עוד צ'אנס
אבל אני מאוד סלחנית ואני מוכנה לתת לך עוד צ'אנס לעזור לי הפעם אני ארשום את כל השאלה כדי להקל עליך... שמואל, אשר מאז היותו נער התעניין במדעי החלל, לומד במכללת "לכל אחד כוכב משלו" לימודי אסטרונומיה. בכדי לממן את לימודיו החל שמואל בשנת 2004 לכתוב טור קבוע בעיתון יומי בו הוא נותן לקוראים תחזית אסטרולוגית יומית בהתאם למזלם. על שמואל להעביר את הטור עד השעה 14:00 בכל יום ועליו להכניס תיקונים בהתאם להנחיות העורך. בתמורה לכתיבת הטור משתכר שמואל סך של 100 ₪ ליום. בכדי להגדיל את הכנסותיו פתח שמואל יחד עם שאול, חברו מספסל הלימודים, עסק למכירת טלסקופים בשם "טלסקופיה". העסק מנוהל על ידי שרה אשר נמצאת בחנות של העסק מדי יום בין השעות 10:00-17:00. בשנת 2004 היו הכנסות העסק סך של 250,000 ₪, אשר התחלק בין שמואל ושאול בחלקים שווים ביניהם. במרץ 2004 הזמין בית-הספר החדש למדעים 100 טלסקופים חדשים. ברם, לקראת תחילת שנת הלימודים, הודיע בית-הספר לחנות כי לאור הקיצוצים במשרד החינוך הוא נאלץ לבטל את ההזמנה. "טלסקופיה", אשר רכשה כבר את כל הטלסקופים, הגישה כנגד בית-הספר תביעה משפטית בה נפסק כי על בית-הספר לשלם לה פיצוי בסך של 100,000 ₪. בעקבות הרצאה שנתן שמואל בכנס מדעי בהלסינקי, הזמינה הוצאת ספרים מארה"ב העוסקת בחקר החלל ספר פרי עטו של שמואל על חקר המאדים. עם ביצוע ההזמנה, שילמה הוצאת הספרים לשמואל מקדמה בסך בש"ח של 100,00$. עם השלמת הכתיבה, בינואר 2005, קיבל שמואל את יתרת התשלום בגין הספר בסך בש"ח השווה ל - 500,000$. בפברואר 2004, קיבל שמואל, שטווה רשת קשרים בינלאומיים הצעה להשקיע סך של 100,000$ ברכישת 3 דונם על הירח. שישה חודשים לאחר שרכש את הקרקע , ערך שמואל בדיקה מדוקדקת של המקרקעין באמצעות הטלסקופ והתברר לו כי בקרקע מצויים מחצבים יקרים בכמות מסחרית. בשל החלטתו כי ברצונו להתמסר לחקר החלל ,קיבל שמואל את הצעתו של ג'ון, בעל עסק לקידוחי נפט בטקסס, ומכר לו את הקרקע בתמורה לסך של 2,000,000$. בנשף חגיגי אשר ערכה אגודת האסטרולוגים בחג פורים, היא הכריזה על שמואל כאסטרולוג המצטיין לשנה החולפת והעניקה לו במתנה טלסקופ משוכלל במיוחד. היה זה ערב מוצלח במיוחד לשמואל, שכן בנוסף לכך, במסגרת הגרלה אשר נערכה באותו ערב, זכה שמואל בכבוד להנחות את הכנס הבינלאומי לאסטרולוגים אשר צפוי להיערך באילת בסוף השנה האזרחית. כל הוצאות השהיה באילת של שמואל ורעייתו ישולמו על ידי האגודה. דונו בחבויות המס השונות של שמואל. יש להתייחס לעצם החיוב במס, לסיווג ההכנסה ולעיתוי הדיווח עליה.