שאלה דחופה במיסים.

שאלה דחופה במיסים.

אני סטודנטית למשפטים ואחת השאלות בעבודה היא: בעקבות הרצאה שנתן שמואל בכנס מדעי בהלסנקי,הזמינה הוצאת ספרים מארה"ב העוסקת בחקר החלל ספר פרי עטו של שמואל על חקר המאדים.עם ביצוע ההזמנה,שילמה הוצאת הספרים לשמואל מקדמה בסך בש"ח של 100,000$ .עם השלמת הכתיבה,בינואר 2005, קיבל שמואל את יתרת התשלום בגין הספר בסך השווה ל-500,000$. יש לדון בחבויות המס השונות של שמואל .יש להתייחס לעצם החיוב במס ,לסיווג ולעיתוי הדיווח עליה.

mstern

New member
תשובה מסוייגת

לפני הכל אני חייב לומר שאני לא מתחייב על התשובה: נראה ששמואל הוא עצמאי שמדווח ע"ב מזומן ולכן למס הכנסה יוציא חשבונית על המקדמה ועל היתרה במועד התשלומים. לעניין מע"מ, היכן יופץ הספר? אם לא בארץ זו נראית כעיסקה לתושב חוץ ויתכן שלא תהיה חייבת במע"מ, אם הספר יופץ גם בארץ אזי זה לא חד משמעי. ביטוח לאומי-כרגיל, הכנסת עבודה.

הכנסה הונית או פירותית

אני חושבת שהפואנטה של השאלה היא האם ההכנסה מכתיבת הספר היא הונית או פירותית. מי שהזמין את הספר היא הוצאת ספרים מארה"ב העוסקת בחקר החלל.שמואל הוא אסטרולוג ויש לו עסק למכירת טלסקופים וגם כותב טור קבוע בעיתון.ההזמנה לספר בוצעה בשנת 2004 ויתרת התשלום ניתנה ב2005.לגבי עיתוי התשלום אני בטח צריכה לסווג האם זה בסיס מצטבר או בסיס מזומן. תודה על ההתיחסות אשמח לעוד עזרה....

mstern

New member
טוב, אני בענייני מע"מ

לדעתי בסיס מזומן ומאחר והוא בעל טור בעיתון כלומר כבר כותב ותחום עיסוקו קרוב לתחום כתיבת הספר-פירותי. אבל, אני רו"ח, שמרן...

tomerm1

New member
בסיס מזומן

החיוב על כל תשלום - 2004 - 100,000$ 2005 - היתרה זו לא הכנסה הונית כי זה בתחום עיסוקו של שמוליק. ובכלל, מה את מביאה לפורום שאלות מהכיתה?? את לא צריכה לפתור את זה לבד? אולי במבמחן בקורס למיסים תביאי איתך מחשב נייד, ונענה לך על שאלות אוןליין?

tomerm1

New member
מה תודה?

אני עניתי את התשובה ומוטי מקבל את התודה???

../images/Emo8.gifהתודה על...

תודה למוטי שמוכן לעזור!ולך על זה שאתה לא מוכן לבוא איתי למבחן שליולעזור לי גם שם...

