר לי

New member
שאלה דחופה מאד!!!

ואני מאד מבקשת שרק מי שיודע ב100% את התשובה שיענה... האם מותר חוקית לשותף להוציא שותף שני מהבית בהתראה של שבוע על סמך שהוא לא רוצה לשלם שכ"ד לחודש הבא? (מועד התשלום עדיין לא הגיע)

Mיקי_

New member
השותף חתום מול השותף או בעל הבית?

אם מול בעל הבית אין לשותף שום זכות בכל מקרה להוציא את השותף.

מותר לי

New member
תשובה:

השותפים רשומים בחוזה עם בעל הבית (אין חוזה בינם לבין עצמם) והוא מינה אחד מהם שיהיה אחראי על החוזה ועל הבית ואותו אחד חתם על כל הסעיפים בנוכחות כולם (מקווה שזה מובן...)

Jazz Singer

New member
לא נראה לי שיש ממש זמן מינימלי

מה גם שזה לא צריך להיות נתון להחלטתך אלא להחלטת בעל הבית שלך.

Jazz Singer

New member
לא נראה לי...

מן הסתם הוא צריך לתת לך את האופציה לארוז את הדברים שלך ולמצוא מקום אחר לשהות בו. אלא אם כן הוא נבלה.

Jazz Singer

New member
לא!

כל עוד מועד התשלום לא הגיע והוא לא מאחר לא ניתן להוציא אותו מהבית.

Noaal

New member
תלוי בחוזה..

יש חוזים שבהם איחור בתשלום שכ"ד נחשב להפרה מהותית ואז ניתן לפנות את הדייר תוך 24 שעות (ולא תמיד חייבים לתת התראה), ויש כאלה שאין בעיה לאחר בכמה ימים. אבל שוב, החוזה שלך הוא מול הבעל בית ולא השותף, רק לבעל בית מותר להעיף (גם אם הוא "אחראי"). אפשר שתספר את הסיפור כולו? למה השותף לא רוצה לשלם וכו'?

מותר לי

New member
אני בת :)

ולמה השותף לא רוצה זה סיפור ארוך... בגדול- מהעבודה אמורים לממן לו את השכ"ד אבל הם עדיין לא הכניסו לו את הכסף :/

מותר לי

New member
לא נכון

אמנם סיבסוד לשכ"ד הוא עדיין לא מקבל אבל משכורת יש לו, והוא יכול לחיות ממנה יפה

Jazz Singer

New member
אוקיי...

אז כל עוד הוא לא מאחר בתשלום, לא ניתן להעיף אותו מהדירה. ברגע שיהיה איחור, לשיקול בעל הדירה כמה זמן לתת לו (אם זה לא רשום בחוזה) וליישם את זה. הוא לא יכול להעביר את הסמכות הזאת אלייך.

מותר לי

New member
אבסורדי, אבל...

הוא זה שרוצה להעיף אותי מהבית
דיברתי בטלפון עם בעה"ב שמאד הבין אותי, מחר אני אשב איתו לשיחה קצת יותר מעמיקה... בתכנון שלי לשלם החודש 100 ש"ח ושהשותף ישלם את השאר... (קוראים לזה קיזוז חובות
...)

Jazz Singer

New member
יהיה בסדר

השותף שלך לא יכול להעיף אותך ואם בעל הבית שלך מבין אז השותף יכול לקפוץ לך.

למעלה