שאלה דחופה לדר אבן חן

koko53

New member
שאלה דחופה לדר אבן חן

שלום דר אבן חן אתמול בערב מצאתי צב בשכונה שלי אז הרמתי אותו ולקחתי אותו לגינה בביתי לאחר שהרמתי אותו שמתי לב שיש לו קרציות אז התחלתי להוריד לו אותם ע"י מקל קטן שהיה ברשותי הצלחתי להוציא לו את כול הקרציות ואז שהגעתי לקרציה האחורנה כנראה פצעתי אותה וניתז ממנה קצת דם על האצבע שלי הנחתי את הצב ושטפתי במים וסבון. שאלתי היא האם יש סיכוי כל שהוא שהועברה אלי איזה שהיא מחלה ? כגון קדחת הקרציות וכ'ו.....? או האם הקרציות מסוגלות לשאת נגיפים חמורים יותר כגון איידס? ברצוני להדגיש שלא נעקצתי ע"י הקרציה אבל כן הדם שלה היה לי על האצבע. תודה רבה

בעקרון לא אמורה להיות בעיה

אנסה לברר מחר איזה סוג של קרציות נפוצות על צבים. באופן עקרוני, מחלות לא מועברות בדרך זו אלא דורשות עקיצה שלך ע"י הקרציה, ז"א חיבור ישיר לזרם הדם שלך, גם אם יש מחלה כלשהי בקרציה, כך שאתה יכול לישון בשקט. מה שלום הצב? קח בחשבון שזו חיה מוגנת, וצריך להחזיר אותו לטבע כמה שיותר מהר.

koko53

New member
תודה רבה ושאלה נוספת לדר אבן חן

תודה רבה דר אבן חן, הצב בסדר גמור אני אחזיר אותו לטבע בקרוב מאוד בנתיים אני נותן לו אוכל :) והאחיין משחק איתו. שאלה נוספת האם צבים יכולים לשאת מחלות מסוימות? בנוסף הרגעת אותי עם התשובה שלך, אז תודה רבה :)

אורלי112

New member
כמדומני צבים יכולים להעביר

סלמונלה. חשוב לשטוף ידיים בכל פעם שאתה בא איתו במגע. בכל מקרה אני מקווה שהחזרת אותו לטבע כי כפי שנאמר זו חיה מוגנת.

למעלה