עוד צ'אנס

אבל אני מאוד סלחנית ואני מוכנה לתת לך עוד צ'אנס לעזור לי הפעם אני ארשום את כל השאלה כדי להקל עליך... שמואל, אשר מאז היותו נער התעניין במדעי החלל, לומד במכללת "לכל אחד כוכב משלו" לימודי אסטרונומיה. בכדי לממן את לימודיו החל שמואל בשנת 2004 לכתוב טור קבוע בעיתון יומי בו הוא נותן לקוראים תחזית אסטרולוגית יומית בהתאם למזלם. על שמואל להעביר את הטור עד השעה 14:00 בכל יום ועליו להכניס תיקונים בהתאם להנחיות העורך. בתמורה לכתיבת הטור משתכר שמואל סך של 100 ₪ ליום. בכדי להגדיל את הכנסותיו פתח שמואל יחד עם שאול, חברו מספסל הלימודים, עסק למכירת טלסקופים בשם "טלסקופיה". העסק מנוהל על ידי שרה אשר נמצאת בחנות של העסק מדי יום בין השעות 10:00-17:00. בשנת 2004 היו הכנסות העסק סך של 250,000 ₪, אשר התחלק בין שמואל ושאול בחלקים שווים ביניהם. במרץ 2004 הזמין בית-הספר החדש למדעים 100 טלסקופים חדשים. ברם, לקראת תחילת שנת הלימודים, הודיע בית-הספר לחנות כי לאור הקיצוצים במשרד החינוך הוא נאלץ לבטל את ההזמנה. "טלסקופיה", אשר רכשה כבר את כל הטלסקופים, הגישה כנגד בית-הספר תביעה משפטית בה נפסק כי על בית-הספר לשלם לה פיצוי בסך של 100,000 ₪. בעקבות הרצאה שנתן שמואל בכנס מדעי בהלסינקי, הזמינה הוצאת ספרים מארה"ב העוסקת בחקר החלל ספר פרי עטו של שמואל על חקר המאדים. עם ביצוע ההזמנה, שילמה הוצאת הספרים לשמואל מקדמה בסך בש"ח של 100,00$. עם השלמת הכתיבה, בינואר 2005, קיבל שמואל את יתרת התשלום בגין הספר בסך בש"ח השווה ל - 500,000$. בפברואר 2004, קיבל שמואל, שטווה רשת קשרים בינלאומיים הצעה להשקיע סך של 100,000$ ברכישת 3 דונם על הירח. שישה חודשים לאחר שרכש את הקרקע , ערך שמואל בדיקה מדוקדקת של המקרקעין באמצעות הטלסקופ והתברר לו כי בקרקע מצויים מחצבים יקרים בכמות מסחרית. בשל החלטתו כי ברצונו להתמסר לחקר החלל ,קיבל שמואל את הצעתו של ג'ון, בעל עסק לקידוחי נפט בטקסס, ומכר לו את הקרקע בתמורה לסך של 2,000,000$. בנשף חגיגי אשר ערכה אגודת האסטרולוגים בחג פורים, היא הכריזה על שמואל כאסטרולוג המצטיין לשנה החולפת והעניקה לו במתנה טלסקופ משוכלל במיוחד. היה זה ערב מוצלח במיוחד לשמואל, שכן בנוסף לכך, במסגרת הגרלה אשר נערכה באותו ערב, זכה שמואל בכבוד להנחות את הכנס הבינלאומי לאסטרולוגים אשר צפוי להיערך באילת בסוף השנה האזרחית. כל הוצאות השהיה באילת של שמואל ורעייתו ישולמו על ידי האגודה. דונו בחבויות המס השונות של שמואל. יש להתייחס לעצם החיוב במס, לסיווג ההכנסה ולעיתוי הדיווח עליה.

spisi

New member
ניסיון לפתור השאלה...

הכנסות מעיתון - זו הכנסה פירותי סעיף 2.2 פמ"ה, וחיבת במס בשנה בה נתקבלה. הכנסה מעסק - זו הכנסה פירותית סעיף 2.1 פמ"ה וחייבת במס בשנה בה התקבלה. פיצוי - פיצוי פירותי הבא לכסות הפסד הכנסה מעסק...יכנס לסעיף 2.2 פמ"ה ויחוייב בשנת התיקבול. הרצאה - הרצאה - 2.1 פמ"ה , פירןתי. הכנסות ממכירת ההשקעה - הכנסה הונית פרס - הכנסה מסעיף 2.1 פמ"ה (ישנו פס"ד אדריכל) שהייה במלון - פירותית שוווי השהייה תחוייב כהכנסה לכל דבר. עפ"י סעיף 2.1 פמ"ה מקווה שעניתי את רוב השאלות נכונה... המומחים מוזמנים להעיר הערות ולתקן...

רב תודות!!!!!!!!!

דיי דומה למה שלי יצא,רק שלעניין ההרצאה אין צורך לסווג העיקר בסעיף הוא בסיווג מכירת זכויות היוצרים עבור הספר ודגש על הכסף שהתקבל. ושוב תודה רבה.

