שאלה דחופה ועוד כמה

ravit2b

New member
שאלה דחופה ועוד כמה

1. אתמול הכנתי פיצה מתחתיות נ"ג ורוטב נ"ג אבל הוספתי גבינת מוצרלה של כפיר - רשום שם שהגבינה מכילה חלבון צמחי, האם יתכן שהחלבון הזה הוא גלוטן? כי אחרי 4 שעות בדיוק מזמן אכילת הפיצה החלו גזים כאבי בטן ושלשולים (כמו בספרות) וזאת לאחר שכבר שבוע אני בודקת בנרות מה נכנס לי לפה, לא חשבתי שגבינה מכילה גלוטן
ובבדיקה של הרגישות ללקטוז לא יצאתי רגישה. 2. בזמן האחרון אני מרגישה כאבים ממש חזקים ומוזרים בעין אחת במיוחד, העניין הוא שכל הקריאה על מחלת הצליאק קצת הופך אותי להיפכונדרית, אני מייחסת חשיבות לכל כאב כי אולי זה משהו פטאלי כמו צליאק או אולי קשור לצליאק, הרי שנים לא התייחסתי לכאבי הבטן והיום אני מבינה שהגוף שלי מנסה לסמן לי משהו. בקיצור אני מאוד מודאגת... שאלה אחרונה 3. האם כולם צריכים לשמור על דיאטה נטולת גלוטן לחלוטין? למשל שמעתי שצריך לקנות זעתר מיוחד כי בזעתר הרגיל שמים את השומשום שנפל מהלחמניות, אז באמת צריך לדקדק כל כך? גם אנשים שיש להם פחות תופעות לוואי? או שהשמירה חלה על כוווולם? תודה מראש
 

shirili

New member
צריך לשמור ב- 100% על נטול גלוטן

היות פמספיק פירור אחד כדי שיופיעו כל הסימנים בכל מקרה בהחלט יכול להיות שיש בגבנ"צ גלוטן היום הכל אפשרי!! פשוט לבדוק איפה רשום ללא גלוטן ולא לקנות דברים שרשום עליהם חשש לגלוטן וכו...
 

ravit2b

New member
הם לא רושמים!!../images/Emo46.gif

וזאת לא ממש גבינה צהובה אלא רק החלבון עם תוספות מהצומח. העניין שאין לי סימנים כל כך ברורים בד"כ אבל כל השבוע היה בסדר ואז פתאום אחרי הפיצה כאבי הבטן, לא יכול להיות שזה משהו אחר.
 

ravit2b

New member
בשניה הזאת חזרו אלי מהחברה ../images/Emo45.gif

ואמרו לי שאין גלוטן במוצרים שלהם ולא רק זה אלא גם הבת של המנכ"ל חולת צליאק ולכן הם מודעים לנושא! מפתיע ומבלבל כאחד.
 
לגבי השמירה המדוקדקת...

צריך לשמור אבל אני לדוגמה לא מגזימה יותר מדי... גם לא מוותרת יותא מדי.. פשוט כל אחד צריך למצוא את האיזון שלו!!! אבל זה מאוד חשוב להקפיד על הדיאטה..
 

ravit2b

New member
השאלה היא האם כל מי שמוגדר חולה צליאק

צריך לשמור כך בשביל לשמור על הבריאות שלו?
 
צריך לשמור טוב...

ככה שלגבי השומשום שהורידו מלחמניה אז צריך לא לאכול את הזעתר... ככה גם עם לדוגמא שמים לך חביתה על לחם אז לא לאכול את החביתה כי זה עם פרורים... אבל אני לדוגמא אוכלת צ'יפס בפאב ואף פעם לא שאלתי אם מטגנים את הצ'יפס בשמן אחר מהדברים בפלטת המטוגנים. כשאני לדוגמא הולכת לאכול במסעדה אני רק אומרת שאני צריכה מנה ללא גלוטן אני לא מקפידה על המשטח וכל זה... כמו שאמרתי כל אחד מוצא את האיזון שלו... יש כאלה שמקפידים מאוד! וכאלה שמקפידים מאוד מאוד!!! אני חושבת שלא צריכים להיות כפייתיים לגבי זה...
 

solnoshka

New member
ברגע שכל פירור גורם לתופעות לוואי אין סיכוי ל

לא להיות כפייתית.... אצלי למשל אם אני אוכל בפאב צ'יפס שמטוגן בשמן שטיגנו בו משהו של הפלטת מטוגנים אני אסבול ממש... אולי זה לטובה, אבל מה שבטוח זה שאין לי כל כך ברירה...
 

ravit2b

New member
זאת הבעיה אצל אלו שתופעות הלוואי

לא ברורות. כי נמאס לי להיות עם כאבי בטן וברזל חצי ממה שצריך להיות (מהמינימום) , בגלל הברזל אני מאוד עייפה ואין לי אנרגיות... אז אני מעדיפה לשמור כמו שצריך ושלמחלה הזאת לא יהיה שום ביטוי, מצידי לאכול עגבניות כל היום, באמת נמאס לי מהמהצב הזה.
 
ברור...

אזה לא שאני לא שומרתת בכלל אני גם לא אוכלת כל פעם צ'יפס וגם כל כך הרבה יכול להיות שאם הייתי אוכלת הרבה גם לי היו תופעות לוואי כי לי גם כל דבר גורם לכאב בטן היסטרי... אני אוכלת בד"כ הפאבים שאני יודעת ומכירה...
 
למעלה