שאלה דחופה ועוד כמה
1. אתמול הכנתי פיצה מתחתיות נ"ג ורוטב נ"ג אבל הוספתי גבינת מוצרלה של כפיר - רשום שם שהגבינה מכילה חלבון צמחי, האם יתכן שהחלבון הזה הוא גלוטן? כי אחרי 4 שעות בדיוק מזמן אכילת הפיצה החלו גזים כאבי בטן ושלשולים (כמו בספרות) וזאת לאחר שכבר שבוע אני בודקת בנרות מה נכנס לי לפה, לא חשבתי שגבינה מכילה גלוטן
ובבדיקה של הרגישות ללקטוז לא יצאתי רגישה. 2. בזמן האחרון אני מרגישה כאבים ממש חזקים ומוזרים בעין אחת במיוחד, העניין הוא שכל הקריאה על מחלת הצליאק קצת הופך אותי להיפכונדרית, אני מייחסת חשיבות לכל כאב כי אולי זה משהו פטאלי כמו צליאק או אולי קשור לצליאק, הרי שנים לא התייחסתי לכאבי הבטן והיום אני מבינה שהגוף שלי מנסה לסמן לי משהו. בקיצור אני מאוד מודאגת... שאלה אחרונה 3. האם כולם צריכים לשמור על דיאטה נטולת גלוטן לחלוטין? למשל שמעתי שצריך לקנות זעתר מיוחד כי בזעתר הרגיל שמים את השומשום שנפל מהלחמניות, אז באמת צריך לדקדק כל כך? גם אנשים שיש להם פחות תופעות לוואי? או שהשמירה חלה על כוווולם? תודה מראש
1. אתמול הכנתי פיצה מתחתיות נ"ג ורוטב נ"ג אבל הוספתי גבינת מוצרלה של כפיר - רשום שם שהגבינה מכילה חלבון צמחי, האם יתכן שהחלבון הזה הוא גלוטן? כי אחרי 4 שעות בדיוק מזמן אכילת הפיצה החלו גזים כאבי בטן ושלשולים (כמו בספרות) וזאת לאחר שכבר שבוע אני בודקת בנרות מה נכנס לי לפה, לא חשבתי שגבינה מכילה גלוטן