tomerm1

New member
תשובה מלאה

החל שמואל בשנת 2004 לכתוב טור קבוע בעיתון יומי בו הוא נותן לקוראים תחזית אסטרולוגית יומית בהתאם למזלם. על שמואל להעביר את הטור עד השעה 14:00 בכל יום ועליו להכניס תיקונים בהתאם להנחיות העורך. בתמורה לכתיבת הטור משתכר שמואל סך של 100 ₪ ליום שמואל חייב לפי 2(1) הכנסה מעסק על בסיס מזומן. במידה ומוציאים לו תלוש משכורת ממערכת העיתון החיוב יהיה לפי 2(2). העסק מנוהל על ידי שרה אשר נמצאת בחנות של העסק מדי יום בין השעות 10:00-17:00. בשנת 2004 היו הכנסות העסק סך של 250,000 ₪, אשר התחלק בין שמואל ושאול בחלקים שווים ביניהם. הכנסות משכורת לשרה יחוייבו לפי סע' 2(2) לפקודה. בהנחה ששמואל ושאול הם שותפים, הכנסותיהם מהעסק יתחלקו חצי חצי וכל אחד מהם יחוייב לפי סע' 2(1) על הכנסות מעסק לפי בסיס מצטבר משום מלאי מהותי (ראה פס"ד קבוצת השמירה) "טלסקופיה", אשר רכשה כבר את כל הטלסקופים, הגישה כנגד בית-הספר תביעה משפטית בה נפסק כי על בית-הספר לשלם לה פיצוי בסך של 100,000 ₪. הפיצוי ייבחן בשני מישורים: אם מדובר בפיצוי לפי חוזה, מכיוון שכמות הטלסקופים גדולה, ומטרת הפיצוי היא לשקם את העסק יהיה זה פיצוי הוני שיחוייב לפי סע' 89(ב) (ראה פס"ד ארטרון) במידה וזהו פיצוי שנקבע כפירותי יחוייב לפי סע' 3(א) (ראה פס"ד גוט) בעקבות הרצאה שנתן שמואל בכנס מדעי בהלסינקי, על הכנסותיו בחו"ל יחוייב לפי סע' 2(1) כהכנסות מעסק וזאת משום שמדובר בתחום עיסוקו. את הוצאותיו בחו"ל כמו בית מלון, השכרת רכב ואש"ל, יוכל לדרוש בקזוז מהנכסותיו וזאת לפי ניכוי הוצ' מסויימות לפי התקנות. הזמינה הוצאת ספרים מארה"ב העוסקת בחקר החלל ספר פרי עטו של שמואל על חקר המאדים. עם ביצוע ההזמנה, שילמה הוצאת הספרים לשמואל מקדמה בסך בש"ח של 100,00$. עם השלמת הכתיבה, בינואר 2005, קיבל שמואל את יתרת התשלום בגין הספר בסך בש"ח השווה ל - 500,000$. כל מקדמה תחוייב לפי זמן קבלתה, וזאת עפ"י בסיס מזומן. בפברואר 2004, קיבל שמואל, שטווה רשת קשרים בינלאומיים הצעה להשקיע סך של 100,000$ ברכישת 3 דונם על הירח. לא בטוח שמס הכנסה יסכים להכיר בהשקעה שכזו. אלא אם כן יוכל להוכיח שהירח נמצא תחת תחום עיסוקו והוא יוכל להפיק רווחים מהשקעה זו. ומכר לו את הקרקע בתמורה לסך של 2,000,000$. באם קניית הקרקע לא תוכר ע"י מס הכנסה אזי מכירתה לא תחוייב במס. באם המכירה תחוייב במס, יחוייב לפי רווח הון באמצעות סע' 88 לפקודה. בנשף חגיגי אשר ערכה אגודת האסטרולוגים בחג פורים, היא הכריזה על שמואל כאסטרולוג המצטיין לשנה החולפת והעניקה לו במתנה טלסקופ משוכלל במיוחד מכיוון שמדובר בטלסקופ שהינו חלק ממשלח ידו, ומכיוון שהשתמש בידע שקשור לעבודתו וגם נוצר לו מוניטין תחוייב הזכייה בטלסקופ לפי סע' 2(1) לפקו'ה (ראה פס"ד ברוך משולם ורוברטסון). כל הוצאות השהיה באילת של שמואל ורעייתו ישולמו על ידי האגודה. כאן אין שום הכרה בהוצאה משום שהנ"ל לא משולם ע"י שמואל. שמחתי לעזור.

