שאלה דחופה בבקשה..!!!

dasi85

New member
שאלה דחופה בבקשה..!!!

בס"ד ערב טוב לכולכם, סליחה על ההתפרצות אך יש לי מספר שאלות שאולי אולי תוכלו לעזור לי בהם. אני הולכת בקביעות לרב מקובל מבני ברק אשר עזר לי ועדיין עוזר לי המון! היום הייתי אצלו והוא אמר לי לעשות מספר דברים אשר לא היה לי כל כך נעים לשאול אותו לפירוש שלהם ולכן אני פונה אליכן בבקשת עזרה. 1. הרב המליץ לי על "פידיון נפש". שילמתי 580 ש"ח. הוא הסביר לי שזאת מין תפילה שחייבים לפדות בכסף, והסכום נקבע על פי רש"י התיבות של "פידיון נפש". מישהו יכול בבקשה להסביר קצת יותר? והאם זה באמת עוזר? (אני שילמתי ברצון את הסכום, זה מיועד לנזקקים אך ידיד שלי לא מפסיק להטיף לי מוסר שהרב הוא נוכל שלוקח כסף מחיילת וכ'ו וכ'ו.. אני משתדלת לא להקשיב להבל הזה..) 2. ליקוטי תפילות? איפה הספר הזה נמצא? 3.הרב אמר לי לאכול 3 ארוחות ביום שעיקרן הן: א. ארוחת בוקר כמו מלך ב.צהרים כמו בן מלך ג. כמו קבצן מישהו יכול להיות בבקשה יותר ספציפי ולהסביר לי? מודה לכם מקרב לב! הדסי. נ.ב- הרב נתן לי מלא דברים של רבי נחמן לקרוא וברוך השם זה עזר לי מאוד! (ספרי השתפכות נפש, הלכות צדיקים, ספר המידות, שער הביטחון)

אשלח את אתר של ספרים של ברסלב

בס"ד
ברוכים הבאים אתר של ברסלב הנה

בבקשה טלפון באים עד הבית

438213 - 0524 334900 - 0524 2864397 - 052 2442139 - 052 231578 - 0524 231525 - 0524 2443472 - 052 992495 - 0507 241963 - 0528 683962 - 0507 676019 - 0524 נסי אצל אחד מהם
ליקוטי תפילות לכל הנפילות

פדיון נפש:

רבנו בעצמו אמר שטוב לתת" פדיון נפש "תמיד אפילו אם אין שום צרה.... מסופר על הבעל שם טוב שאפילו אם לא היו תופרים לו כמו שצריך את החליפה היה עושה פדיון....הוא הביא לך ספרים...הוא עוזר לך כנראה יש לסמוך עליו תתפלל על זה..שהכסף יילך למקום נכוןןןן בהצלחה

dasi85

New member
תודה רבה!!

תודה רבה לכן! מישהי יכולה בבקשה לפרט לי למה הוא התכוון עם מה שהוא אמר לי על האוכל?

ארוחות-

אני שמעתי את זה גם לא מרבנו...אבל זה הולך משהו אחר: בוקר-כמו מלך(יש ענין לאכול פת שחרית לפי ספר המידות של רבנו) צהריים-לא זוכרת ערב-כמו עני. בהצלחה אנחנו תמיד פה עבורך

meran3

New member
פדיון

יש לך ספרים של רבינו הקדוש? בכל ספר כמעט יש את סדר הפדיון, אם את רוצה אני יכול לשלוח לך ספרים

פראזניק

New member
שתי הערות:

א. סכום הפדיון, הוא רעיון של הרב (בלי לפגוע בגדולתו, שכן איני יודע אפילו במי מדובר). רבינו אינו מביא סכום בשום מקום. ב. ענין האוכל, גם הוא אין לו מקור אצל רבינו. לענין אוכל, דעת רבינו (בכלליות) היא שהעיקר זה "איך אוכלים" (היינו: בהתגברות על תאוות אכילה ובדרך ארץ) יותר מאשר "כמה אוכלים". ואיני בא לפסול את הרב או את דבריו, אלא להבהיר, שהדברים המסוימים האלה נאמרו על דעתו ולא על דעת רבינו. בהצלחה:)

רוזן71

New member
הדסי...

