שאלה דחופה בקשר לביטוח לאומי

ronny38

New member
שאלה דחופה בקשר לביטוח לאומי

אני אם חד הורית המקבלת הבטחת הכנסה ואני עובדת כשעה וחצי ביום כמטבי"ת..אני מקבלת בחודש בממוצע 770 ש"ח..כעקרון הביטוח הלאומי נותן 1800 ש"ח כהשלמת הכנסה ואני מקבלת מזונות כ 1000 ש"ח..לאחרונה פניתי בשאלה לפקידה בביטוח הלאומי וזו אמרה לי שכדי שלא אפגע בהכנסה עליי להגיע לסכום של 400 ש"ח בלבד..(כיום משולם לי רק 1400 ש"ח ולא 1800 עקב התלוש שמראה 770 ש"ח) אני רוצה לציין שיש לי 3 ילדים ואני האפוטרופוס שלהם..מישהו יודע מה החוק באמת אומר? עד לאיזה סכום עליי להגיע כדי שלא יפגעו לי בהבטחת הכנסה משום שזה נראה לי לי הגיוני בכלל.

אורית gov

New member
הבטחת הכנסה

שלום רב, על פי המפורסם באתר ש.י.ל שירות הייעוץ לאזרח- משפחות חד-הוריות - מידע כללי ותיקונים בחוק התשנ"ב - 1992 תיקון 1994, 1998 ו-2001 : זכויות המשפחה החד-הורית להלן מקבץ זכויות שמגיעות למשפחת חד הוריות. 1) הבטחת הכנסה לכל אדם ולכל משפחה בישראל, שאינם יכולים להביט לעצמם הכנסה המספיקה למחייתם, יש זכות לגמלה חודשית מהמוסד לביטוח לאומי. הסכום המירבי לגמלה נקבע מדי פעם, אולם, הביטוח הלאומי יכול להחליט על סכום נמוך יותר, על פי בדיקות זכאות שהוא עושה. לאם חד הורית, למשל, שמקבלת מזונות מאבי ילדיה, יקזזו סכום המזונות מהבטחת ההכנסה שלה היא זכאית. אגב, לאם חד-הורית תושבת ישראל מגיעה נקודת זיכוי אחת נוספת על נקודות הזיכוי שמגיעות לאם נשואה. לבירורים נוספים, ניתן לפנות למוקד טלפוני ארצי של המוסד לביטוח לאומי- בטלפון 6050* מכל מכשיר טלפון, בזק וסלולארי. להתקשרות ממרכזייה פרטית שתומכת בשירות עוקף כוכבית ניתן לחייג: 1-222-6050 . השירות ניתן בימים א' - ה' בין השעות 8:00 – 15:00. או לש.י.ל- שירות יעוץ לאזרח בטלפון: 1-800-50-60-60. לעיונך, בפורטל gov.il מידע רב בנושא נשים כגון אמהות יחידניות, הבטחת הכנסה, קצבת מזונות, זכויות המשפחה החד הורית (בלחיצה על הקישורים הכחולים תוכלי לגלוש ישירות אל דפי המידע העוסקים בנושאים המודגשים). בברכה, אורית

למעלה