tomerm1

New member
מקווה שהתשובה מלאה

החל שמואל בשנת 2004 לכתוב טור קבוע בעיתון יומי בו הוא נותן לקוראים תחזית אסטרולוגית יומית בהתאם למזלם. על שמואל להעביר את הטור עד השעה 14:00 בכל יום ועליו להכניס תיקונים בהתאם להנחיות העורך. בתמורה לכתיבת הטור משתכר שמואל סך של 100 ₪ ליום שמואל חייב לפי 2(1) הכנסה מעסק על בסיס מזומן. במידה ומוציאים לו תלוש משכורת ממערכת העיתון החיוב יהיה לפי 2(2). העסק מנוהל על ידי שרה אשר נמצאת בחנות של העסק מדי יום בין השעות 10:00-17:00. בשנת 2004 היו הכנסות העסק סך של 250,000 ₪, אשר התחלק בין שמואל ושאול בחלקים שווים ביניהם. הכנסות משכורת לשרה יחוייבו לפי סע' 2(2) לפקודה. בהנחה ששמואל ושאול הם שותפים, הכנסותיהם מהעסק יתחלקו חצי חצי וכל אחד מהם יחוייב לפי סע' 2(1) על הכנסות מעסק לפי בסיס מצטבר משום מלאי מהותי (ראה פס"ד קבוצת השמירה) "טלסקופיה", אשר רכשה כבר את כל הטלסקופים, הגישה כנגד בית-הספר תביעה משפטית בה נפסק כי על בית-הספר לשלם לה פיצוי בסך של 100,000 ₪. הפיצוי ייבחן בשני מישורים: אם מדובר בפיצוי לפי חוזה, מכיוון שכמות הטלסקופים גדולה, ומטרת הפיצוי היא לשקם את העסק יהיה זה פיצוי הוני שיחוייב לפי סע' 89(ב) (ראה פס"ד ארטרון) במידה וזהו פיצוי שנקבע כפירותי יחוייב לפי סע' 3(א) (ראה פס"ד גוט) בעקבות הרצאה שנתן שמואל בכנס מדעי בהלסינקי, על הכנסותיו בחו"ל יחוייב לפי סע' 2(1) כהכנסות מעסק וזאת משום שמדובר בתחום עיסוקו. את הוצאותיו בחו"ל כמו בית מלון, השכרת רכב ואש"ל, יוכל לדרוש בקזוז מהנכסותיו וזאת לפי ניכוי הוצ' מסויימות לפי התקנות. הזמינה הוצאת ספרים מארה"ב העוסקת בחקר החלל ספר פרי עטו של שמואל על חקר המאדים. עם ביצוע ההזמנה, שילמה הוצאת הספרים לשמואל מקדמה בסך בש"ח של 100,00$. עם השלמת הכתיבה, בינואר 2005, קיבל שמואל את יתרת התשלום בגין הספר בסך בש"ח השווה ל - 500,000$. כל מקדמה תחוייב לפי זמן קבלתה, וזאת עפ"י בסיס מזומן. בפברואר 2004, קיבל שמואל, שטווה רשת קשרים בינלאומיים הצעה להשקיע סך של 100,000$ ברכישת 3 דונם על הירח. לא בטוח שמס הכנסה יסכים להכיר בהשקעה שכזו. אלא אם כן יוכל להוכיח שהירח נמצא תחת תחום עיסוקו והוא יוכל להפיק רווחים מהשקעה זו. ומכר לו את הקרקע בתמורה לסך של 2,000,000$. באם קניית הקרקע לא תוכר ע"י מס הכנסה אזי מכירתה לא תחוייב במס. באם המכירה תחוייב במס, יחוייב לפי רווח הון באמצעות סע' 88 לפקודה. בנשף חגיגי אשר ערכה אגודת האסטרולוגים בחג פורים, היא הכריזה על שמואל כאסטרולוג המצטיין לשנה החולפת והעניקה לו במתנה טלסקופ משוכלל במיוחד מכיוון שמדובר בטלסקופ שהינו חלק ממשלח ידו, ומכיוון שהשתמש בידע שקשור לעבודתו וגם נוצר לו מוניטין תחוייב הזכייה בטלסקופ לפי סע' 2(1) לפקו'ה (ראה פס"ד ברוך משולם ורוברטסון). כל הוצאות השהיה באילת של שמואל ורעייתו ישולמו על ידי האגודה. כאן אין שום הכרה בהוצאה משום שהנ"ל לא משולם ע"י שמואל. שמחתי לעזור.

אחלה תומר...../images/Emo9.gif

באמת תודה רבה, התרשמתי שהשקעת בעבודה למרות שכבר הגשתי אותה בצהריים ואני רואה אותה רק עכשיו ב23:00 בלילה (עכשיו חזרתי מהלימודים) רוב התשובות שלך דומות לשלי חלק קצת שונה, אך ראיתי את העבודות של עוד סטודנטים ואני פחות או יותר בסדר. אז שיהיה לילה טוףףף ושוב תודה. ואני מקווה שאתה לא שוכח לעזור גם במבחן

tomerm1

New member
רגע רגע

אני אענה על השאלה עד הסוף, אבל איזה אורך... מאיפה הבאת את כל זה עכשיו?

אתה רואה איך מסבכים לעו"ד לעתיד את

זאת השאלה המלאה ככה לא יחסר שום פרט...

למעלה