שאלה דחופה וחשובה

• פותח הנושא GR2
  • פורסם בתאריך

GR2

New member
שאלה דחופה וחשובה

אם נמצאים בחריגה בחשבון הבנק. וכנגד 80% מהחריגה יש תוכנית חסכון. האם הבנק רשאי לא לפדות את החסכון ומנגד להחזיר שקים. אבקש עזרה דחופה.

ayelet i

New member
התשובה היא כן....

אתה בעצמך אומר שתוכנית החסכון מכסה רק חלק מהחריגה ולא את המסגרת כולה. כשאתה כותב 80% - האם אתה מדבר על שווי התוכנית המשוערך לתום תקופה או שווי שבירה? חשוב מאד! גם אם נותנים הוראה לשבור תוכנית חסכון - הרי שמרגע שניתנה הוראה ועד שהתוכנית נפתחת חולף חודש שלם - צריך לקחת בחשבון שבחודש הזה תיווספנה ריביות נוספות בגין החריגה.

GR2

New member
תיקון טעות

כשאמרתי תוכנית חסכון, זה לא היה מדוייק, התכוונתי לפיקדון שאפשר לפרוע אותו מעכשיו לעכשיו...

GR2

New member
תיקון טעות 2

הכוונה היא שהפיקדון מכסה את כל החריגה וכ- 80% מהמסגרת המאושרת.

ayelet i

New member
לא הבנתי....

ראשית מכסה הפקדון את המסגרת המאושרת - והיתרה יכולה לשמש כבטחונות לחריגה - ולא להפך כפי שהצגת את הדברים. בכל מקרה - אני לא מכירה את הסיפור לפרטיו כך שאני לא יכולה להגיב ספציפית לענין שיקול הבנק - אבל באופן עקרוני הבנק לא מחוייב לתת אשראי - כלומר - אם הוקצתה לך מסגרת וחרגת ממנה - הרי שחרגת ממה שהבנק אישר לך והוא לא חייב לכבד את החיובים. לפי הצגת הדברים על ידך אין לך כיסוי מלא לכל יתרת החוב - השאלה היא אם קיימת הכנסה קבועה שצפויה לכסות את החריגה, איך ההסטוריה שלך עם הסניף (האם אתה לקוח ותיק? האם היו לך בעיות עם הבנק בעבר? האם אתה ידוע כלקוח אמין העומד בהתחייבויותיו? וכו' וכו') - כלומר - שיקול הבנק יכול להסתמך על המון דברים - מציעה לך לגשת לבנק ולברר מדוע החזירו לך שיקים. אם התשובה לא תספק אותך - אתה יכול להתלונן הלאה - יתכן וימצאו שהטענות שלך נכונות ויבטלו את ההחזרות.

GR2

New member
קודם כל מודה על העזרה....

הבעיה היא כזאת: יש לי מסגרת מאושרת של 6000 ש"ח והגעתי ל- 8000 ש"ח מנגד יש לי פקדון יומי לפרעון ע"ס 5000 ש"ח ביקשתי שיפרעו לי את הפיקדון, הבנק לא הסכים והתחיל להחזיר לי שקים... עד שהחשבון נהיה מוגבל. יש לציין שאף פעם לא היו לי בעיות עם בנקים וזאת פעם ראשונה שהחשבון שלי הוגבל. האם לדעתך צריך לפנות לתלונות הציבור של הבנק (דיסקונט) או לפנות לתלונות של בנק ישראל.

יוסי 84

New member
תשובה

שלום לך לאחר שראיתי קצת את ההיסטוריה של השאלה בהסבר האחרון שלך הדברים יותר ברורים עכשיו הבעיה לא בכך שהבנק אינו רוצה לפרוע את הפיקדון אלה בכך שאתה סגרת את הכסף לתקופה של חודש שבוע וכו" עכשיו במצב זה הבנק אינו יכול לשחרר לך את הכסף אלה רק לאחר הודעה שלך בטווח מקסימלי שנע עד כ 3-5 ימי עסקים לפני פקיעת התאריך של הפיקדון ולא זה מתחדש אוטומטית ויצויין שגם בתוכניות חסכון הדבר הוא כך ולכן לפי דעתי אין לך מה לפנות לבנק ישראל וכו" אתה יכול אולי לפנות עם אתה לחוץ לאגודה לצרכנות ואז לנסות לטעון שלא הבנת שאינך יכול לבטל את הפיקדון מתי שתחפוץ בטענה שלא הבנת את החוזה (האחיד) שחתמת עם הבנק ואז אולי אפשר לעשות משהו (אבל אני בספק) וגם זה אינו תהליך של רגע. מקווה שעזרתי יוסי

על הגבלת חשבון או החזרת שיקים

ניתן לערער לבית משפט השלום. במקרה כגון שלך ניתן לטעון כי הבנק צריך היה לכבד השיקים עקב הכספים שהיו בחשבון ועקב "מצג" ו/או הסכם בעל פה שיעשו כן. ליעוץ ספציפי מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הבנקאות. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

ayelet i

New member
עכשיו זה באמת ברור קצת יותר...

לעניות דעתי צריך לעשות הפרדה בין שני דברים : פרעון הפקדון והחזרת השיקים. הכוונה שלי היא לכך ש : א. חרגת מהמסגרת שאושרה לך. ב. הפקדון שבחשבון לא מספיק לכיסוי החריגה שנוצרה. כלומר - משכת כסף שלא אישרו לך למשוך כאשר אין לך כיסוי למשיכות. גם אם הבנק היה פורע את כל הפקדון הוא לא היה מכסה את כל יתרת החובה שנוצרה. אני מניחה שהבנק לא הסכים להשאר עם חשיפה של 3,000 ש"ח בחשבון ועל כן החזיר שיקים. הנושא השני הוא עניין הפקדון - שווה לבדוק עם הבנק מדוע סירב לפרוע את הפקדון - לאור העובדה כי אין כל הגיון בהשארת הפקדון מחד ותשלום ריבית חריגה מנגד.

GR2

New member
השאלה שלי היא כזאת

הייתה לי מסגרת מאושרת על ידי הבנק על סך 6000 ש"ח, במידה והם היו פורעים הפיקדון הייתי יורד במינוס למסגרת המאושרת על ידם ואז לא היו צריכים להחזיר לי שקים. החזרת השקים והפיכת חשבוני למוגבל גרמה לי נזק בלתי הפיך....

ayelet i

New member
רגע....

יתכן והמסגרת אושרה בין השאר בגלל הפקדון. כלומר - הפקדון כיסה את מרבית המסגרת (5,000 ש"ח) והבנק הסכים לקחת סיכון של היתרה (1,000 ש"ח) במקרה שאתה מדבר עליו - במידה והבנק היה פורע את הפקדון ולא מחזיר שיקים הרי שהבנק היה נותר עם מסגרת משיכת יתר מנוצלת של 6,000 ש"ח בלי שום דבר המהווה בטחון כנגדה - ואת הסיכון הזה הוא לא רצה לקחת. שווה לבדוק אם הבנק למה נהגו כמו שנהגו. אם בזמנו לא התנו את המסגרת כנגד הפקדון - אולי יש לך סיבה להתלונן.

GR2

New member
כשפתחתי את החשבון

וקיבלתי מסגרת לא היה לי שום פקדון....הפיקדון נצבר עם הזמן בהפקדות חודשיות קבועות.

למעלה