בס"ד הדסי שלום. קראתי את דברייך ולצערי אני אומר לך שכנראה הידיד שלך צודק. לפדיון נפש אין שיעור וכל אחד יתן לפי יכולתו וגם פרוטה מספיקה (פרוטה היא 1/40 של גרם כסף, פחות מחמש אגורות היום). רבי נחמן עצמו אומר שפרוטה מספיקה. ברגע ש"המקובל" מתחיל לנקוב בסכומי כסף מבחינתי הוא לא מקובל...אל תדאגי ה"מקובל" הזה יבקש ממך סכומי כסף נוספים בקרוב..מקובל אמיתי לא מבקש כסף ובוודאי לא נוקב בסכומים. את ספרי רבי נחמן מברסלב שכל כך עוזרים לך את יכולה להשיג בפרוטות בלי טובות של כל מיני "מקובלים". בברכה והצלחה, רוזן.

dasi85

New member
תודה רבה רוזן..

טוב אז אני אבלע את הצפרדע כמו שאומרים? כי אם נתתי , אז כבר אני לא אתחרט על זה, הנחמה היחידה היא זה בגלל שזה לצדקה... אבל, איך אני אשאל אותו בפעם הבאה על כך ( בלי לפגוע בו?) כי קראתי בכל מקום שזה אמור לעלות במקסימום 180 שקל.. וממני (חיילת) לקח 580.. שחילקתי ב-10 תשלומים...

קודם כל-

אף אחד לא יכול לדעת שהוא נוכל..."הווי דן כל אדם לכף זכות" אולי הוא לוקח את הכסף לענייני רבנו??ורצה לזכות את הבחורה??סה"כ לא לקח ממנה אלפי שקלים...דבר שני..השם יתברך רואה את הכוונות שלך...

רוזן71

New member
אש..אמרת יפה..

בס"ד אמרת ש"השם יתברך רואה את הכוונות שלך"..אז אם היא לא תתן את ה-580 ש"ח שאותו "מקובל" פסק לה אלא רק 18 ש"ח כי היא חיילת שמרויחה מעט..אז ה' ח"ו לא יענה לה? רוזן.

פראזניק

New member
אז ככה

א. אל תשאלי אותו. (גם כדי לא לפגוע בו, וגם משום שבמקרה שהוא ח"ו לא מה שהוא מתיימר להיות, הוא לא יאמר לך את זה...) תנסי לברר אצל אנשים אם מכירים אותו ואם שמעו עליו. ב. גם לא 180. פדיון עושים עם (בעצם: על) סכום כסף כלשהו, שיש בו שווי (זאת אומרת: לא 5 אגורות ולא 10. סכום כסף שאפשר לקנות איתו משהו. זה יכול להיות גם חצי שקל או שקל). כל סכום אחר, גם אם יש לו מקורות, הם אינם ברבנו. רבנו רק דיבר על ענין פדיון. הוא לא אמר כמה לתת (אלא מדבריו משמע: סכום שיש בו שווי).

רוזן71

New member
הדסי...

בס"ד הדסי שלום. בפעם הבאה שאיזה מקובל יבקש ממך כסף לצדקה לפדיון נפש עשי תרגיל פשוט..תאמרי לו O.K שאת תתני את הכסף לנצרך עני כצדקה, נצרך שאת אישית מכירה..כי כולנו מכירים אנשים נצרכים, (עניי עירך קודמים) אם ה"המקובל" לא יסכים אלא יתעקש בתואנות שונות שהכסף צריך לעבור דרכו..וכו'..דעי שנוכל ושרלטן ניצב לפנייך. הדסה יקרה, פעם הבא שתרגישי מצוקה אימרי כמה פרקי תהילים בכוונה, תני שקל לצדקה ותראי שתרגישי יותר טוב. את יכולה לפנות לקב"ה בתפילה בלי כל מיני מתווכים שלוקחים כסף. בברכה והצלחה, רוזן.

פראזניק

New member
שני תיקונים קטנים:

א. בזמן אמירת הפדיון, האומר צריך להחזיק את הכסף בידיו (כך מבואר בתורת הפדיון של רביה"ק, וכן בליקו"ת). ב. יש הבדל בין פדיון לצדקה. למרות שכסף של פדיון אף הוא צדקה, הרי שצדקה אינה פדיון.

למעלה